Εμβόλια και αυτισμός

Ο Οδηγός διαταραχών περιλαμβάνει παρουσιάσεις για αναπτυξιακές διαταραχές.H συσχέτιση των βαρέων μετάλλων και ειδικά της ποσότητας που λαμβάνουν τα παιδιά όταν εμβολιάζονται (εμβόλιο MMR ή τριπλούν) με την αύξηση των κρουσμάτων αυτισμού προκαλεί αναστάτωση παγκοσμίως. ► Μελετήστε την έρευνα: Βαρέα μέταλλα, εμβόλιο MMR συσχετίζονται με τον αυτισμό; ► Aνοικτή συζήτηση: Βαρέα μέταλλα, δίαιτες, εμβόλιο MMR και αυτισμός!

Τι γίνεται με τα εμβόλια???

Εικόνα Anastasia Kap.
Όταν μας ρωτούσαν πότε εντοπισαμε την αλλαγή του γιού μας, εμείς την τοποθετούσαμς χρονικά από 8-3 έως και 20-3-2010. Τώρα που είναι οι μέρες να κάνουμε το ΜΜR ανακαλύψαμε έκπληκτοι ότι είχε κάνει την 1η δόση στις 4-3-2010. Έχουμε τρελλαθεί!!!! Τι γίνεται με τα εμβόλια???

Σχόλια

MMR

Εικόνα Ελένη
Αναστασία, καλησπέρα! Η ιστορία με το MMR είναι παλιά. Αν ψάξεις στο google θα βρεις πολλές ιστορίες ανάλογες με τη δική σου, θα βρεις όμως και διαβεβαιώσεις γιατρών ότι δε συμβαίνει τίποτε. Όταν ήρθε η ώρα να κάνουμε τη δεύτερη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου ρωτήσαμε τον παιδίατρό μας και μας είπε ότι αν και δεν το πιστεύει, δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι δε θα επιβαρύνει έστω και λίγο την κατάσταση ενός παιδιού που έχει αυτισμό. Επίσης μας είπε ότι η πρώτη δόση προστατεύει το παιδί περίπου μέχρι τα 7 του, ενώ η ηλικία για τη δεύτερη δόση είναι τα 6. Εμείς προς το παρόν έχουμε καθυστερήσει τη δεύτερη δόση ένα χρόνο. Τώρα το παιδί είναι στα 7. Δεν νομίζω ότι θα την κάνουμε, κι ας πιστεύω κι εγώ ότι είναι μάλλον συμπτωματική η εμφάνιση αυτισμού σε παιδιά μετά την πρώτη δόση του εμβόλίου. Μια που η μόνη ασθένεια που με απασχολεί πραγματικά είναι η παρωτίτιδα (φαντάζομαι ότι το ίδιο συμβαίνει με όλους τους γονείς αγοριών), θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να βρω το εμβόλιο αυτό μόνο του. Κάποτε υπήρχε, αλλά το κατήργησαν όταν βγήκε το τριπλό. Βέβαια πάει ένας χρόνος που τα είχα ψάξει όλα αυτά και μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει, ή να μην τα θυμάμαι καλά. Δεν είχα δώσει και μεγάλη σημασία, ομολογώ. Θεωρώ ότι μέσα σε έναν πλήρως εμβολιασμένο πληθυσμό είναι σχετικα δύσκολο ένα παιδί ανεμβολίαστο σε μία ασθένεια να πάει να τη βρει και να την κολλήσει, κι έτσι το άφησα το θέμα, αλλά και πάλι δεν ξέρει ποτέ κανείς...
like0

Μια από τα ίδια!!

Εικόνα katerina1987
ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥς 16 ΜΗΝΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Κ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ Κ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΚΕΙ ΠΑΛΗΝΔΡΟΜΙΣΕ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ....Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Μ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!
like0

Δεν είμαστε πλέον εμβολιασμένος πληθυσμός

Εικόνα Grace Under Pressure
Δυστυχώς λογω της μεγάλης κατανομης αλλοδαπών απο χωρες χαμηλότερου βιοτικου επίπεδου, δεν ειμαστε πλεον ενας εμβολιασμενος πληθυσμός. Τα ανεμβολιαστα παιδια ειναι πλεον παααααρα πολλα. Εμεις τρεχαμε τον προηγουμενο μηνα γιατι δαγκωσε τον Γιαννη ενα αλλοδαπο παιδακι, και μας εστειλαν στο "Παιδων" και ζηταγαμε απο την μητερα το βιβλιαριο και δεν ειχε. Εχουν επανεμφανιστει ασθενειες.
like0

Εμβολιασμός

Εικόνα Ελένη
Συμφωνώ απολύτως με αυτή τη σκέψη. Ωστόσο, στις ασθένειες που έχουν επανεμφανιστεί δε συμπεριλαμβάνεται η παρωτίτιδα, τουλάχιστον ακόμα. Έχουμε πολλά κρούσματα φυματίωσης, βέβαια...
like0

Προς το παρον... δεν ξερουμε

Εικόνα Grace Under Pressure
Προς το παρον... δεν ξερουμε ποτε. Εμεις εχουμε κανει τα εμβολια, ολα ομως με μεγααααλη καθυστερηση και αφου εψαξα και βρηκα ποιες εταιριες δεν χρησιμοποιουν υδραργυρο ως συντηρητικο (το συστατικο/βαρεο μεταλλο που εχει σχετιστει με τον αυτισμο). Οσα βρηκα τα εκανα "σπασμενα". Το ΜΜR το καναμε μετα τα 4 με βαρια καρδια. Δεν θα τους κανω την δευτερη δοση γιατι ειδα διαφορα στον Γιαννη :( Και εγω για την παρωτιτιδα φοβαμαι και ψαχνω για "μονο" εμβολιο.
like2

Κι εμείς προβληματιζόμαστε για το ΜΜR

Εικόνα Kyriaki Fili
Εμείς κάναμε και τις 2 δόσεις του MMR και η αλήθεια είναι ότι μετά ξεκίνησαν τα θέματά μας.Όντως είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα. Είναι χαρακτηριστική όμως η αντιμετώπιση της αναπτυξιολόγου μας: ενώ περισσότερο θεωρεί ότι τα αίτια είναι γονιδιακά, παρόλα αυτά ό,τι άλλα εμβόλια είχαμε να κάνουμε από 3,5 - 4 και μετά, μας τα καθυστερεί για μετά τα 6. Μας λέει ότι δεν πειράζει, ας περιμένουμε καλύτερα... Ούτε το εμβόλιο γρίπης μάς άφησε, ούτε το επαναληπτικό Tetravac. Δεν δείχνει κάτι αυτό; Ακόμα και οι γιατροί είναι συγκρατημένοι... Δεν ξέρω... Ίσως ό,τι μπορείτε να καθυστερήσετε κάντε το, ή ό,τι μπορείτε να αποφύγετε τελείως αποφύγετέ το. Το επαναληπτικό της ανεμοβλογιάς εμάς μας είπε να μην το κάνουμε καθόλου.
like1

Εμβολια

Εικόνα Ρήνα
Ισως να ειναι συγκρατημενοι οι γιατροι για το γεγονος οτι αφου υπαρχει διαγνωσμενος αυτισμος γιατι να επιβαρυνουμε με υδραργυρο το παιδι που κανει τοσο κακο στη κατασταση του; Οσο λιγωτερα βαρεα μεταλλα τοσο το καλυτερο.
like0

Εμείς απέχουμε...

Εικόνα irene_08
Καλησπερα σε όλους/όλες! Ο γιος μου είναι 4,5 με σοβαρή υποψία για Ασπεργκερ που ακόμα δεν έχει διαγνωστεί επίσημα. Πηγαίνει όλο και καλύτερα και σιγά σιγά οι δυσκολίες του "συμμαζεύονται" αρκετά. Δεν του έχω κάνει το ΜΜΡ και ούτε θα το κάνω. Ίσως εαν μεγαλώσει αρκετά, μετά τα 7 του χρόνια. Δεν πρόκειται να το κάνω ούτε στα άλλα δύο παιδιά μου, γιατί νομίζω ότι με βεβαιότητα κανένας δεν μπορεί να μας απαντήσει πως είναι εντελώς ασφαλές αυτό το εμβόλιο. Την διαταραχή του γιου μου δεν την προκάλεσε κανένα εμβόλιο, παραυτα δεν ξέρω πως θα εξελισσόταν εαν του το είχα κάνει. Ενδεχομένως να τον οδηγούσε σε βαρύτερη κατάσταση που δεν θα επιδεχόταν βελτίωση. Δεν θεωρώ τυχαία ολη αυτήν την συζήτηση γύρω από αυτό το εμβολίο, και προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τις φαρμακοβιομηχανίες. Από την άλλη παίρνουμε ένα μεγάλο ρίσκο που δεν ξέρω που θα μας βγάλει. Προσπαθώ να προσέχω την διατροφή των παιδιών μου, την σωματική τους άσκηση και την υγεία τους. Έχω στραφεί αρκετά και προς εναλλακτικές θεραπείες (ομοιοπαθητική). Δες τα παρακάτω links: http://thelibertybeacon.com/2013/01/17/vaccine-court-awards-millions-to-two-children-with-autism/ http://facebook.com/pages/My-childs-vaccine-reaction/372638272814622
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.