Ειδικό σχολείο ή τμήμα ένταξης

Εικόνα Atsival

Θα ήθελα τι γνώμη σας. Ο γιος μου με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή επανέλαβε φέτος την μεγάλη νήπια σε τμήμα ένταξης. Δεν έχει λόγο αλλά ξέρει να επικοινωνεί με το σύστημα PECS και για αυτιστικός είναι πολύ κοινωνικός. Φέτος τίθεται το μεγάλο ερώτημα της πρώτη δημοτικού. Πιστεύω ότι το παιδί μου πρέπει να πάει σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον για να μην το υποβάλλω σε όλες αυτές τις αρνητικές καταστάσεις που έχω κατά καιρούς διαβάσει εδώ στο φόρουμ.

Ψάχνουμε για παιδονευρολόγο, μένουμε Κατερίνη

Εικόνα Atsival
Έχουμε ένα κοριτσάκι 2 ετών το οποίο έχει παρουσιάσει 2 φορές πυρετικούς σπασμούς μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών μέχρι σήμερα. Θα θέλαμε την βοήθεια σας όσον αφορά στο να μας συστήσετε έναν αξιόλογο Παιδονευρολόγο για να αναλάβει την εξέταση του παιδιού μας. Μένουμε μόνιμα στην Κατερίνη Νομού Πιερίας.

Θα ήθελα τα φώτα σας! (Στερεοτυπίες, 5 ετών)

Εικόνα Atsival

Θα ήθελα να μου πει κάποιος εάν γνωρίζει πως μπορώ να περιορίσω ή να αλλάξω τον τρόπο που παίζει ο γιος μου με τα παιχνίδια του. Είναι πολύ στερεοτυπικός και καθόλου λειτουργικός. Κοπανάει όλα τα παιχνίδια κάτω στο πάτωμα και ιδιαίτερα στα πλακάκια, στις πόρτες, στο φωτιστικό προφανώς για να ακούει τον θόρυβο.

Θεραπευτική ιππασία και Αυτισμός

Εικόνα Atsival
Γεια σας! Έμαθα σήμερα ότι στις 30 και 31 Μαϊου θα γίνει μία διημερίδα με θέμα ¨θεραπευτική ιππασία και Αυτισμός¨ σε ένα ράντζο στο Κιλκίς. Θα παρευρεθούν ειδικοί από την Αθήνα που θεωρούνται (από ότι μου είπαν) κορυφαίοι στο είδος τους. Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες και θα σας ενημερώσω.

Γιορτή της μητέρας, μαμάδες που μπορούν να τα καταφέρουν

Εικόνα Atsival

Πιστεύω πως αφού είχαμε την "τύχη" (γιατί για όλο και περισσότερα ζευγάρια πλέον θεωρείτε μεγάλη τύχη να αποκτήσουν παιδιά) να φέρουμε στον κόσμο ένα από τα ιδιαίτερα παιδιά του θεού (διότι τα παιδιά δεν είναι δικά μας, του θεού είναι, απλώς μας τα εμπιστεύθηκε, και μαζί με αυτά το δύσκολο έργο να τα μεγαλώσουμε σωστά)μας δώθηκε και η δύναμη για να τα μεγαλώσουμε. Ο θεός μας επέλεξε γιατί ήξερε πως αυτά τα ιδιαίτερα παιδιά του θέλουν και ιδιαίτερους γονείς μα πάνω απ΄όλα ιδιαίτερες μαμάδες.

Πληροφορίες για θεραπευτικό πρόγραμμα με δελφίνια

Εικόνα Atsival
Απευθύνομαι σε όλους που μπορεί να γνωρίζουν κάτι για τα θεραπευτικά προγράμματα με τη βοήθεια δελφινιών που γίνονται στο εξωτερικό ειδικά για παιδιά με αυτισμό. Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια όποιου γνωρίζει πληροφορίες όπως χώρα, διεύθυνση, τηλέφωνο, κόστος ίσως και προσωπική εμπειρία.

Βοήθεια για ενημέρωση από γονείς ή ειδικούς με εμπειρία στις ΔΑΔ

Εικόνα Atsival
Ονομάζομαι Αναστασία και είμαι μητέρα δύο αγοριών 4,5 και 5,5 ετών. Πήρα το θάρρος μετά από αρκετό καιρό που διαβάζω τα νέα του ιστότοπου και έγινα μέλος αυτού, να γράψω και εγώ για την δική μου προσωπική περιπέτεια έχοντας πολλές φορές κλάψει, γελάσει, στεναχωρηθεί και αναρωτηθεί για πολλά περιστατικά που έχετε μοιραστεί με όλους εμάς που μπαίνουμε σ' αυτήν την ιστοσελίδα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.