13 χρόνια μετά!

Εικόνα Ginka

Καλησπέρα σε όλους! Καλησπέρα Άγγελε!

Έχει αλλάξει πολύ το "νόεση" απο την τελευταία φορά που ήμουν εδώ καθημερινός επισκέπτης. Τα 'χω λίγο χαμένα...αλλα θα την βρω την άκρη :). Υπήρχα - υπάρχω;;;  σαν βιολόγιο "ginka". Να ξανασυστηθούμε μάλλον...."Το παιδί μου διεγνώσθει πριν απο 13 χρόνια περίπτωση "Ε"  με όγκο εγκεφάλου και ήπιο αυτισμό. 

Η παρούσα κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με όλη αυτή την "black" διάγνωση. 13 χρόνια ασταμάτητης μάχης έδωσαν τα πιο όμορφα αποτελέσματα. Τα απομεινάρια απο αυτήν την διάγνωση είναι κάποιες μαθησιακές δυσκολίες, κάποια νευράκια και παράπονα λόγω εφηβείας. Το παιδί που ήταν τελειωμένη περίπτωση για τους γιατρούς, το παιδί που δεν επικοινωνούσε, το παιδί με τα επιληπτικά επεισόδια και τα αμέτρητα μπουκάλια αντιεπιληπτικής αγωγής, το παιδί με τα δύο χειρουργεία εγκεφάλου... ναι για αυτό το παιδί μιλάω.

Πρέπει να πω ότι η διάγνωση ήταν ακριβής και πραγματική. Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς απο όλους μας προς όλα τα επίπεδα. 

Να έχετε ένα όμορφο βράδυ .

Και να μην απογοητευεστε.

Σχόλια

Αυτά είνααααι! Με πήραν τηλέφωνο για αυτό το "βιολόγιο"!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ωραία νέα! Ωραία επιστροφή! Ωραίο μήνυμα! Αγαπητή Γεωργία, σας πεθύμησα από τότε που με φιλοξενήσατε με ανοιχτές αγκαλιές στην Κρήτη! 

"Βιολόγια" δεν διαγράφουμε ποτέ εδώ, όσο περνά από το χέρι μας! Για το σύστημα είστε ο user/213 και το blog/213 (σήμερα έχουμε αριθμό μέλους πάνω από user/21300!) για το NOESI.gr ο user/ginka και το blog/ginka και για μας όλους η Γεωργία με τη φοβερή ατάκα:

Με πολλή αγάπη,
'Αγγελος

like2

Συγκίνηση και ρίγος!!!!!

Εικόνα Ginka

Χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι κοντά στο νόεση!! Και εμείς σας πεθυμήσαμε πολύ!

Με πολύ συγκίνηση ξαναδιαβάζω αυτήν την φοβερή (όπως περιγράφεις) ατάκα και πίστεψε με  δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και δύναμη απο το να πιστεύεις στο παιδί σου είτε αυτό είναι με ειδικές ανάγκες είτε όχι. 

Συνηθίζεται από όλους μας ανεξαιρέτως να πιστεύουμε στην ιδέα της τελειότητας σε έναν κόσμο με αμέτρητα σημάδια ατέλειας. Και όταν η ζωή μας φέρει αντιμέτωπους με θέματα υγείας, ο περισσότερος κοσμος μπαίνει σε έναν λαβύρινθο ατυχών σκέψεων....μια άμυνα απόγνωσης ίσως.

Όμως δεν κερδίζεται έτσι η μάχη!

Θέλω να πώ σε όλους τους γονείς που ξέρω πολύ καλά τι περνάνε να λατρέψουν κάθε ατέλεια του παιδιού τους. Να έχουν υπομονή, επιμονή και θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά. 

Οτιδήποτε θέλετε να με ρωτήσετε είμαι στην διάθεση σας! Άλλωστε και εγώ σας χρειάζομαι! 

Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου θα βρούμε τον ασφαλή δρόμο για το καλύτερο αυριο! 

Ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή!

like4

Αγαπητή Γεωργία πολύ χάρηκα με τα νέα σου

Εικόνα Ρήνα

Αγαπητη Γεωργια πολυ χαρηκα που εμφανιστηκες και τα νεα σου ειναι τοσο ενθαρρυντικα. Να ηξερες ποσο καλο κανεις στις νεες μαμαδες που ειναι απαγοητευμενες και με προσφατη διαγνωση στα χερια. Θελω να τους πω με τη σειρα μου οτι απο τοτε που ευσθητοποιηθηκα με τη δικη μας περιπτωση, αρχισα να διακρινω περιπτωσεις ενηλικων με ιδιαιτεροτητες που γνωριζα στο περιβαλλον μου. Χωρις οι γονεις τοτε να γνωριζουν τιποτα, χωρις ειδικη εκπαιδευση καταφεραν να σταθουν στη ζωη. Εμαθαν γραμματα, εργαστηκαν, οδηγησαν, αυτονομηθηκαν και εφθασαν να παρουν και συνταξη!! Η συνταγη ηταν αγαπη απο το σπιτι, ενδιαφερον απο γνωστους που ενημερωνοντουσαν και πολλη προσευχη....Και πηγαν καλα. Αυτο νομιζω ειναι που κανουν οι γονεις εδω και το κανουν καλα, προσφερουν απλοχερα αγαπη. Εκει που χρειαζεται ολοι να επικεντρωθουμε ειναι την αγαπη αυτη να την εισπραττουν τα παιδια μας και απο τους αλλους, στο σχολικο περιβαλλον κατα πρωτον, γιατι οσο κι αν δειχνουν αδιαφορα, καταλαβαινουν απολυτα ποτε ειναι αποδεκτα και ποτε οχι και εκει διαμορφωνεται και η συμπεριφορα τους. Εκπαιδευση λοιπον οι γονεις και αυτοι με τη σειρα τους να εκπαιδευσουν τους ασχετους δασκαλους και το περιβαλλον. Και πολλη πιστη οτι Καποιος απο ψηλα παρακολουθει και βοηθαει, δεν παλευουν μονοι.

Καλο θα ειναι για τα εφηβακια μας να εχουμε ειδησεις εδω απο τους γονεις για να ενθαρρυνονται και οι νεωτεροι που εχουν σηκωσει προσφατα τα μανικια στο στιβο και αγωνιζονται με πολλες αντιξιοοτητες. Παντως εγω καταλαβα οτι καταλυτης για τα παιδια αυτα ειναι ενα ηρεμο, σταθερο και αγαπητο περιβαλλον, ετσι ανθιζουν......

Γεωργια και παλι καλως ορισες, σου ευχομαι καθε καλο.

like3

Είναι πάντα υπέροχο να παίρνουμε καλά νέα από "παλιές" μαμάδες!

Εικόνα Ελένη

Αγαπητή Γεωργία,

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις πόση χαρά μας δίνουν τα νέα σου! Πρώτον, γιατί βλέπουμε ότι ένα παιδί σαν το δικό μας έχει προοδεύσει τόσο πολύ. Και επειδή χαιρόμαστε για το ίδιο το παιδί (γιατί όλα τα παιδιά εδώ είναι παιδιά μας), και επειδή παίρνουμε κουράγιο και για το δικό μας παιδί...

Εγώ χαίρομαι και γιατί άλλη μια οικογένεια τα κατάφερε. Πάλεψε με το "τέρας" και βγήκε νικήτρια. Οι γονείς "επιβίωσαν".Πόσες φορές δεν έχω σκεφτεί ότι θα τρελλαθώ... Η προοπτική όμως του να έχω κάποτε τη χαρά να ανεβάσω ένα κείμενο σαν το δικό σου, μου δίνει καινούρια δύναμη και ηρεμία.

Πρώτα-πρώτα λοιπόν, μπράβο σου! Μπράβο σε όλην την οικογένεια! Μπράβο και στο εφηβάκι σου που σε ταλαιπωρεί όσο όλα τα εφηβάκια τους γονείς τους.

Δεύτερον, σ' ευχαριστούμε που το μοιράστηκες αυτό μαζί μας. Μας δίνεις δύναμη και κουράγιο!

Και τρίτον, σου εύχομαι να είσαστε πάντα έτσι καλά, και ακόμη καλύτερα. Να καμαρώνεις το παιδί σου καθώς θα μεγαλώνει ευτυχισμένο και θα σε κάνει περήφανη, και θα είναι κι αυτό περήφανο για τη μαμά του που πάλεψε με το "τέρας" για χάρη του και βγήκε νικήτρια!

Ελένη  

like1

Επιληψία, βιταμίνη 6 και αγωγή.

Εικόνα Μαύρη Πεύκη

Αγαπητη ginka,ο ανηψιός μου παιρνει Κεπρα.Θελω να του αρχισουμε βιταμινη εξι,μπας και υποχωρήσουν λιγο τα συμπτωματα,επιθετικοτητας και λοιπών. Μπορεις σε παρακαλώ να μου γράψεις το σκευασμα της βιταμίνης και την δοσολογια;HELP! !!!!!!

like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.