Δικαιώματα αναπηρίας στο γιο μου με Άσπεργκερ

Εικόνα Κώστας Φωτάκης

Καλησπερα, εχω εναν γιο 17 χρονών διεγνωσμενο απο πολλων ετων οτι πασχει απο Asperger. Φετος δυστυχως παρουσιασε και διπολικη διαταραχη. Περασε απο ΚΕΠΑ και του εδόθη ποσοστο 75%.

Θα επιθυμούσα να πληροφορηθώ τι δικαιούται. Εως τωρα δεν έπαιρνε κανένα επίδομα.

Ευχαριστώ.

Σχόλια

Από ποσοστό 67% και πάνω

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Από ποσοστό 67% και πάνω δικαιούται επίδομα από την Πρόνοια (το ύψος του δεν το γνωρίζω ακριβώς), όπου θα πάτε να καταθέσετε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Εκτός από επίδομα, δικαιούται σίγουρα πάσο ΑΜΕΑ για την αστική συγκοινωνία, και έκπτωση (εσείς μάλλον, δε νομίζω να κάνει ο ίδιος δήλωση) από την εφορία 200 ευρώ.

like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.