Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις!!!

Εικόνα Kari

Καλησπερα και παλι, επανέρχομαι στο μπλογκ οποτε εχω καποιο σημαντικο γεγονος να αναφερω με την εξελιξη της κορης μου..

Χαιρομαι οταν εχω καλα νεα, θελω να δωσω κουραγιο στους γονεις που πρωτοσυναντουν ορους οπως ΔΕΠΥ και αυτισμος και θελω να τονισω πως μερικες φορες μετα τον κατακλυσμο ερχεται και η λιακαδα.

Σαφως και μας ταλαιπωρει αφανταστα πολυυυυ η διασπαση προσοχης, η εντονη αντιδραστικοτητα της, η παρεμβατικη συμπεριφορα της αλλα... υπαρχει παντα ενα αλλα, στο γυμνασιο τα παει θαυμασια, ειναι μαθητρια του 18-19-20 σε ολα τα διαγωνισματα της φερνει πολυ καλους βαθμους προς το παρον τουλαγχιστον... και για μενα αυτο ειναι πολυ σπουδαιο, διοτι μπορει να εχουμε τις δυσκολιες μας ακομα ομως αυτο δεν σημαινει πως δεν μπορουν αυτα τα παιδια να πανε μπροστα, να προοδευσουν, να εχουν μια ομορφη και δημιουργικη ζωη, Οπως λεει και ενα ρητο

"εμεις δεν μπορουμε να τους πεισουμε να κανουν το σωστο, το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να δημιουργησουμε τις προυποθεσεις".

Προσπαθω να δημιουργω τις προυποθεσεις στο σπιτι μας ωστε να ειναι ενα παιδι που να αγαπαει το εξωσχολικο διαβασμα, το θεατρο, την κλασικη μουσικη χωρις να σημαινει πως δεν ακουει και παρακολουθει και ολα τα υπολοιπα που αρεσουν στα παιδια της ηλικια της!

Ειναι παιδι που διαβαζει ελαγχιστα τα σχολικα της μαθηματα και πολλες φορες αναρωτιεμαι πως καταφερνει να φερνει τετοιους βαθμους, μαλιστα πολλες φορες την ειρωνευομαι και της λεω πως κανει το διαβασμα του Αινσταιν δηλ μπαινει στο δωματιο της και σε μιση ωρα βγαινει εξω και λεει τελειωσα... και εγω της απανταω μονο εσυ και ο Αινσταιν παιδι μου μπορειται να τελειωσετε το διαβασμα σε μιση ωρα...αλλα οσο και να την πειραζω και να την δουλευω προς μεγαλη μου εκπληξη τα παει πολυ καλα, για αυτο λοιπον καλο ειναι να μην χανουμε το θαρρος μας, το κουραγιο μας και αν αυτη τη στιγμη εχετε ενα παιδι που ειναι σαν απο ενα αλλο κοσμο και εσεις ειστε απογοητευμενος γονιος και κουρασμενος και ετοιμος να πεις τα παραταω...διαβασε το μπλογκ μου , τις ανησυχιες μου και την εξελιξη μας, παρε κουραγιο και δημιουργησε τις προυποθεσεις για το δικο σου παιδι!!!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.