Ανησυχητικά σημάδια

Εικόνα Chara

Καλημέρα σας! Έχω μια κορούλα περίπου 16 μηνών η οποία γεννήθηκε λίγο πρόωρα, στις 36 εβδ. +3 ημέρες. Παίζει παιχνίδια μήμησης, κρυφτό τύπου "πού είναι η μαμά ή πού είναι η Μαρία", λέει λεξούλες, γυρνάει να κοιτάξει όταν της λέμε κοίτα. Αυτό που με προβληματίζει πάρα πολυ είναι που δεν γυρνάει να με κοιτάξει όταν παίζει. Για παράδειγμα είμαστε στην παιδική χαρά, κάθεται κάτω με τα παιχνίδια της (κουβαδάκια, φτυαράκια κτλ), της φωνάζω αλλά δεν γυρίζει να με κοιτάξει, μοιάζει πολύ προσηλωμένη και απορροφημένη. Στη διάρκεια του παιχνιδιού της όμως δίνει π.χ. το φτυαράκι της στο παιδάκι που κάθεται δίπλα της. Επίσης, όταν την πηγαίνω βόλτα με το καρότσι και τη φωνάξω αμέσως γυρίζει να κοιτάξει πίσω.

Σκέφτομαι να απευθυνθώ σε αναπτυξιολόγο, ώστε να διερευνήσουμε την πιθανότητα αυτισμού. Τι λέτε; Μήπως είναι ακόμη νωρίς;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Αν γενικά έχεις μια υποψία ότι κάτι δεν πάει

Εικόνα Τάνια

Καλησπέρα, αν το μόνο ανησυχητικό σημάδι είναι αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα.

Και ο μικρός μου που έχει ΔΑΔ και η μικρή μου που δεν έχει δεν γυρνάνε για τίποτα όταν παιζουν με κάτι που τους αρέσει η όταν βλέπουν τηλεόραση η ταμπλετ....

Αν γενικά έχεις μια υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά κλεισε ενα ραντεβού σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, ετσι κι αλλιώς αυτά αργουν αρα θα είναι και μεγαλύτερη όταν θα την πας.

Ο,τι αλλο θες πες μου
Τάνια

like0

Σ' ευχαριστώ πολύ Τάνια για την ανταπόκριση

Εικόνα Chara

Σ' ευχαριστώ πολύ Τάνια για την ανταπόκριση. Προς το παρόν μόνο αυτό βλέπω ως ανησυχητικό σημάδι. Τις περισσότερες φορές νομίζω ότι ανταποκρίνεται. Θα μιλήσω και με την παιδίατρο μας να μου πει τη γνώμη της. Ο γιός σου ποια συμπτώματα είχε;

like0

Συμπτώματα ΔΑΔ στα 2 χρόνια

Εικόνα Τάνια

Καλημέρα,

Ο μικρός μου μέχρι τους 18-20 μήνες δεν εδειχνε τίποτα ανησυχητικό βασικά, απλά ηταν λίγο υπερκινητικός. Ισα ίσα που ήταν μπροστά  σε πολλά πράγματα. Δεν ελεγε πολλά 15-20 λέξεις αλλα μέτα από ενα εμβολιο και μια ίωση σταμάτησε σταδιακά να μιλάει τελείως (ουτε μαμά) και από ότι κατάλαβα αργότερα είχε χάσει και κάποια πράγματα που είχε κατακτήσει όπως τα χρωματα πχ. Μειώθηκε η βλέματική επάφη του πάρα πολύ, γυριζε στο ονομά του αλλα με την 3-4, και ήταν πιο δύσκολος στο φαί, δεν ήθελε ξαφνικά να του κοβω τα νύχια η να του χτενίζω τα μαλλιά, και αν πήγαινες να του πλύνεις τα δόντια σχεδόν εκανε εμετό. Κατα τους 24 μήνες αρχισε να βάζει τα αυτοκινητά του στην σειρά ειδικά οταν ήταν κουρασμένος (πριν τον υπνο ας πουμε). Δεν είχε άλλες στερεοτυπιες η πολύ εμφανή σημάδια και ολοι νόμιζαν ότι είμαι τρελή που ανήσυχουσα.

Στους 24 τον πήγα πρώτη φορά σε αναπτυξιολόγο (στο παιδων Πεντέλης) τον είδε 15 λεπτά και εγραψε κάτι γενικά. Μου είπε ότι θα είναι δυσκολος, να τον αρχίσω παιδικό, να μην κάνω 3ο παιδί (είμουν ετοιμόγεννη στην κορη μου τότε) αλλά είναι εξυπνος και θα πάει καλά....δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη. Παρόλα αυτά τον ξεκίνησα παιδικό και η αλήθεια είναι ότι αλλάξε πολύ, αρχισε να τρώει και να είναι πιο οργανωμένος. Βέβαια ήταν πάντα κοινωνικος και του αρεσαν τα παιδιά. Αν δεν ήταν ισως να μην το είχε βοηθήσει σε εκείνη την φάση ο παιδικός.

Στα 2.5 χρόνια πήραμε πλέον την επίσημη διάγνωση (ελαφρια ΔΑΔ στο φάσμα του αυτισμού) από αλλη αναπτυξιολόγο. Ειχε αρχίσει πάλι να λέει μπα για μπαμπα, μα για μαμα και γενικά πήγαιναμε καλύτερα παρόλο που είχαμε και αλλο μωρό. Είχα μείνει σπίτι λόγο της γέννας και είχα χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο με το παιδί. Οταν αρχισαμε και ειδική αγωγή 2 φορές την βδομάδα ( λογο αρχισαμε σχεδον 1 χρονο μετά) η διαφορά προς το καλύτερο ήταν πολύ εντονη στους 2-3 πρώτους μήνες.

Στα 3.5 αρχισε να μιλάει κανονικά, και τώρα στα 4.5 είναι αλλό παιδί. Είναι βέβαια ξεροκέφαλος και εξυπνος και είναι δύσκολο να τον οριοθετήσεις άλλα αυτά πιο πολύ με μας που τον πέρνει, στον παιδικό είναι καλύτερος. Κάνει μόνο λόγο τώρα και θα αρχισουμε και συμβουλευτική γονέων για να μαθουμε εμείς καλύτερα να τον χειριζόμαστε.

Κανένας 3ος δεν τον καταλαβαίνει, ουτε από τον παιδικό μου έχουν πει τίποτα (δεν τους είπα για την ΔΑΔ για να δω αν θα δουν τίποτα ασυνηθιστο στην συμπεριφορά του). Η αναπτυξιολόγος που τον είδε στα 3.5 μίλησε για Ασπεργκερς (βασικά λογο του ότι είναι πολύ καλός στα σχήματα και τις κατασκευες, και όχι λόγο συμπεριφοράς) και λόγο του ιστορικού του (παλλινδρομιση πριν τα 3 κτλ) αλλά θα δείξει.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο, καλή συνέχεια

Τάνια

 

like0

Άρα στην περίπτωσή σας μπορεί να έφταιγε το εμβόλιο;

Εικόνα Chara

Άρα στην περίπτωσή σας μπορεί να έφταιγε το εμβόλιο ή απλά έτυχε; Να φανταστώ ότι ήταν το γνωστό σε όλους μας MMR;

like0

Ναι το MMR ήταν...

Εικόνα Τάνια

..Και μέσα σε ενα μηνα έκανε μια βαρβάτη ιωση (ο δικός μου πάντα αρρώσταινε μεσα σε μια βδομάδα μέτα από εμβολια, λές και αποδιοργανόναν το συστημά του) που δεν μπορουσε ουτε να περπατησει 5 μέτρα χωρις να κουραστει και να ερθει αγκαλια, μετά εγιναν τα υπόλοιπα που εγραψα.

Οπότε δεν ξέρω αν φταιει ενα απο τα δύο η το ενα εφερε το αλλο κτλ. Το σιγουρο είναι οτι πλέον ξέρω πολλους γονεις που τα παιδιά τους παλλινδομισαν από εμβολια και ιώσεις (λογο του οτι εχω έρθει σε επαφή με πολλους οταν τον πάω για την λογοθεραπεία). Και εμείς είμασταν τυχεροι μες στην ατυχία μας γιατί είμασταν από τα ελαφριά περιστατικά από ότι είδα μετά.

Ελπίζω η μικρουλα σου να μην παρουσιάσει τίποτα και να είνα πάντα καλά

Τάνια

 

like0

Αμάν αυτό το εμβόλιο!

Εικόνα Chara

Αμάν αυτό το εμβόλιο! Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω!Δεν θέλω να παραλείπω εμβόλια αλλά με τόσα που έχω ακούσει φοβάμαι. Πότε το κάνατε το εμβόλιο. Αφού το παιδί είναι ελαφριά περίπτωση πάλι καλά. Θα μπορέσει να αποκατασταθεί πιο εύκολα. Το ασπεργκέρ απ' ότι έχω διαβάσει είναι λίγο διαφορετικό από τον αυτισμό, σωστά; Σας εύχομαι ολόψυχα να το ξεπεράσετε! :-)

 

like1

Η παιδίατρος κάπως με ηρέμησε

Εικόνα Chara

Η παιδίατρος κάπως με ηρέμησε. Θα μιλήσει  με αναπτυξιολόγο και θα είμαστε σε επαφή. Αυτή η απώλεια δεξιοτήτων με προβληματίζει πολύ κι ανησυχώ. Μέχρι τώρα ήξερε να μιμείται πολλούς ήχους ζώων. Εδώ και 1-2 μέρες τη ρωτάω και σε κάποια δεν ανταποκρίνεται. Αν της το πω, μετά από λίγο μπορεί να το πει, μπορεί κι όχι. Πραγματικά δεν ξέρω αν εγώ τραγικοποιώ τα πράγματα κι είμαι τρελή! Ο άντρας μου πάλι δεν βλέπει τίποτα το ανησυχητικό! Δηλαδή τα νήπια μπορεί να επιλέξουν ν' απαντήσουν ή όχι;;!

like0

Πάλι το εμβόλιο....

Εικόνα Sophia F

Καλησπέρα σας όλους σας.

Κι εμείς πάθαμε ακριβώς τα ίδια που αναφέρει η Τάνια. Στα 2,5 περίπου κάναμε το περίφημο εμβόλιο κι από τότε άρχισαν τα προβλήματα.

Τώρα η κόρη μας είναι 8,5 ετών και έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.

Πρόσφατα κάναμε και ένα τεστ βιοσυντονισμού και μας είπαν ακριβώς αυτό που υπποψιαζόμασταν και μας σύστησαν μια θεραπεία. Γιατί κανένας "κλασσικός" γιατρός δεν παραδέχεται ότι τα εμβόλια ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Ψάχνοντας μάθαμε κι άλλα: π.χ. ότι στις ΗΠΑ, όταν κάνουν εμβόλια στα παιδιά, τους χορηγούν και ειδικά συμπληρώματα για να αποβληθούν τα τυχόν βαριά μέταλλα που είναι φορείς στα εμβόλια (π.χ. υδράργυρος).

Φυσικά έχουμε διακόψει όλα τα εμβόλια και στο τρίτο μας παιδί κάναμε τα άκρως απαραίτητα, όπως του τετάνου.

Εύχομαι τα καλύτερα.

Σοφία

like0

Βιοσυντονισμός

Εικόνα Δασκάλα

Καλησπέρα σε όλους!

Σοφία διάβασα το post σου και εξεπλάγην γιατί μόλις χθες έψαχνα για τον βιοσυντονισμό. Μπορείς να δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες? Έχω ξαναγράψει οτι είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών. Θέλουμε όλοι το καλύτερο για τα παιδιά μας!

Καλή δύναμη!!

like0

Θεραπευτικές προσεγγίσεις

Εικόνα didyma1103

Αγαπητή δασκάλα έχουν βγει χίλια δυο για την αντιμετώπιση του αυτισμού1 κι άλλων αναπτυξιακών διαταραχών. Σε περίπτωση του αυτισμού δε οργιάζουν οι θεραπείες πλην της κλασικής ιατρικής, όπως βιανάδραση2, βιοσυντονισμός, αποτοξίνωση με τη μορφή δίαιτας3ομοιοπαθητική4, χορήγηση βιταμινών5, μετάλλων6 κλπ για αποτοξίνωση επίσης, υπερβαρικό οξυγόνο7, συμπληρώματα διατροφής όπως neuroprotek8 και άλλα πολλά που μπορεί να μην θυμάμαι αυτή τη στιγμή γιατί έχω λίγο πολύ διαβάσει για όλα αυτά!

Και ρωτώ εγώ τώρα τι θα επιλέξουμε εμείς που θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας??? Από όσο έχω διαβάσει ο αυτισμός είναι νευροψυχιατρική διαταραχή και δεν έχει ακόμα βρεθεί η αιτία που τον προκαλεί. Υπάρχουν βέβαια αυτές οι θεραπείες που βοηθούν, όμως ποιος θα πει στο γονιό που αγωνίζεται για το παιδάκι του ποια του ταιριάζει, ποια μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το αγγελούδι του????? 

Εγώ για παράδειγμα είμαι ακόμα στη φάση της αναζήτησης του τι έχουν οι μικροί μου γιατί η κρεατίνη τους βγήκε πολύ καλή και ο γιατρός μας θεωρεί τώρα ότι μάλλον πάμε σε κάτι γενετικό για την αφασία του γουέρνικ που έχω ξαναγράψει αλλά δεν είναι απόλυτα σίγουρος και έτσι θα μας ξαναδει σε δυο μήνες. Μπορούμε να το ψάξουμε στοχευμένα αλλά θέλει να είναι πολύ πολύ σίγουρος ότι πρόκειται για αυτό  γιατί μπορει να δει και κάτι άλλο που μπορεί να συμβαίνει στο οποίο θα μπορούσε να παρέμβει. ελπίζω να μην σας μπέρδεψα!!! Μπορεί τελικά να έχουμε και αυτισμό.  Εγώ στο μετάξυ κάνω τις θεραπείες στους μικρούς κι ο Θανασάκης έχει ξεκινήσει να λέει κάποια πραγματάκια με το δικό του τρόπο, ο Γιαννάκης ακόμη τίποτα, είναι ο πεισματάρης της παρέας ο πιο δύσκολος σε όλα, αυτός που τα θέλει όλα όπως τα θέλει. Για τα ω3 που έγραψα παραπάνω τώρα είμαι επιφυλακτική γιατί δεν ξέρω τι βοήθησε πιο πολύ η καταπληκτική δασκάλα τους ή τα ω3 ή φυσική εξέλιξη των παιδιών??? Χαίρε βάθος αμέτρητο!!!! Εγώ προσωπικά έχω πελαγώσει!!!!! Θέλω σαν τρελλή να τα βοηθήσω τα παιδάκια μου και δεν ξέρω τι να κάνω? Όλα τα πιστεύω κι όλα δεν τα πιστεύω την ίδια στιγμή. Ελπίζω να με καταλαβαίνετε...


Παραπομπές από το NOESI.gr

  1. Δείτε εδώ το ειδικό αφιέρωμα του NOESI.gr: Αφιέρωμα: Αντιμετώπιση αυτισμού (μοντέλα παρέμβασης)
  2. Μάθετε περισσότερα για τη Νευροανάδραση (Neurofeedback ή EEG - Biofeedback)
  3. Δείτε περισσότερα στην ενότητα: Φαγητό και διατροφή, όπως Διατροφή με Ω3Διατροφή χωρίς γλουτένη - καζεΐνηΚετογονική δίαιταΚρεατίνη.
  4. Περισσότερα για τα Ομοιπαθητικά φάρμακα.
  5. Βιταμίνες όπως Ω3.
  6. Ενημερωθείτε για τα Βαρέα μέταλλα.
  7. Περισσότερα για το Υπερβαρικό οξυγόνο.
  8. Γονείς και ειδικοί γράφουν για το Νeuroprotek.

like1

Παραπομπές από το NOESI.gr

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Με μία νέα προσέγγιση στις αναρτήσεις σας, προσπαθούμε να κατευθύνουμε τον αναγνώστη σε περισσότερες πηγές εντός των ιστοσελίδων μας (που είναι πια χιλιάδες) ώστε να μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες για ένα θέμα. Είναι μία δουλειά που κάνουμε με το χέρι, μόλις γίνει μία ανάρτηση. Ελπίζω ότι βοηθά :)

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.