Αυτισμός και διατροφή

Εικόνα Anastasia Kap.

Καλημέρα σας! Ο Ρωμανός είναι 3,5 ετών και μέχρι πριν 2-3 μήνες έτρωγε μόνο μπισκότα, ψωμί, φέτα, τόστ με τυρί και γαλοπούλα, τυρόπιττα, πορτοκαλάδα, γιαούρτι. Τότε μου φαίνονταν πολύ λίγα... σήμερα όμως ο Ρωμανός σταδιακά έφτασε να πίνει μόνο το γάλα του και να τρώει μπισκότα, ίσως και μισό τόστ... δεν δοκιμάζει τίποτα. Ο,τιδήποτε καινούργιο το κοιτάζει γύρω γύρω και το διώχνει μακρυά... χρειάζομαι την βοήθειά σας!!! Παρακαλώ αν κάποιος μπορεί να μου πει τι να κάνουμε!! Ευχαριστούμε, Η μαμά

Σχόλια

Αυτισμός και διατροφή

Εικόνα Agrianitis
Αγαπητή Αναστασία, Το πρόβλημα ως προς το πρώτο σκέλος το αντιμετωπίζαμε και εμείς με ένα αγόρι 8 χρονών που έχουμε. Δηλαδή έτρωγε μόνο μερικά πράγματα και δεν δοκίμαζε τίποτα άλλο. Το πρόβλημα το ξεπεράσαμε μετά από την έναρξη φαρμάκων που μας σύστησε η ψυχίατρος. Το παιδί έχει εντυπωσιακή διαφορά στο σχολείο, και στην καθημερινότητα του. Έφτασε σε σημείο να μας λέει ότι καθάρισε το μυαλό του και άδειασε το κεφάλι του. Τώρα το παιδί πηγαίνει ιππασία σε γκρουπ μαζί με κανονικά παιδιά, σήμερα ξεκίνησε ποδόσφαιρο με άλλα αυτιστικά παιδιά, και παίζει όλα τα επιτρεπόμενα για την ηλικία του επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και όλα τα ηλεκτρονικά. Το βασικότερο από όλα είναι ότι τρώει τα σχεδόν πάντα και πάντα δοκιμάζει νέα. Στην αρχή όταν μας είπαν για τα φάρμακα είμαστε πολύ αρνητικοί αλλά τώρα που είδαμε τις διαφορές αισθανόμαστε ενοχές. Μακάρι να βοήθησε η απάντηση μου
like1

Προβλήματα σίτισης

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Γεια σας! Αυτό που σας απασχολεί είναι συνηθέστατο πρόβλημα για τους γονείς όταν έρχεται η ώρα του φαγητού. Το πρόβλημα ξεκινά από την ψυχαναγκαστική εμμονή του παιδιού ότι το Α ή Β φαγητό έχει άσχημη όψη ή χρώμα ή μυρωδιά (κλπ, κλπ) και αποκλείεται να είναι νόστιμο ή αποκλείεται να καταπίνεται εύκολα (κλπ, κλπ). Εν ολίγοις, το κάθε παιδί κάνει τις πιο απίθανες σκέψεις για διάφορα είδη φαγητών και σχηματίζει μια ισχυρή πεποίθηση, η οποία το εμποδίζει να φάει. Ένας πατέρας σάς έγραψε ήδη ότι ο δικός του γιος βοηθήθηκε πολύ από την αγωγή της ψυχιάτρου του. Πρέπει να πω ότι είναι ευτύχημα αυτό, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που δεν ανταποκρίνονται στην αγωγή. Σαν προσέγγιση είναι ορθή, μακάρι όμως να πετύχαινε πάντα. Άλλωστε υπάρχει μόνο μια προσέγγιση ακόμα, δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Η προσέγγιση αυτή αποτελεί στην ουσία συμπεριφοριστική απευαισθητοποίηση: χρειάζεται με προσεκτικό τρόπο να έρχεται καθημερινά το παιδί σε επαφή με τα φαγητά του σπιτιού, στην αρχή μόνο οπτική, μετά οσφρητική, κατόπιν απτική, τέλος γευστική, και στο τέλος μασητική, αλλά κι αυτή σταδιακά, στην αρχή με ασήμαντη ποσότητα. Μόνο η επαφή αλλάζει την έμμονη αρνητική ιδέα του παιδιού για το φαγητό. Κι εδώ οι γονείς πρέπει να είναι πιο επίμονοι από το παιδί, χωρίς να χάνουν όμως τον έλεγχο και να αφήνουν το παιδί να κάνει εκρήξεις. Πολλοί θα σας πουν ότι δεν τρώει γιατί έχει αισθητηριακό πρόβλημα (με την όψη, την οσμή, την υφή της τροφής κ.λπ.). Πιστεύω ότι η πράξη τα έχει διαψεύσει αυτά, στην ουσία πρόκειται για ισχυρό ψυχαναγκασμό. Σαν τελικό σχόλιο, αξίζει να ειπωθεί ότι είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται δια βίου. Κατά κανόνα, σε κάποια ηλικία τα παιδιά αρχίζουν και τρώνε σταδιακά όλο και μεγαλύτερη ποικιλία. Αυτό όμως συνήθως συμβαίνει στην εφηβεία, όχι νωρίτερα.
like0

Τι είδους φάρμακα;

Εικόνα Kyriaki Fili
Αγαπητέ Πάνο, τι είδους φάρμακα είναι αυτά που συνέστησε η ψυχίστρος ως αγωγή για την ελλιπή διατροφή; Ποια ουσία και σε τι είδους σκευάσματα; Πώς δηλαδή δρουν τα φάρμακα αυτά στον οργανισμό; Και για πόσον καιρό τα παίρνατε; Αν έχετε την καλοσύνη να με ενημερώσετε. Ευχαριστώ, Κυριακή Φιλήμονος.
like1

Αυτισμός, διατροφή και φαρμακευτική αγωγή

Εικόνα Anastasia Kap.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Αν μπορείτε γράψτε μου ποια είναι αυτά τα φάρμακα να ρωτήσω και γω την παιδοψυχίατρο, μπορεί να κάνουν και σε μας!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
like3

Αυτισμός και διατροφή (φάρμακα)

Εικόνα Agrianitis
Το πρώτο είναι το Risperdal

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Το δεύτερο πρόκειται για το methylfenidal HCL 5mg (RITALIN) και είναι για παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

like0

Τα υποψήφια φάρμακα είναι πολλά

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Τα υποψήφια φάρμακα είναι πολλά. Δεν υπάρχει "ειδικό" φάρμακο. Και όλα τα ψυχοφάρμακα μπορούν να λαμβάνονται επ' αόριστον. Μοναδική εξαίρεση είναι τα ελάσσονα ηρεμιστικά (Tavor, Lexotanil, Stedon κ.π.ά.) που δεν πρέπει να χορηγούνται για πάνω από λίγες εβδομάδες.
like1

Για τη διατροφή του μικρού

Εικόνα irene sin
Καλησπερα αναστασια ... Ο γιος μου στα 3,5 επινε γαλα, ετρωγε μπισκοτα και ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ κ λαχανικα που εβρισκε μπροστα του. Ομως ολα ωμα, στεγνα, χωρις σαλτσες,χωρις καν λαδι.. οχι μαγειρεμενα. και δεν αναμιγνυε ποτε διαφορετικα υλικα σε μια μπουκια. Σιγα σιγα ενσωματωσε κ αλλες τροφες, απο μονος του ,χωρις πιεση,κ τωρα ,στα 8 του τρωει και συνδυασμους αλλα και κανονικα γευματα με σαλτσα , λαδι, και δοκιμαζει συνεχως νεες γευσεις. Ηταν δυσκολο να μην αγχωθω με τις ελλειψεις στη διατροφη του στην αρχη, ομως δοκιμασα να μην τον πιεσω κ δικαιωθηκα. Αντιλαμβανομαι βεβαια οτι αν συνεχως μειωνει αυτα που τρωει, οι ανησυχιες σου αυξανονται και δικαιως. Θα σου πω επισης οτι και στη δικη μας περιπτωση το risperdal βοηθησε, οχι τοσο στην εισαγωγη νεων γευσεων, οσο στην αυξηση της ποσοτητας και της ορεξης του. Τελος, στον μικρο μου αρεσει πολυ να με παρακολουθει να μαγειρευω και να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.Οποτε αυτο ειναι εφικτο, κ εννοειται οτι το επιδιωκουμε, στην κυριολεξια περιμενει πανω απο το φουρνο/τηγανι/κατσαρολα!!ισως λειτουργησει και για εσας? Ελπιζω να σε βοηθησα κ σου ευχομαι τα καλυτερα για το αγορι σου!!!!!!!!!! ειρηνη_
like1

H διατροφή του μικρού μου γιου

Εικόνα Anastasia Kap.
Eυχαριστώ πάρα πολύ όλους σας για την στήριξη και την βοήθειά σας. Eίναι πολύτιμη για μένα!!! Από εχθές, έχω κρύψει τα μπισκότα. Του έβαλα μακαρονάκι στο τραπέζι, δεν ήρθε καν. Του έδωσα το απόγευμα τοστ με γιαούρτι και έφαγε 2 μπουκιές και 4 κουτ γιαούρτι. Αυτά τα κάνω μετά από συμβουλη της αναπτυξιολόγου μου. Το βράδυ γάλα. Θα κάνω υπομονή μία εβδομάδα και βλέπουμε. Σας ευχαριστώ και πάλι!!!
like0

Καλή μου, άκουσέ με

Εικόνα Giorgakos.Angel
Καλή μου,άκουσέ με. Ο Αλέξανδρός μου,θήλαζε ως 8 μηνών. Όταν έκοψα το γάλα μου, εκείνος δεν ήθελε κανενός είδους θηλύ εκτός απο της μαμάς του. Δοκίμασα ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ανχώθηκα, μάλωνα το μωρό,λές και καταλάβαινε...ΤΙΠΟΤΑ! Μέχρι που τον άφησα τελείως νηστικό!!! Καλά άκουσες!! Για 1 μέρα, δεν δοκίμασα τίποτα. Και την επόμενη, του έδωσα γαλατάκι στο μπιμπερό. Πεινούσε τόσο πολύ, που το ήπιε όλο το γάλα, και απο κείνη τη στιγμή, πίνει γάλα σε οποιοδήποτε μπιμπερό, με οποιαδήποτε πιπίλα... Το ίδιο έκανα κι όταν δεν έτρωγε αργότερα φακές... έμεινε μιά μέρα νηστικός, και το βράδυ τις καταβρόχθησε. Δοκίμασέ το, μπορεί να πιάσει!!!
like1

Αντιψυχωσικά και παχυσαρκία

Εικόνα Litsaki

Ο γιος μου είναι 13χρονων με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας. Η παιδοψυχιατρος πρότεινε εδώ και 7 μηνες να παίρνει το Abilify. Από τότε έχει αύξηση βάρους γύρω στα 15 κιλά. Εχει κάποιος εμπειρία με το συγκεκριμένο φάρμακο;

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.