Υπουργείο προς "APA" (μέσω NOESI.gr): "Νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού με πρώιμη ανίχνευση αυτισμού!"

Εικόνα autism-parents-act

Κλικ για να δείτε το ΝΕΟ! Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

Τι είχαμε πει στο τελευταίο "Βιολόγιο": 4.563 υπογραφές! Ένας στόχος!:

"...Έχουμε πολλές ελπίδες (βάσιμες) ότι η προσπάθεια όλων μας έχει φέρει αποτέλεσμα!". 

Επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έφτασε 26/6/2009, όπου βεβαιώνεται η ενσωμάτωση του M-CHAT - δηλ. του ειδικού εργαλείου για την πρώιμη ανίχνευση του αυτισμού σε νήπια 18 μηνών και άνω - στο νέο (!) Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού.

4.563 υπογραφές! Ένας στόχος!

Εικόνα autism-parents-act

Η συλλογή υπογραφών στο πλαίσιο της προσπάθειάς APA ολοκληρώθηκε! Συλλέχθηκαν 4.563 υπογραφές, σε 766 σελίδες! Η επίσημη κατάθεση του αιτήματος σε Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού και Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ήδη γίνει.

 

Ξεπέρασε τις 4.000 υπογραφές η προσπάθεια στο πλαίσιο του APA

Εικόνα autism-parents-act
Το APA βρίσκεται στο τελικό στάδιο της συλλογής υπογραφών. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας (Παρασκευή 8 Μαΐου 2009) θα πρέπει να αποστείλετε ταχυδρομικά σε αυτή τη διεύθυνση όσες υπογραφές έχετε μαζέψει!

Ενημέρωση APA για την οριστική συγκέντρωση των υπογραφών

Εικόνα autism-parents-act

Στείλτε τις υπογραφές για APAΤο Autism Parents Act βρίσκεται στο τελικό στάδιο της συλλογής υπογραφών. Αυτό σημαίνει ότι εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να αποστείλετε ταχυδρομικά σε αυτή τη διεύθυνση όσες υπογραφές έχετε μαζέψει! 

Σύντομη Περιγραφή - H Πορεία APA

Εικόνα autism-parents-act
Ξεκινώντας την δράση και έχοντας μπροστά μας terra incognita, είχαμε αποφασίσει να κρατήσουμε όσο πιο δυνατό χαμηλό προφίλ, τα λιγότερα δυνατά λόγια και τα περισσότερα έργα. Πλησιάζοντας στο τέλος της δράσης και έχοντας ήδη αποστείλει προς τους υπεύθυνους φορείς τις ήδη υπάρχουσες υπογραφές είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε την υπάρχουσα κατάσταση.

Στείλτε μας όλες τις υπογραφές

Εικόνα autism-parents-act
Είναι πολύ σημαντικό να φτάσουν στον προορισμό τους όλες οι υπογραφές που συλλέγονται στο πλαίσο του APA!
Εάν βρεθείτε με φίλους και συγγενείς τις ημέρες του Πάσχα, μιλήστε τους για το APA. Εάν ενδιαφέρονται ας το υποστηρίξουν με την υπογραφή τους!
Κατεβάστε και εκτυπώστε το κείμενο για τις υπογραφές.

Εδώ θα βρείτε το κείμενο για τις υπογραφές...

Πρώτες Συναντήσεις

Εικόνα autism-parents-act
Ταυτόχρονα με τη συλλογή των υπογραφών άρχισαν και οι πρώτες συναντήσεις με φορείς της πολιτείας.

Έγκαιρη Διάγνωση των ομάδων Υψηλού Ρίσκου

Εικόνα autism-parents-act

Να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή των απλών διαγνωστικών εξετάσεων από παιδίατρους που θα έχουν την σχετική γνώση και εκπαίδευση. Σε περίπτωση όπου εντοπίζεται κάποιο νήπιο που ανήκει σε ομάδα ρίσκου να γίνονται πιο εκτεταμένες εξετάσεις. Σε κάθε περίπτωση θα αναγράφονται κωδικοποιημένα στo βιβλιάριο υγείας του παιδιού οι διαγνωστικές εξετάσεις.

Συσπείρωση: Autism-Parents-Act


Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.