Αυτισμός, ΔΑΔ, ΔΕΠΥ και μέθοδος Tomatis

Εικόνα Δασκάλα
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον ειδικό η και επισκέπτη του site αν η μέθοδος tomatis βοηθάει τα παιδιά με αυτισμό, ΔΑΔ και ΔΕΠΥ να "ξεπεράσουν" σε κάποιο βαθμό τα προβλήματα τους. Υπάρχει στην Ελλάδα κάποιο Kέντρο; Επίσης ποια είναι η γνώμη σας για την ομοιοπαθητική σε αυτές τις διαταραχές; Διαβάζοντας τον τελευταίο καιρό πολλά αμερικάνικα sites είδα πολλές εναλλακτικές στην αντιμετώπιση όλων αυτόν των θεμάτων. Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει όλοι οι γονείς που αντιμετωπίζουμε όλα αυτά με τα παιδιά μας να αρχίσουμε να ψάχνουμε και σε άλλες κατευθύνσεις!

Σχόλια

Μέθοδος Tomatis

Εικόνα Paletacat
Υπήρχε κάποτε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Είχα πάει με τον μικρό μου -ήταν τότε 3,5 ετών- και απλώς μου έδωσαν μία γνωμάτευση ΔΑΔ (Μη αλλιώς προσδιοριζόμενη) που δεν νομίζω να με βοήθησε σε κάτι. Παρόλα αυτά υπάρχουν στο youtube βίντεο από την εκπομπή ΣΤΑ ΑΚΡΑ με την κα Ευαγγελοπούλου αν θυμάμαι καλά που μιλάει για την μέθοδο και λέει ενδιαφέροντα πράγματα. Ρίξε μια ματιά.
like0

Σχετικά με τη μέθοδο Tomatis

Εικόνα Τασούλα
Καλημερα... Εμεις καναμε την μεθοδο Τοματις με την κορη μου που ειχε διαγνωστει με ΔΕΠΥ στη Θεσσαλονικη. υπαρχουν δυο Κεντρα στην Ελλαδα ενα στη θεσσαλονικη στην περιοχη του Ντεπω που το διευθυνει η κυρια Λαμπριανιδου καιενα στην Αθηνα με την κυρια Ευαγγελοπουλου. Ξερω σχεδον τα παντα για την μεθοδο γιατι το ειχα ψαξει πολυ. Μια καλη πηγη πληροφοριων ειναι το βιβλιο του Τοματις "Το αυτι και η ζωη". Δεν ξερω να πω σιγουρα αν μας βοηθησε. Ασχετα απο αυτο ειμαι πεπεισμενη για το καλο που κανει ασχετα αν εμεις δεν ειδαμε τα αποτελεσματα που θα θελαμε. Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι μετα τον πρωτο κυκλο επισκεψεων το παιδι μου εγινε ενα τελειως διαφορετικο παιδι. Εξαφανιστηκαν ολα τα συμπτωματα της δεπυ ως δια μαγειας.μονοπου κρατησε πολυ λιγο,γυρω στις 20 μερες.δεν μπορεσα να καταλαβω ποτε το γιατι και ακομη αναρωτιεμαι ειναι η αληθεια. Πηρα την κυρια Ευαγγελοπουλου για να την ρωτησω αλλα δεν μεικανοποιησε η αποντηση. Παντως ειναι καταπληκτικη γυναικα. Ενδιαφερθηκε πολυ και επικοινωνησε κατευθειαν μαζι μου για να βρουμε μια ακρη. Το κακο ειναι οτι η μεθοδος στοιχιζει ακριβα. 3 δυωρες επισκεψεις την εβδομαδα που η καθε μια στοιχιζει 65 ευρω. Γινονται συνολικα πεντε κυκλοι συνεδριων. Η ολη διαδικασια κραταει περιπου εναμιση χρονο. Συνολικα εμενα μου στοιχησε γυρω στα 3500 ευρω. Αν εχετε την οικονομικη ανεση θα ελεγα να το δοκιμασετε.εγω συνεχιζω να πιστευω οτι δινει αποτελεσματα απλα με εμας κατι πηγε στραβα. Αν το σκεφτεστε σοβαρα μπορω να σας δωσω και αλλες πληροφοριες. Στειλτε μου απλα εναν τροπο επικοινωνιας για να σας πω ο,τι ξερω. Μετα την μεθοδο αυτη καναμε και ομοιοπαθητικη αλλα παλι χωρις αποτελεσμα. Και αυτο σοιχιζει καμποσο. Πηγα σε δυο ομοιοπαθητικους αλλα για να πω την αληθεια δεν μπορεσα να δωσω την αγωγη που μου ειπανε γιατι η κορη μου αρνιοταν να καταπιει το χαπι Ευχομαι να βοηθησα... ο,τι αλλο χρειαστειτε σχετικα εδω ειμαι, ευχαριστω.
like0

Αυτισμός, ΔΕΠΥ, ΔΑΔ, και μέθοδος Tomatis

Εικόνα dimitris-tomatis
Καλησπέρα. Τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία Tomatis Developpement με έδρα το Λουξεμβούργο έχει εκπαιδεύσει αρκετούς θεραπευτές (ένας από τους οποίους είναι και ο γράφων) σε Αθήνα και στην επαρχία για την παροχή της μεθόδου. Παλαιότερα υπήρχαν μόνο 2 κέντρα και το κόστος ήταν πράγματι τόσο υψηλό. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και το κόστος έχει μειωθεί κατά πολύ. Είναι γεγονός ότι η μέθοδος Tomatis είναι κατάλληλη για παιδιά με ΔΕΠΥ και ΔΑΔ και τα ποσοστά επιτυχίας και βελτίωσης είναι πολύ υψηλά. Με τον αυτισμό τα πράγματα είναι λίγο ρευστά όσον αφορά στο βαθμό βελτίωσης. Αυτό εξαρτάται από την αντίδραση του κάθε ατόμου στη μέθοδο. Όλοι έχουν δει βελτίωση, κάποιοι γονείς μικρή, κάποιοι άλλοι μεγαλύτερη. Αν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες στο dlourakis@hol.gr ή στο τηλέφωνο 2107770544. Το Κέντρο μου βρίσκεται στου Ζωγράφου. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.tomatis.com όπου μπορείτε να βρείτε και άλλους συναδέλφους στην Αθήνα και στην επαρχία.
like2

Έχει δει κανείς αποτελέσματα από τη μέθοδο Tomatis?

Εικόνα ΝΕΚ 97

Με ενδιαφέρει η μέθοδος Tomatis για το γιο μου. Βλέπω δυστυχώς ότι οι αναρτήσεις εδώ είναι προ τριετίας.

Υπάρχει κάποιος που να έχει δει βελτίωση στο παιδί του από τη μέθοδο αυτή, σε ότι έχει σχέση με Αυτισμό, Asperger, ΔΑΔ, Δυσλεξία κλπ;

Ευχαριστώ.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.