Επανάληψη Νηπιαγωγείου 3η χρονιά

Εικόνα dimitra2608

Νέο "βιολόγιο" στο NOESI.gr ♥ Καλησπέρα. Παρακολουθώ το noesi εδώ και 3 χρόνια, από τότε που διαγνώστηκε ο μικρός μου γιος με μέτριο προς ήπιο αυτισμό, και πραγματικά πιστεύω οτι είναι μια πολλή μεγάλη βοήθεια, υποστήριξη, ανακούφιση και παρέα για όλους μας. Ο λόγος που γράφω είναι γιατί πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια.

Ο γιος μου είναι γεννημένος 20-12-2007 και παρακολουθεί για δεύτερη φορά τα νήπια στο Τμήμα Ένταξης. Η πορεία του είναι πολλή καλή και φέτος τον Αύγουστο ξεκίνησε να μας λέει αρχικά συλλαβές και τώρα πια ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε και με το λόγο δειλά δειλά. Ευτυχώς η δασκάλα του στο νηπιαγωγείο είναι υπέροχη και βοηθάει πολύ το παιδί. Όλοι όσοι ασχολούνται με το παιδί όπως και η δασκαλα του αλλά και η προισταμένη του νηπιαγωγείου υποστηρίζουν οτι μια ακόμη χρονιά στα νήπια θα του έκανε μεγάλο καλό.

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να παραμείνει το παιδί για τρίτη φορά στα νήπια; Ξέρω οτι έχει γίνει, πολύ σπάνια βέβαια αλλά έχει γίνει. Είναι και από τους πολύ μικρούς γιατί είναι γεννημένος τέλος του Δεκεμβρίου.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων και εύχομαι σε όλους για την καινούργια χρονιά υγεία και καλή πρόοδο σε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουμε.

Σχόλια

Ναι, εγώ το έκανα και στα δυο παιδιά μου

Εικόνα dme12

Ναι, εγώ το έκανα χωρίς κάποιες άλλες διαδικασίες και στα δυο παιδιά μου. Πήγαν 3 φορές προνήπια και συνέχισαν μετα κανονικά. 'Ομως τους στέλνω σε ιδιωτικό σχολεϊο. 'Εγινε μόνο μετά άπο προφορική συνεννόηση με τη διευθήντρια του σχολείου.

like3

Στο νηπιαγωγείο για μία επιπλέον χρονιά

Εικόνα Δώρα Τσούκαλου

Καλησπέρα, σύμφωνα με την νομοθεσία ένα παιδί μπορεί να παραμείνει στο νηπιαγωγείο για μία επιπλέον χρονιά (αναστολή φοίτησης στην Α' δημοτικού). Μετά, πρέπει να γίνει εγγραφή είτε σε γενικό είτε σε ειδικό δημοτικό. Η παραμονή για 3η χρονιά γίνεται άτυπα, κατόπιν συνεννόησης με τις διευθύνσεις των δύο εκπαιδευτικών πλαισίων.  Η εγγραφή, όμως, πρέπει να γίνει κανονικά στο δημοτικό άσχετα από το που θα πάει τελικά το παιδί  (Αν είναι να πάει σε δημόσιο σχολείο θα ζητήσουν χαρτί από ΚΕΔΔΥ για αναστολή φοίτησης). 

Ελπίζω να σας βοήθησα :-).
Καλή συνέχεια!

Με εκτίμηση,
Δώρα Τσουκάλου / Λογοπαθολόγος

like1

Θα μιλήσω και με την διευθύντρια του Δημοτικού

Εικόνα dimitra2608

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα μιλήσω και με την διευθύντρια του Δημοτικού να δω αν μπορώ να καφέρω κάτι.

like2

Σύμβουλος ειδικής αγωγής σαν τελική λύση;

Εικόνα Ελένη

Δήμητρα, αν δε βγάλεις άκρη εκεί, ίσως μπορείς ν' απευθυνθείς και στο σύμβουλο ειδικής αγωγής της περιοχής σου. Κι εγώ θα ξεκινούσα από τους διευθυντές των σχολείων όμως, συνήθως είναι πιο απλό και πιο εύκολο τα πράγματα να γίνονται άτυπα.

Εύχομαι το καλύτερο για τον πιτσιρικά σου!

Ελένη

like0

Επαναφοίτηση στο νηπιαγωγείο για 3η χρονιά

Εικόνα Ειρήνη Κυριακούση

Δυστυχώς η σχολική σύμβουλος δε δείχνει πολύ συνεργάσιμη και πατάει στο γράμμα του νόμου, μήπως κάποια φίλη /-ος μπορεί να μου υποδείξει κάποιο ιδιωτικό στα νότια προάστια που θα μπορούσα να απευθυνθώ;

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.