Σύνδρομο Asperger και Tourette (Τουρέτ)

Εικόνα Δασκάλα

Καλησπέρα σε όλους! Ήθελα πρώτον να εκφράσω την απογοήτευσή μου που δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω το 4ο συνέδριο για τον αυτισμό που μόλις τέλειωσε στην Θεσ/νίκη. Δεν μου επιτρέψαν να κάνω εγγραφή γιατί οι συμμετοχές ήταν πολλές. Νομίζω όμως οτι ειδικά εμείς οι γονείς που έχουμε παιδιά στο φάσμα δικαιούμασταν μια θέση. Τέλος πάντων!!!! Αν κάποιος το παρακολούθησε ας μοιραστεί τα όσα άκουσε. 

Αυτισμός, ΔΑΔ, ΔΕΠΥ και μέθοδος Tomatis

Εικόνα Δασκάλα
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον ειδικό η και επισκέπτη του site αν η μέθοδος tomatis βοηθάει τα παιδιά με αυτισμό, ΔΑΔ και ΔΕΠΥ να "ξεπεράσουν" σε κάποιο βαθμό τα προβλήματα τους. Υπάρχει στην Ελλάδα κάποιο Kέντρο; Επίσης ποια είναι η γνώμη σας για την ομοιοπαθητική σε αυτές τις διαταραχές;

Σύνδρομο Άσπεργκερ - συμπεριφορά εκτός ελέγχου

Εικόνα Δασκάλα
Καλησπέρα! Είμαι μητέρα παιδιού με σύνδρομο Άσπεργκερ (με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται!). Είμαι υπερήφανη για τα χαρίσματα του παιδιού μου αλλά κάπου έχω χαθεί με το χειρισμό κάποιων καταστάσεων. Αρχίζει να γίνεται επιθετικός, έχει απίστευτα νευρά, βρίζει, φωνάζει εναντιώνεται στους πάντες και τα πάντα! Να σημειώσω ότι είναι 11 ετών και με αρκετή ανάπτυξη για την ηλικία του. Βρίσκεται σε αγωγή με Strattera για τη ΔΕΠΥ και Alloperidin για κάποια τικς που εμφανίζει. Ο γιατρός δε φαίνεται να βοηθάει ιδιαίτερα και επειδή ζω σε μικρή πολύ δεν έχω άλλη επιλογή! Ερωτώ κυρίως κάποιον ειδικό άλλα και γονιό που βιώνει κάτι παρόμοιο. Τι μπορώ να κάνω;

ΚΕΠΑ και αυτισμός

Εικόνα Δασκάλα
Καλησπερα! Ειμαι μητερα παιδιου με συνδρομο Asperger και τον Ιουλιο εκανα αιτηση για να περασει το παιδι απο επιτροπη και να πιστοποιηθει η "αναπηρια" του. Γνωριζει κανεις που μπορω να απευθυνθω για να μαθω σε ποια φαση βρισκεται η αιτηση μου και ποτε(!) επιτελους θα μας καλεσουν; Επισης αν καποιος μπορει να με διαφωτισει για τις παροχες που δικαιουται το παιδι θα ημουν ευγνωμων!!! Εχω χρεωθει αφανταστα για καποια πραγματα που επρεπε να γινουν και νομιζω πως ηρθε η στιγμη να μην χαρισω πια τιποτα!!! Καλη δυναμη σε ολους τους γονεις με "ιδιαιτερα" παιδια!!!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.