Οδυσσέας... Και είμαστε ακόμα ζωντανοί...

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη

Το βιντεάκι αυτό το φτιάξαμε για να ευχαριστήσουμε την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αγλαϊα, τη δευτερη οικογένειά μας. Μέσα από αυτό θα γνωρίσετε τον Οδυσσέα και κάποιους από εμάς και θα πάρετε μία ιδέα από όσα περάσαμε αλλά και ένα αισιόδοξο μήνυμα (Ελπίζω..)

Όταν όλα πάνε ανάποδα, κάνουμε κατακόρυφο!

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη

8 μήνες μετά... και τίποτα δεν είναι το ίδιο. Ο Οδυσσέας όμως εξακολουθεί να είναι μαζί μας παρά τα πολλά και σοβαρά πλέον προβλήματά του. Θα προσπαθήσω να σας δώσω περιληπτικά την περιπέτεια που περάσαμε για να μην σας κουράσω γιατί ο σκοπός που γράφω είναι άλλος. Είναι υμνήσω την δύναμη που έχει η ψυχή όταν θέλει να υπάρχει. Ο Οδυσσέας λοιπόν με δώρο την τραχειοστομία του, είχε αρχίσει να ανακτά τον εαυτό του.

Πόλεμος...

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη

Πόλεμο έχω κυρήξει τον πόλεμο εδώ και πολλά χρόνια. Έχω κάνει τον πόλεμο τρόπο ζωής. Πόλεμος για τα πάντα. Και τώρα δίνουμε μια ακόμη μάχη μετά από 5 χρόνια ανακωχής. Δεν με νοιάζει να πολεμάω, έτσι έχω μάθει. Με νοιάζει όμως να ξέρω τι πολεμάω, ποιός είναι ο εχθρός μου. Και τώρα δεν ξέρω ούτε εγώ, ούτε η γιατροί. Ο Όδυσσέας πηγαίνει καλύτερα, όμως ταχυπνοεί και ενώ έχει αίσθηση δεν έχει κίνηση στα κάτω άκρα. Έχουμε κάνει άπειρες εξετάσεις (μεταβολικά νοσήματα, αξονικές, μυασθένειες, μαγνητική απο το κεφάλι μέχρι την οσφυική χώρα, δύο παρακεντήσεις στον μυελό) και δεν έχει βρεθεί τίποτα που να δικαιολογεί αυτά τα θέματά μας.

Τραχειοστομία (νεότερα από τον Οδυσσέα)

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Τελικα η περιπέτεια μας πιθανον να τελειώσει με παράσημο τραχειοστομια, διότι ο μικρός δεν μπορει να βήξει και να παροχετευει τις εκκρίσεις των πνευμόνων του.

Τραχειοστομία...

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Τελικα η περιπέτεια μας πιθανον να τελειώσει με παράσημο τραχειοστομια, διότι ο μικρός δεν μπορει να βήξει και να παροχετευει τις εκκρίσεις των πνευμόνων του.

Περνάμε πολύ δύσκολα

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Περνάμε πολύ δύσκολα. Στην εντατική. Μεγάλη ιστορία. Χρειάζομαι την προσευχή σας και τη θετική σας αύρα. Μια προσευχή για Οδυσσεάκι απόψε.

Δύσκολο το εκπαιδεύειν !!!

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Η εκπαίδευση αποτελεί ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της ζωής μας γιατί καλούμαστε να "μάθουμε" και να εξοικειωθούμε με έννοιες και πράγματα που δεν μας είναι γνωστά. Ξέρετε ποιοί είναι πιο δύσκολο να εκπαιδευτούν για να αλλάξουν κάποια στιγμή τα πράγματα; Οι ανυποψίαστοι! Οι ουδέτεροι!

Ιδιωτικά Κέντρα λόγο- έργο- κ.ά.

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη

Φαντάζομαι οτι έχει συμβεί σε κάποιους από εσάς να επιλέξετε ακατάλληλο Κέντρο για τις θεραπείες του παιδιού σας. Κάτι τέτοιο συνέβει και σε εμάς. Επειδή είναι μεγάλη η ιστορία και θέλω να αντιδράσω σε αυτό το οποίο συμβαίνει και η ουσία του είναι η εκμετάλλευση των ανθρώπων με παιδιά με ειδικές ανάγκες από κάποιους επιτήδειους οι οποίοι βλέπουν τις οικογένειές μας ως ευρώ και παρέχουν αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες και μάλιστα χωρίς εργατικά διότι χρησιμοποιούν κοπέλες εθελόντριες τις οποίες δεν αμοίβουν (εδώ δεν αμοίβουν τούς συνεργάτες τους).

Μάνα ιδιαίτερου παιδιού...

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Μάνα ιδιαίτερου παιδιού, μάνα παιδιού που κοιτάζει ιδιαίτερα, ξεχωριστά. Μπορεί το βλέμμα του να μην εστιάζει πάντα αλλά βλέπει ό,τι υπάρχει στο χώρο. Μάνα παιδιού που περπατάει ιδιαίτερα, πότε με τα ποδια, πότε με τον πισινό, πότε μπουσουλώντας.

Παροχές λόγο- και έργο- από τον ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Παρακαλώ πολυ αν καποιος γνωριζει να με ενημερωσει. Ενδιαφερομαι ο Οδυσσεας να κάνει λογο- και εργο- στο σπιτι και οχι σε κέντρο. Αν ο λογοθεραπευτης και ο εργοθεραπευτης κόβουν απόδειξη σε εμένα εγω παίρνω όλο το ποσο απο τον ΕΟΠΥΥ ή λιγότερο απο αυτο που αναγραφει η απόδειξη. Χρειάζομαι και σφραγίδα παιδοψυχιάτρου; Αν κάποιος γνωριζει ας με ενημερωσει άμεσα.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.