Δημήτρης

Εικόνα Emma

Δείτε το απίθανο φωτό άλμπουμ! Την περασμένη Παρασκευή ο Δημήτρης γιόρτασε τα 13 του. Πού πάνε τα χρόνια?... Όπως πολλά παιδιά στην ηλικία του, δεν θέλει να σηκωθεί για σχολείο το πρωί, τραβάει το πάπλωμα πάνω από το κεφάλι του - είμαι σίγουρη ότι θα πει "άσε με, μαμά" αν μπορούσε. [Πρέπει να το βάλω "άσε με!" στο iPad, να έχει την δυνατότητα να το πει αν θέλει!] Εγώ θυμάμαι όταν δεν μπορούσε να μπει στο κρεβάτι μόνος του, είτε να τραβάει την πάπλωμα στη θέση του.

Ένα DVD για το Σύνδρομο 'Αγγελμαν

Εικόνα Emma

ΕξώφυλλοΈχω ένα DVD "An Introduction to Angelman Syndrome" να χαρίσω, αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να στείλτε μήνυμα εδώ ή στο Facebook Σύνδρομο 'Αγγελμαν (Angelman) Ομάδα για Μαμάδες και Μπαμπάδες (κλικ για να δείτε την ομάδα στο Facebook).

Εξώφυλλο.

Δείτε το ειδικό αφιέρωμα του NOESI.gr για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Angelman!

Η AAC ως εμπόδιο στην ανάπτυξη φυσικού λόγου - και άλλοι φόβοι

Εικόνα Emma
Ακόμα και όταν το έλλειμα στην επικοινωνία ενός παιδιού παρεμβάλλουν στην γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη, μερικοί γονείς και ειδικοί διαστάζουν να εισάγουν την ACC (Augmentative and Alternative Communication, μτφ. Επαυξητική και Εναλλακτική Επικοινωνία). Αυτό είναι κατανοητό, καθώς η Ενισχυτική Εναλλακτική Επικοινωνία (ACC) συχνά φαίνεται να είναι η τελευταία λύση ανάγκης, που καταδικάζει ένα παιδί σε μία δια βίου μη φυσιολογική και περιορισμένη επικοινωνία. Θεωρείται ως το τέλος κάθε ελπίδας για ανάπτυξη φυσιολογικού λόγου, που χρησιμοποιείται μετά από πολλά χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών για την ανάπτυξή του μέσω λογοθεραπείας. (Berry, 1987; Mirenda & Schuler, 1988).

Μέσα Επικοινωνίες με Φωνή (ΜΕΦ)

Εικόνα Emma
Θα ήθελα να ανοίξω με συζήτησή για μεθόδους εναλλακτικες επικοινωνίες υψηλές τεχνολογίες, Μεσα Επικοινωνίες με Φωνή. Δεν βρήκα πολλές πληροφορίες στα Ελληνικά βρήκα τα παρακάτω:
  • http://e-yliko.gr/htmls/amea/Parousiaseis/log_epik_par.pdf
  • http://access.uoa.gr/fs/SoftCategory10.htm
  • http://speech.di.uoa.gr/sppages/firstgr.html
  • Ένα βιντεάκι με τον Δημήτρη και το iPod Touch (για Επικοινωνία!!)

    Εικόνα Emma

    Αν ακολουθήσετε το link, θα δειτε τον Δημητρη να δοκιμαζει το iPod touch με ενα προγραμμα εναλλακτικης επικοινωνιας που λεγετε look2learn. Ο Δημητρης εδω: http://ow.ly/1iWrr - Σημ. από το NOESI.gr (09/01/2013): Η πρόσβαση σε αυτό το ιστολόγιο επιτρέπεται μόνο σε προσκεκλημένους αναγνώστες. 

    Απάντηση προς Κυριάκο για την ταμπέλα "Βαριά Νοητική Καθυστέρηση"

    Εικόνα Emma

    Ο Κυριάκος έγραψε:

    Η ταμπέλα Βαριά Νοητική Καθυστέρηση είναι καλύτερη από τη λέξη φυτό; Γιατί αν έχεις Δείκτη Νοημοσύνης μικρότερο από 30, έχεις ΒΝΚ και είσαι πρακτικά φυτό. Αν αυτή η λέξη στενοχωρεί, λυπάμαι. Εμένα με στενοχωρεί να δίνουμε την ταμπέλα ΒΝΚ σε παιδιά που έχουν ικανότητες και λειτουργικότητα." 

    Ναι, ΒΝΚ ειναι καλυτερα απο τη λεξη φυτο. Να γράψεις φυτο σημαινει οτι βλεπεις το ατομο ως μη ανθρωπινο, και δεν εχει ανθρώπινα δικαιώματα. Ποιες ικανότητες πρέπει να εχει ενα ατομα για να ειναι ανθρωπος και ποιος τις διαλεγει; Εσύ; Αυτο που κανεις ειναι "dehumanisation".

    Σελίδες

    Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

    Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
    ✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
    Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
    Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.