Είμαστε και μεις εδώ! Ακούει κανείς;

Εικόνα Alexatagalaki

Μια τυφλή μαθήτρια του ΕΕΕΕΚ ΜΠΟΠΑ Αιγάλεω αναρωτιέται...

Το σχολείο μας στεγάζεται στην οδό Σκρά στο Αιγάλεω. Σε έναν αδιέξοδο δρόμο μέσα στον αρχαίο ελαιώνα. H αυλή μας έχει μια μεγάλη ελιά και γύρω της κάνουμε το διάλειμμά μας. Είναι πολύ ωραία και πράσινα. Έτσι λένε δηλαδή, αλλά εγώ δεν το βλέπω, μου το λέει η δασκάλα μου που στέκεται δίπλα μου στο διάλειμμα γιατί φοβάται μην πέσω.

Ξέρετε, το σχολείο μας είναι για παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες αλλά το προαύλιο σε πολλά σημεία είναι χαλασμένο και όλο σκουντουφλάμε και πέφτουμε. Έχει σπασμένες σχάρες, ανισόπεδα επικίνδυνα σημεία που ακόμη και οι δάσκαλοι θα μπορούσαν να πέσουν. Τώρα θυμήθηκα, τη φίλη μου τη Δαμασκηνή, εκείνο το σγουρομάλλικο κορίτσι που φοράει κάτι στην πλάτη της για να της την κρατάει ίσια, πόσες φορές έχει σκουντουφλήσει … Για αυτό κάποιος στο διάλειμμα πρέπει να είναι πάντα δίπλα μου και όχι μόνο σε εμένα που δε βλέπω καθόλου αλλά δίπλα και στα άλλα παιδιά γιατί και το αμαξίδιο της Σοφίας και του Νικόλα και των άλλων παιδιών που δεν περπατάνε σκουντουφλάει και αυτό σε ξεκολλημένες πλάκες και χαλασμένες ράμπες. Που να δείτε μια φορά που η ρόδα του αμαξιδίου της Φωτεινούλας σφήνωσε μέσα στο φρεάτιο που του έλειπε η σχάρα..παραλίγο να γίνει μεγάλο κακό..

Παιδιά με μετάλλαξη στο γονίδιο SCNA2 και SCNA3

Εικόνα Alexatagalaki

Αναζητώ γονείς παιδιών που διαγνώστηκαν με οποιαδήποτε μετάλλαξη του γονιδίου SCNA2 και SCNA3 προκειμένου να μοιραζόμαστε πληροφορίες, εμπειρίες, γνώσεις και προβληματισμούς.

Νέα ταλαιπωρία εν όψει...

Εικόνα Alexatagalaki
Με την ευκαιρία μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με μια μαμά παιδιού με ΔΑΔ η οποία πρόκειται σε λίγο να ταξιδέψει για την Ιταλία για θεραπευτικούς λόγους με το παιδί της ανέκυψε ένα σοβαρό ερώτημα που ίσως κάποιοι από εμάς θα αντιμετωπίσουμε. Όπως γνωρίζετε, η διαδικασία έκδοσης των διαβατηρίων έχει αλλάξει και απαιτούνται πια αυστηρές προδιαγραφές για τις φωτογραφίες που θα προσκομίσουμε στην αστυνομία για την έκδοση του διαβατηρίου.

Μου έχεις μάθει...

Εικόνα Alexatagalaki
Στη Δαμασκηνή μου... Μου έχεις μάθει την υπομονή, να χαίρομαι με μικρά "κέρδη" που οι άλλοι θεωρούν δεδομένα. Μου έχεις μάθει την ανεκτικότητα, να αποδέχομαι ότι η δική σου προοπτική είναι διαφορετική και αξίζει σεβασμό.

Πληροφορίες για θεραπευτική ιππασία και κολύμβηση

Εικόνα Alexatagalaki
Ενδιαφέρομαι να μάθω που θα μπορούσαμε να κάνουμε θεραπευτική ιππασία για την μικρή μου αλλά και ιππασία για τον Δημήτρη μου ο οποίος λατρεύει τα άλογα... [τα ντέι ντέι του!, όπως χαριτωμένα τα λέει] Επίσης με ενδιαφέρει και η κολύμβηση. Μένω στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Παρακαλώ ενημερώστε με αν γνωρίζετε.

Νέος παιδονευρολόγος στην Ελλάδα

Εικόνα Alexatagalaki

Σήμερα πραγματοποίησα την επίσκεψη - γνωριμία με ένα καινούργιο στην Ελλάδα παιδονευρολόγο, με τον οποίο μιλούσα ηλεκτρονικά αφού ήταν στην Αμερική. Σε κάποιους φίλους του "Νόηση" έχω μιλήσει για αυτόν.

Μια καινούρια σελίδα στη ζωή μας

Εικόνα Alexatagalaki
Έχουν περάσει δύο σχεδόν μήνες από την μετακόμισή μας στην Αττική (στον Άγιο Στέφανο) όπου πραγματοποιήσαμε και το ταξίδι μας στην Ιταλία. Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα που έχουμε τηλέφωνο (ενάμισυ μήνας αναμονή στον ΟΤΕ για μια σύνδεση!!!) και έτσι μπορώ να συνδεθώ και να δικτυωθώ και πάλι! Συγκινήθηκα πολύ με τις ευχές σας και τη σκέψη σας που ξέρω πως μας συντροφεύει συχνά... Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία σε όλους όσους "αναζητούν το μονοπάτι τους" προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Όταν δεν πηγαίνει ο Μωάμεθ στο βουνό... πάει το βουνό στον Μωάμεθ...

Εικόνα Alexatagalaki
Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα... αυτή είναι η επιλογή μας... Μετά από τις "άκαρπες" προσπάθειες να βρούμε εξειδικευμένο φυσιοθεραπευτή στο νησί της Σύρου, μετά από την πλήρη αδιαφορία των τοπικών "αρχόντων" νιώθω λύπη που δεν καταφέραμε (εμείς οι λίγοι γονείς των παιδιών με δυσκολίες), να δώσουμε στα παιδιά μας, στον Απόστολο, στη Δαμασκηνή, στη Νίκη, στον Άρη, στον Αντώνη, στη Νιόβη, στη Μαριτίνα, στη Δανάη και σε αυτά που δε γνωρίζω, τη δυνατότητα της πρώιμης θεραπευτικής παρέμβασης (τη θεραπευτική ιππασία, την φυσιοθεραπεία) εδώ στα σπίτια τους..

Ανίχνευση βαρέων μετάλλων στο αίμα

Εικόνα Alexatagalaki
Mε ενδιαφέρον διάβασα για τα βαρέα μέταλλα [στο βιολόγιο της Κατερίνας Ζαρίφη] και επισκέφτηκα και κάποιες ιστοσελίδες ειδικότερα για τις επιβλαβείς συνέπεις του υδράργυρου (mercury). Μήπως κάποιος γνωρίζει κάποια εργαστήρια αρχικά στην Ευρώπη ή και Αμερική, όπου θα μπορούσαμε να στείλουμε δείγμα για ανίχνευση τέτοιων στοιχείων στο αίμα;

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.