Αιφνίδιο πρόβλημα στην κατάποση

Εικόνα Kostas Maria Danai

Εχω μια κορη 12 ετων με ει. αν. 12 χρονια τρωει και καταπινει κανονικα απο μπιμπερο η με το κουταλι. Αλεσμενα μεν χωρις προβλημα ομως στην καταποση. Ξαφνικα την Μ. Εβδομάδα αρχισε να αρνηται να καταπιεί μοιαζοντας να ποναει. Νοσηλεύτηκε βάλαμε λεβαιν για να μπορει να σιτιστει. Καμιά εξεταση δεν εδειξε τα αιτια του εφνιδιου συμβαντος. Δεν μπορει να καταπιει ουτε το σαλιο της. Εκρεμει μαγνητικη σε λιγες μερες. Εχει ανατραπει τελειως η ζωη του παιδιου και φυσικα η δικη μας. Παρακαλω πολυ γραψτε μου αν γνωριζετε κατι. Οποια βοήθεια θα ειναι πολυτιμη.

Σχόλια

Έγινε αξιολόγηση της κατάποσης με βαριο;

Εικόνα Κατερίνα Τσούμα
Γειά σας, έχετε κάνει αξιολόγηση κατάποσης λογοθεραπευτικη με βιντεοακτινοσκοπηση και δεν έδειξε τίποτα;
like0

Η μικρή δεν καταπίνει

Εικόνα Kostas Maria Danai

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Δεν κάναμε ακόμα γιατί η μικρή δεν καταπίνει.

like1

Αυτό ονομάζεται δυσκαταποσία

Εικόνα george kampelos

Αυτο ονομαζεται δυσκαταποσια  ο τροπος με τον οποιο ελεγχουμε εμμεσως την κινητικοτητα του οισοφαγου σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να διαπιστσουμε τις ενδοαυλικες πιεσεις του οισοφαγου με μανομετρια οισοφαγου λειτουργια σφικτηρων ,αφου βεβαια εχει προηγηθει οισοφαγο-γαστροσκοπηση .Το βαριο ειναι παλια μεθοδος εχει περιοριστει  ενω μπορει να παρουσιαστουν επιπλοκες τυπου εισροφησεως.Αυτη ειναι η πρακτικη τουλαχιστον για τους ενηλικες (παθολογος) για τα παιδια ισως διαφερει.Βασικο ειναι το ιστορικο του παιδιου που θα καθοδηγησει την διαγνωση

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.