Γονέας παιδιού με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή / Αυτισμό (9 ετών)

Εικόνα Γεωργιος Παπαστεφανακης
Καλήμερα σας! Έχω ένα αγοράκι 9 χρόνων με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή / αυτισμό. Περάσαμε από επιτροπή πριν ένα μήνα για να συνεχιστεί το επίδομα που έπαιρνε και η απάντηση ήταν Αυτισμός χωρίς ποσοστό και από κάτω ήπια νοητική υστέρηση με 35%. Το συνολικό ήταν 80%. Το επίδομα που έπαιρνε ήταν 1050 ευρώ επειδή είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση το οποίο λέει ότι άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές που έχουν 80% ποσοστό βάσει του ΦΕΚ 724/Β αλλά τώρα μου είπαν ότι δεν το δικαιούστε γιατί πλέον δεν έχει 80% ο αυτισμός αλλά και οι δυο παθήσεις μαζί.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.