Editorial: Special Olympics 2015 | Δείτε τους αθλητές!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αυτές τις ημέρες θα βλέπετε στο Facebook φωτογραφίες αθλητών με αναπηρία. Είναι για τους Αγώνες Special Olympics στο Λος Άντζελες. Επειδή μπορεί να σας μπει στο ...νου καμιά σκέψη του τύπου "καλά περνούν αυτοί, στον κόσμο τους, μέσ' την τρελή χαρά, δεν τους πιάνει η κρίση..." γράφω μερικές σκέψεις.

Μοναδική στιγμή για την Ελληνική Αποστολή...το άνοιγμα της Παρέλασης στην Τελετή Έναρξης των Special Olympics World Games Los Angeles 2015..Μέσα στο κατάμεστο Memorial Coliseum!Μοναδική στιγμή για την Ελληνική Αποστολή...το άνοιγμα της Παρέλασης στην Τελετή Έναρξης των Special Olympics World Games Los Angeles 2015..Μέσα στο κατάμεστο Memorial Coliseum!

Πολλοί άνθρωποι με αναπηρία, και ειδικά εκείνοι με νοητική υστέρηση ή αυτισμό, βιώνουν την κρίση χειρότερα από πολλούς. Απλά γιατί δεν έχουν βρει τον τρόπο να την αντιμετωπίσουν. Και ανησυχούν υπερβολικά βλέποντας γύρω τους, μη νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουν. Ίσως είναι σαν να μιλούν μπροστά σου για το πόσο άρρωστος είσαι, χωρίς να σου εξηγούν ή νομίζοντας ότι είσαι ήδη σε κώμα.

Φοιτούν σε σχολεία και Κέντρα που είτε έκλεισαν ή κινδυνεύουν να κλείσουν. Ακούνε τους δασκάλους τους να λένε ότι δεν αντέχουν άλλο ή ότι θα κάνουν απεργία.

Ζούνε σε σπίτια με γονείς ή αδέλφια που δεν έχουν δουλειά. Άλλοι ζουν σε Οικοτροφεία, που επίσης κινδυνεύουν και υπολειτουργουν.

Οι περισσότεροι δεν βγάζουν 50 ευρώ την ημέρα και δεν μπορούν να βοηθήσουν την οικογένεια τους να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Μερικοί αισθάνονται ήδη "βάρος".

Όλοι αγωνιούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και τι θα συμβεί. Όπως όλοι οι υπόλοιποι. Αλλά εκείνοι τώρα έχουν μια ευκαιρία να βιώσουν χαρά, εκτός από την καθημερινή λύπη. Κοντά στους δικούς τους ανθρώπους, αθλητές και συνοδούς και προπονητές. Με τα χίλια μύρια, που μας φταίνε αυτον τον καιρό, μη τους το χαλάτε.

Και αν προσέξετε τις λεπτομέρειες στις φωτογραφίες, μπορεί να δείτε αθλητές που αξίζουν ένα μπράβο!

Η Ελληνική αποστολή αναχωρεί για το Los Angeles - Special Olympics 2015.Η Ελληνική αποστολή αναχωρεί για το Los Angeles.

Γνωρίζετε ότι...

To 1988 οι Special Olympics αναγνωρίστηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο τη μοναδική αθλητική διοργάνωση που έχει εξουσιοδοτηθεί από την ΔΟΕ να χρησιμοποιεί τον τίτλο "Ολυμπιακός" (Olympic).

Μάθετε περισσότερα για τους Αγώνες Special Olympics εδώ.


"Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος!" - Ο όρκος αθλητού των Special Olympics.

Δείτε: www.facebook.com/SpecialOlympics Hellas

Η επίσημη σελίδα των αγώνων: www.la2015.org

THE SPECIAL OLYMPICS FLAME OF HOPE IS IGNITED IN ATHENS

Begins its historic journey to the United States for the Special Olympics World Games in Los Angeles.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.