Απορίες σχετικά με τα ειδικά σχολεία και το βοηθητικό προσωπικό

Εικόνα Christina

Καλημέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι ισχύει σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία για τους βοηθούς σε ειδικά σχολεία. Συγκεκριμένα, αν μπορεί το σχολείο να ζητήσει όσους βοηθούς θεωρεί ότι χρειάζεται με βάση το πλήθος των μη αυτοεξυπηρετούμενων παιδιών ή αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αναλογία. Γνωρίζω επίσης ότι όταν ένα παιδί με κινητικά προβλήματα πηγαίνει σε σχολείο γενικής εκπαίδευσης δικαιούται να έχει αποκλειστικό βοηθό είτε από το κράτος ή ιδιωτικά να τον βάλουν οι γονείς. Για τα ειδικά σχολεία μου έχουν πει ότι δε δικαιούται ο γονιός να βάλει δικό του βοηθό γιατί υπάρχουν ήδη βοηθοί στο σχολείο για όλα τα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν, όπως στο ειδικό νηπιαγωγείο που έχουμε γράψει την κόρη μας, υπάρχει ένας βοηθός για πέντε παιδιά τα οποία είναι όλα σε μερικό ή πλήρη βαθμό μη αυτοεξυπηρετούμενα; Η κόρη μας, 6 ετών είναι μη αυτοεξυπηρετούμενη, όμως μπορεί (και θέλει) να περπατάει με υποστήριξη, ακολουθεί πρόγραμμα τουαλέτας με επιτυχία και επικοινωνεί με εναλλακτική επικοινωνία μέσω υπολογιστή. Για όλα αυτά, καθώς και για τη συμμετοχή της στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρειάζεται σχεδόν αποκλειστικό βοηθό. Φαντάζομαι αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλα τα μη αυτοεξυπηρετούμενα παιδιά. Κάτι ακόμα, μας έχουν πει από το ΚΕΔΔΥ ότι του χρόνου που θα πάει δημοτικό πρέπει υποχρεωτικά να γραφτεί σε ειδικό σχολείο για παιδιά με κινητικά προβλήματα και όχι σε οποιοδήποτε ειδικό σχολείο (!). Ισχύει όντως κάτι τέτοιο;

Σχόλια

ΕΒΠ σε ειδικό σχολείο αντιστοιχεί 1/15 παιδιά

Εικόνα Γιώτα Πρ

ΕΒΠ σε ειδικό σχολείο αντιστοιχεί 1 για 15 παιδιά, δυστυχώς στη χώρα μας σε πολλά σχολεία αργούν να στείλουν και αυτό το 1 άτομο ή το 2ο για τα επόμενα 15 με αποτέλεσμα να μη γίνεται δουλειά! Τα ειδικά σχολεία είναι κατά κόρον για όλα τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, υπάρχουν και κάποια πιο εξειδικευμένα για κωφά, τυφλά κ.λπ., για παιδιά με κινητικά προβλήματα νομίζω έχει στο Αιγάλεω?, ρωτήστε στο ΚΕΔΔΥ να σας κατατοπίσουν και καλή δύναμη!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.