Ειδική άδεια 22 ημερών για μονιμο υπάλληλο Δήμου με τέκνο με αυτισμό

Εικόνα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΠΑΛΗΣ

Το όνομα μου είναι Τοπάλης Παναγιώτης και έχω ένα αγοράκι σχεδόν 8 χρονών (ημερ. γέννησης 8/12/2008) με αυτισμό.

Είμαι μόνιμος Δημοτικός υπάλληλος και θα ήθελα παρακαλώ να με ενημερώσετε εφόσον γνωρίζεται, αν δικαιούμαι την ειδική άδεια 22 ημερών. Ήδη κάνω χρήση του μειωμένου ωραρίου μιας ώρας. Αν μπορείτε να μου παραθέσετε και τους αντίστοιχους νόμους.

Ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Η νομοθεσία για την ειδική άδεια 22 ημερών

Εικόνα miky

ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ (N.3528/2007 ΦΕΚ 26 τόμος Α) αρθρο 50 αναφέρεται ότι:

Υπάλληλοι που πάσχουν ή έχουν σύζυγο ή τέκνο που πάσχει από νόσημα το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας δικαιούνται ειδική άδεια με αποδοχές έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες το χρόνο.

Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθορίζονται τα νοσήματα του προηγούμενου εδαφίου.

(3). Η άδεια της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται και σε υπαλλήλους που έχουν τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down.

like1

Νόμος 3528/2007 - Δικαίωμα ειδικής άδειας

Εικόνα Νέος πατέρας Πατρινός

Νόμος 3528/2007, όπως τροποποιήθηκε το 2017 κΆι ισχύει τώρα. Αφορά μονιμους πολιτικους υπαλληλους και υπαλληλους ΝΠΔΔ. Αντίστοιχα ισχυουν και για τους Δημοτικους και Κοινοτικους Υπαλληλους σύμφωνα με τον οικείο κωδικα τους. 

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

 ΣΤ` ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ

 Αρθρο 50

 Δικαίωμα ειδικής άδειας

 2. Υπάλληλοι που πάσχουν ή έχουν σύζυγο ή τέκνο που πάσχει από νόσημα το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας δικαιούνται ειδική άδεια με αποδοχές έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες το χρόνο. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθορίζονται τα νοσήματα του προηγούμενου εδαφίου.

 «3. Η άδεια της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται και σε υπαλλήλους που έχουν τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down, καθώς επίσης και σε υπαλλήλους με τέκνα που πάσχουν από Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Δ.Α.Δ.) εφόσον αυτά είναι ανήλικα ή είναι ενήλικα αλλά δεν εργάζονται.».

*** Η παρ.3 αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 149 Ν.4483/2017,ΦΕΚ Α 107/31.7.2017.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.