Κorinna

Εικόνα Enlogo
Κorinna, αν θες επικοινώνησε σε παρακαλώ e-mail μαζί μου. Ισως χρειάστώ τα "φώτα" σου. [με βάση το αντικείμενο της διατριβής σου].

Προσβάλλουν τα γεγονότα

Εικόνα Enlogo
Δεν προσβάλλουν οι λέξεις. Προσβάλλουν τα γεγονότα. Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αυτό το παιδί που έχει διάγνωση που βεβαιώνει οτι χρειάζεται κάτι extra, όχι για να βελτιώσει τους βαθμούς του στο σχολείο, αλλά για να έχει ΚΑΝ τη δυνατότητα να πάει σχολείο (να έχει εκπαίδευση) και το extra αυτό φορτώνεται στους γονείς (που μπορεί να έχουν ή να μην έχουν τη δυνατότητα), το παιδί αυτό καταδικάζεται να μείνει στο περιθώριο.

Σας παρακαλώ εξηγήστε μου

Εικόνα Enlogo
Δεν είναι οτι λέω και ξελέω. Είπα θα βγω και ξαναμπαίνω. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Είπα: αν συμβάλω στην ένταση να βγω. Πέρασαν ώρες. Πέρασαν χίλιες σκέψεις από το μυαλό μου. Είπα: Ισως ήταν λάθος, δεν είναι λύση να φεύγει κανείς, αλλά να μένει και να προσπαθεί να διορθώσει το κομμάτι που του αναλογεί. Δε ξέρω. Το μόνο σίγουρο είναι οτι εμένα αυτός ο χώρος οχι μόνο με εκφράζει, αλλά το θεωρώ τύχη που τον βρήκα.

Αναπηρία

Εικόνα Enlogo
Η λέξη αναπηρία δεν είναι μειωτική. [Είτε σωματική, είτε πνευματική.] Γιατί η αναπηρία σε κάτι (σε ένα κομμάτι του εαυτού μας) δεν αναιρεί την αξία που έχουμε σαν άνθρωποι στο σύνολό μας.

Ενας χώρος με E.Q.

Εικόνα Enlogo
Να προστατέψουμε αυτό το χώρο. Το μπάχαλο είναι εμβόλημο. Εγώ τέτοιο ιστότοπο δεν έχω βρεί ούτε στα γαλλικά ούτε στα αγγλικά. Εδώ μπαίνεις και ακούς ανάσες. Αυτός ο χώρος έχει ευφυία. Εχει E.Q.[Συναισθηματική ευφυία] Λειτουργεί από μόνος του θεραπευτικά.

Hello Star

Εικόνα Enlogo
Χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω στην παρέα μας. Γιατί είχαμε ξεκινήσει μαζί μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσουμε κάποια πράγματα (τί εστί αυτισμός)και να δούμε τη δυνατότητα για γέφυρες.

Επιτέλους, τί κάνουμε εδώ;

Εικόνα Enlogo
Μα επιτέλους, τί κάνουμε εδώ; Μπαίνουμε σ'αυτή την ιστοσελίδα για να πάρουμε ενημέρωση, να μοιραστούμε, να πάρουμε κουράγιο. Και τί βρήσκουμε; Υπεραπλουστεύσεις, γενικεύσεις,σχήματα λόγου, "είμαι ό,τι δηλώσω", "είσαι ό,τι (επίσης εγώ) δηλώσω". Αν αυτό είναι αυτιστική έκφραση ...ε! δεν το θέλουμε καθόλου για τα παιδιά μας.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.