31 μηνών με θέμα "ομιλία"

Εικόνα Maria Poroni

Καλησπερα σας! Ο γιος μου ειναι 31 μηνων και ακομα δεν κανει προτασεις των 2 λεξεων. Οι λεξεις του ειναι μαμα μπαμπας παππους γιαγια νονα νονος νεο (νερο), κανει τους ηχους απο πολλα ζωακια χαιρεταει λεει γεια ξερει να μετραει απο το 0-10 και ξεχωριζει τους αριθμους, ξεχωριζει τα σχηματα ακουει στο ονομα του δειχνει με τον δεικτη του. Είμαστε απο επαρχια και εδω δεν εχουμε αναπτυξιολογο και πρεπει να ανεβουμε αθηνα αμεσα θα ηθελα πολυ την γνωμη σας. Ευχαριστω

Σχόλια

Έχουμε το ίδιο θέμα

Εικόνα Ειρήνη
Και μεις επαρχια με το ιδιο θεμα. Θα προτεινα αρχικα ελεγχο ακοης. Κατόπιν, επίσκεψη στο ντινοπουλο στο αττικο (παιδονευρολογος). Επειδη αργει το ραντεβου, μπορειτε να πατε σε ιδιωτικο κεντρο λογοθεραπειας για διαγνωση. Δεν γνωριζω καποιο εκ πειρας αλλα δειτε τον οδηγο σε αυτον τον ιστοτοπο. Συμβουλη μου: μην αφηνετε το παιδι αβοηθητο. Καλυτερα να παρει βοηθεια οσο το νωριτερο. Αν θελετε ας ειμαστε σε επαφη. Και μεις ψαχνομαστε.. εμπειρικα παντως, αν αργησε ο μπαμπας να μιλησει, θα αργησει και το παιδι. Αλλα πρεπει να βοηθηθει το συντομοτερο απο ειδικο.
like0

Αγαπητή Ειρήνη μια διόρθωση.

Εικόνα katerina

Αγαπητή Ειρήνη μια διόρθωση..διαγνωση δεν μπορουν να κανουν ούτε οι λογοθεραπευτες ούτε οι εργοθεραπευτες. Αυτό που μπορουν να κανουν ειναι ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Για διαγνωση θα προτεινα παιδοψυχιατρο (αν υπαρχει ανησυχία για διαταραχη αυτιστικου φασματος). Ουτε καν αναπτυξιολογο..ούτε καν παιδονευρολογο (μολονοτι ο κ. Ντινοπουλος ειναι κορυφαιος) για να μη χανεις χρονο κ χρημα.. 

like0

Παιδοψυχίατρος στην Αθήνα?

Εικόνα Ειρήνη

Ευχαριστω για την παρατηρηση. Μπορειτε, παρακαλω, να μας προτεινετε καποιον παιδοψυχιατρο στην αθηνα σε νοσοκομειο η ιδιωτη? Νομιζω ενας λογοπαθολογος (πιστευω εχει διαφορα απο λογοθεραπευτη?) Μπορει να διακρινει τυχον οργανικο προβλημα στην καθυστερηση ομιλΙας. Συμφωνειτε?

like0

Ομιλία

Εικόνα Δώρα Τσούκαλου

Καλημέρα.  Οι όροι λογοπαθολόγος και λογοθεραπευτής είναι ταυτόσημοι (όπως και το "λογοπεδικός").  Ο Λογοπαθολόγος είναι αρμόδιος για να διαγνώσει οποιαδήποτε απόκλιση υπάρχει στο λόγο, στην ομιλία και στη γενικότερη επικοινωνία.  Για την ύπαρξη πρωτογενούς διαταραχής η οποία έχει ως σύμπτωμα την καθυστέρηση στο λόγο πρέπει να απευθυνθείται και στην αντίστοιχη ιατρική ειδικότητα.  Θα σας πρότεινα και εγώ μέχρι να οριστεί το ραντεβού σας στην Αθήνα, να επισκεφθείτε ένα λογοθεραπευτή στην περιοχή σας για να σας; εξηγήσει εκτενέστερα τα στάδια ανάπτυξης λόγου τα οποία φαίνεται ότι σας ανησυχούν.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια.

Με εκτίμηση,
Δώρα Τσούκαλου
Λογοπαθολόγος

like1

Αναζήτηση παιδοψυχιάτρου στην Αθήνα

Εικόνα didyma1103

Σε αναζήτηση παιδοψυχιάτρου στην Αθήνα, όπως και η φίλη μου Ειρήνη είμαι κι εγώ. Παρακαλώ τους γονείς που έχουν επισκεφθεί κάποιο καλό παιδοψυχίατρο ας μας το συστήσουν. Θα προτιμούσα Δημοσίου Νοσοκομείου γιατί θα ήθελα να μας εξυπηρετήσει και στο κομμάτι του επιδόματος από την Πρόνοια, πολυ σημαντικό βοήθημα για εμάς, ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας. Εμείς θα το έχουμε μεγάλη ανάγκη από του χρόνου που θα χρειαστούμε ιδιωτική παράλληλη στήριξη γιατί από ότι κατάλαβα για δημόσια πρέπει να περιμένουμε πολύ. 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.