Επιληπτικές κρίσεις και εγκεφαλογράφημα (17 ετών)

Εικόνα Σταύρος Παπαδάκης

Γεια και χαρά σε όλους.

Θα ήθελα την βοήθεια όσων βιώνουν κάτι αντίστοιχο με μένα. Λοιπόν εν συντομία έχω μια κόρη με αυτισμό στα 17 περίπου η οποία μας έκανε 2 επιλιπτικές κρίσεις σε διαστημα 1 μήνα Σεπτέμβριο - Οκτώβριο και μας συνέστησαν το Keppra. Παίρνουμε λοιπόν 5ml πρωί βραδυ από 29 οκτώμβρη και αργότερα 6 λόγω βάρους και δόξα τον Θεό δεν είχαμε κάποια άλλη κρίση μέχρι τώρα. Το παράδοξο είναι ότι ενω είχαμε κάνει και αξονική και εγκεφαλόγραφημα όταν ήταν 7 ετών όλα ήταν φυσιολογικά.

Βέβαια η εξήγηση που δίνουμε είναι και ότι δεν την είχε έρθει περίοδος σε σταθερή βάση πάρα μόνο 1-2 φορές τον χρόνο συν του ότι είναι υπέρβαρη συν του ότι έχει αντίσταση στην ινσουλίνη σύν κάποιες ορμόνες οι τιμές είναι τρελαμένες και όλα αυτά ξέσπασαν και εγιναν οι κρίσεις.

Εχει αντιμετωπίσει κάποιος γονιός αντίστοιχο περιστατικό?

Τώρα μια άλλη μεγάλη δυσκολία είναι να της κάνουμε εγκεφαλόγραφημα πως που δεν ξαπλώνει στο κρεββάτι με τίποτα πόσο μάλλον να μείνει ακίνητη.

Εδω θέλω την βοήθεια σας πως να το κάνουμε???

Tο οποίο είναι σημαντικό, εδω στο Hράκλειο, μας λένε να την κρατήσω αυπνη και να της δωσω Atarax μήπως και μείνει ησυχη για λίγο αλλά αυτό αποκλείεται συν ότι δεν θέλω να την στρεσαρω ουτε να την ταλαιπωρήσω

Σας ρωτώ λοιπόν όλους πως θα της κάνουμε εγκεφαλόγραφημα; 

Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη και κάτι τελευταίο και λίγο ασχετο σε οδοντίατρο πως θα τα πάμε αυτά τα παιδιά και θα τους κάνουμε σφραγίσματα?? 

Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα.

Σχόλια

Σας καταλαβαίνω απόλυτα

Εικόνα barana08

Σας καταλαβαίνω απόλυτα αν και η δικιά μου ή μικρή δεν είναι σε αυτή την ηλικια. Εμείς κάνουμε από 2χρονών εγκέφαλο γραφήματα  και μέχρι τώρα που είμαστε σχεδόν 8 πάντα έχω στο κινητό κινούμενα σχέδια που της αρέσουν ώστε να είναι ηρεμη. Δεν ξέρω αν σας βοηθά, εύχομαι ότι καλυτερο.

like0

Ευχαριστώ πολύ

Εικόνα Σταύρος Παπαδάκης

Ευχαριστώ πολύ.

like0

Το εγκεφαλογράφημα συχνά δείχνει φυσιολογικό σ'άτομα με επιληψία

Εικόνα Anamela

Το εγκεφαλογράφημα συχνά δείχνει φυσιολογικό στα άτομα με επιληψία.Αυτό σημαίνει είτε οτι η εστία είναι κάπου βαθειά και δεν την πιάνουν τα επιφανειακά ηλεκτρόδια, είτε οτι μετά την κρίση τα εγκεφαλικά κύματα ομαλοποιούνται και δεν καταγράφεται ανωμαλία. Μήπως να ζητούσατε να κάνει ένα ολονύκτιο ΗΕΓ στο νοσοκομείο, ώστε να είναι κοιμισμένη και ακίνητη και να έχουν αρκετές ώρες καταγραφής για να δούνε τι γίνεται;;(δεν είμαι γιατρός αλλά έχω γιο με επιληψία και παλεύουμε 20 χρόνια)

like2

Όταν ο γιος μου ήταν 10 ξεκίνησαν οι επιληπτικές κρίσεις

Εικόνα Almak

Καλησπέρα σας.

Ο γιός μου είναι πλέον 20 χρόνων. Όταν ήταν περίπου 10 ξεκίνησαν κάποιες επιληπτικές κρίσεις που αντιμετοπίστηκαν με Trileptal για 4~5 χρόνια οπότε και ξεμπλέξαμε.

Όταν χρειάστηκε να κάνει εγκεφαλογράφημα του έδωσα με το ζόρι ( τόσα ήξερα τόσα έκανα) κάποιο ηρεμηστικό που μου έδωσαν στο παίδων . Το παιδί ήταν σε έξαλη κατάσταση μέχρι που αποκοιμήθηκε στο πάτωμα του διαδρόμου. ότι και να βγήκε από εκείνο το εγκεφαλογράφημα δεν βοήθησε την νευρολόγο και δεν άλλαξε τ'ιποτα. Στην αξονική του χορηγήθηκε ενδοφλέβια ηρεμιστικό και ακόμα θυμάμαι πως έκλεισαν τα μάτια του.

Θέλω να πω πως μεγάλη ταλαιπωρία για το τ'ιποτα τελικά.

Στο θέμα του οδοντοτριάτρου ψάξαμε και βρήκαμε παιδοδοντίατρο (κάτι παραπάνω ξέρουν από παιδιά) η οποία είχε και μια πρότερη εμπειρία από παιδιά με νοητικά προβλήματα. Πηγαίναμε λοιπόν στην παιδοδοντίατρο για 3~4 χρόνια και σιγά σιγά τον περάσαμε στον δικό μας γιατρό. Πλέον μπορώ να πω πως δεν διαφέρει από κανέναν άλλο ασθενή.

like1

Στοιχεία οδοντιάτρου

Εικόνα Σταύρος Παπαδάκης

Σας ευχαριστώ πολύ, αν θέλετε στειλτε μου μηνυμα με το ονομα του οδοντιατρου που τον πηγαίνετε, για να παρω καποιες πληροφοριες. 

like0

Αναπτυξιολόγος

Εικόνα Έλλη Γκολογκινα

Καλημέρα, μήπως μπορείτε να μου προτείνεται έναν καλό αναπτυξιολόγο σε κρατικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης;

Ευχαριστώ

like2

Επιληψία με εστιακές κρίσεις

Εικόνα Δήμητρα

Καλημέρα σας παρακαλώ γνωρίζετε κάποιον παιδονευρολόγο στη Θεσσαλονίκη, όχι παιδίατρο νευρολόγο! Πρόκειται για τη κόρη μου που έχει διαγνωσθεί με επιληψία εστιακές κρίσεις. Σας ευχαριστώ.

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.