Aνησυχία για την ανάπτυξη του μωρού μου 15 μηνών

Εικόνα Anonymous

Έχω ένα μωρό 15+ μηνών και ανησυχώ γιατί δεν λέει καμία λέξη. Ούτε μαμά ούτε μπαμπά, καμία απολύτως. Το μόνο που κάνει είναι να μουγκρίζει για να μιμηθεί τον ήχο της αγελάδας όταν του το ζητάω. Είμαι βέβαιη πως ακούει κανονικά. Γυρνάει το κεφάλι του στο ακουσμα του ονοματός του. αναγνωρίζει κάποια αντικείμενα - παιχνίδια - ζωάκια και εάν του το ζητήσεις σου τα φέρνει, πετάει την μπάλα , κάνει παλαμάκια, μιμείται το τηλέφωνο και άλλα μικρά διάφορα. Με προβληματίζει όμως ότι δεν μιλάει ούτε μιμείται ήχους ζώων. Του ζητάς να κάνει πχ το παπα-- παπάκι και ανταυτου σου απαντά (όχι πάντα) με ένα τα..., του ζητάς να φωνάξει τον μπαμπά τον οποίο αναγνωρίζει και γυρνάει το βλέμα του σε αυτόν αλλά και πάλι σε κοιτάζει σαστισμένος και δεν αρθώνει κανένα ήχο. Το παπα θα το κάνει σε άσχετες στιγμές στα πλάισια του μπαμπλίσματος. Κάποιες φορές σου δείχνει με το χέρι πχ το φεγγάρι στον ουρανό ή το νέρο που θέλει να πιει. Χαιρετάει σπάνια. Περπάταει από το 14 μήνα και μόνος του. Η παιδίατρος ανέφερε ότι οποιαδήποτε αξιολόγηση  γίνεται μετά τον 18 μήνα αλλά εγώ ανησυχω.

Σημείωση από το NOESI.gr: Το προφίλ του μέλους που αναζητείτε και τυχόν αναρτήσεις που έκανε το μέλος στο "βιολόγιό" του ή σε "βιολόγια" άλλων μελών έχουν αφαιρεθεί (διαγραφεί), κατόπιν αιτήματος του ίδιου του μέλους να αφαιρέσει τις δημοσιεύσεις του από τις σελίδες του www.noesi.gr για προσωπικούς λόγους.

Μάθετε περισσότερα: http://www.noesi.gr/diagrafi-melous-afairesi-anartiseon

Σχόλια

Ραντεβού με αναπτυξιολόγο για να σου φύγει το άγχος

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλημέρα εύχομαι κ να ζήσει το παιδάκι σου! Θα σου πρότεινα να κλείσεις από τώρα κάποιο ραντεβού με αναπτυξιολογο για να σου φύγει το άγχος.  Υπάρχουν πολύ αξιόλογοι σε δημόσια νοσοκομεία. Εμείς που πήγαμε ιδιωτικά δεν μείναμε ευχαριστημένοι και κλείσαμε με την κα Αντωνοπούλου στο "Αττικο". 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.