Ήταν, λέει, μία σταγόνα

Εικόνα Μαριαλεξ

Ητανε λεει μια σταγονα, μια σταγονιτσα μια σταλια καθισμενη στο τζαμι μιας μεγαλης αιθουσας γεματη απο παιδια. Ακουγε τον δασκαλο να μιλαει για λεξεις, για αριθμους, για πολεις και ποταμια... Ανοιγε καλα καλα τα αυτιά της και ρουφουσε ολα οσα ακουγε. Κι αφου χορτασε και ψουσκωσε απο την τοση γνωση ανοιξε και τα ματια. Κοιτουσε τα προσωπα των μικρων παιδιων που αφηναν τη μυρωδια τους στα θρανια. Εβλεπε ματια χαρουμενα, ματια νυσταγμενα, ματια που κοιτουσαν τοιχους και αλλα που ονειρευοντουσαν κι ας ητανε ορθανοιχτα.

Εικόνες με τρεις σταγόνες που πέφτουν, μέσα τους σχηματίζεται η γη.

Καθως κοιτουσε ολο τριγυρω συναντησε δυο ματια καρφωμενα πανω της! 

"Μα γιατί με κοίτα καλα - καλά;" ...σκεφτηκε.

Κοιταξε τα χερια του που αντι να πιανουν το μολυβι εξυναν το θρανιο, μετα εκαναν κυκλους λες και προσπαθουσαν να γυρισουν ενα αορατο τιμονι. 

Ο δασκαλος φωναξε το ονομα του...

Λευτερη!!!

Μα ο Λευτερης ουτε που γυρισε να τον κοιταξει....

Λευτερη!!!!

Κι ο Λευτερης συνεχιζε την ιδια κινηση με ακομη μεγαλυτερη προσειλωση... 

Μπροστα του στο θρανιο ενα προγραμμα με εικονες μισοτελειωμενο... πρωτη εικονα τετραδιο ορθογραφιας ...γραφω ορθογραφια και βάζω το τετραδιο στην εδρα. Δευτερη εικονα το βιβλιο γλωσσας....αναγνωση σελ 32.

Ο δάσκαλος ομως μιλουσε για τον Ηρακλη και για τους αθλους του.

Αχ κυρ δασκαλε το ξεχασες το προγραμμα του Λευτερη. Επρεπε να αλλαξεις την εικονα!

Λευτερη!!!!!

Τρομαξε ο Λευτερης απο την βροντερη φωνη...

Δεν ακους παιδι μου!!!!

Εκλεισε τα αυτια του και αρχισε να στριψογυρναει στην καρεκλα.. Λευτερη σταματα να κουνιεσαι!!!! Κι ο Λευτερης αντι να σταματησει αρχισε να κανει εναν παραξενο ηχο σαν κορνα αυτοκινητου. Λευτερη σταματα πια!!!!! Γυρισε τα ματια του και με ξανακοιταξε σαν να εκληπαρουσε για βοηθεια... 

'Μα τι να κανω ομως εγω και πως να βοηθησω; Μια μικρη σταλιτσα ειμαι εγω και αυτος σαν θυμωμενος γιγαντας που ξεφυσα φωτια και αχτι!'

Κι εκλεισε τα ματια η σταγονα ... κι εκλεισε και τα αυτια για δεν αντεχε ουτε τα ματια του Λευτερη μα ουτε και την κορνα του.

Περασε η ωρα ,τελειωσε το μαθημα και ο δασκαλος θυμωμενος εβαλε τον Λευτερη τιμωρια .... μα ο Λευτερης οσο κι αν ηθελε δεν μπορουσε να καταλαβει τι του ζητουσε ο δάσκαλος...Πώς να οργανωθει χωρις το προγραμμα του; Πώς να ξερει τι να κανει χωρις τις πολυτιμες εικονες του;

Σε λιγο μια κοπελα μπηκε στην αιθουσα και βοηθησε τον Λευτερη να μαζεψει τα πραγματα του. Λειπανε βλεπετε κι αυτες οι εικονες απο μπροστα του....

"Λευτερη μου, γιε μου παμε τωρα σπιτι μας...θα μιλησω παλι στον δάσκαλο να μην ξεχναει τις εικονες...υπομονη καρδια μου, θα τον πεισουμε καποια στιγμη... Κι έφυγε ο Λευτερης με τα ματια γεματα απορία...

Η σταλιτσα αρχισε να κλαιει και να φουσκωνει... Πως μπορουσε να τον βοηθησει; Καλεσε λοιπον μια.φιλη της... ζητησε να της πει τη γνωμη της.

"Ξερεις ποση δυναμη εχει μια σταγονα; Σταλα - σταλα, λιγο - λιγο αν σταζουμε τρυπαμε ολοκληρα βουνα ...λειαινουμε τις ακρες απο τα βραχια. Σιγα - σιγα με υπομονη, αυτη ειναι η δυναμη μας!"

Το σκεφτηκε πολυ η σταγονα μας...και τελικα βρηκε τη λυση... μαζεψε ολες τις σταγονες του ουρανου και αρχισαν να πεφτουν πανω στην εδρα του δασκαλου... λίγο λιγο εσκαβαν το ξυλο με υπομονη, αγαπη και αφοσειωση. Οταν μετα απο καιρο τελειωσαν το εργο τους σταθηκαν ολες μαζι και χαμογελασαν... τωρα δεν θα ξεχασει ποτε ξανα ο δάσκαλος!

"ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ"... αυτο ειχαν σκαλισει στην εδρα επανω.

Ο δασκαλος δεν ξαναξεχασε ποτε το προγραμμα με τις εικονες και ο Λευτερης ηξερε ακριβως τι επρεπε να κάνει μεσα στο μαθημα!

Η σταγονα εμεινε στο τζαμι και καμαρωνε για τον μικρο της φιλο... κι οταν ο δασκαλος ηταν μακρια απο την εδρα πηδαγε στο αυτι του και του ψυθιριζε γλυκα... ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ!

Ολες μαζι, σιγα σιγα θα αλλαξουμε το προσωπο αυτου του κοσμου... μαζι με εσας κι εγω θα σκαλισουμε πανω στις ψυχες ολων των δασκαλων... ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!

Σχόλια

Μαρία, μας έλειψες πολύ! Να συνεχίζεις να γράφεις…

Εικόνα didyma1103

Μαρία, μας έλειψες πολύ. Να γράφεις, να συνεχίζεις να γράφεις αυτές τις υπέροχες ιστορίες!  Πάλι με συγκίνησες. Ο Λευτέρης είναι τα παιδιά μας, οι μικροί μας αγωνιστές!!! Εύχομαι όλες οι σταγόνες του κόσμου να βοηθήσουν όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες!!!! 

Μια τεράστια αγκαλιά κι από μένα σε σένα Μαρία και σε όλους τους γονείς που έχουν παιδάκια σαν τα δικά μας!

Δήμητρα 

like0

Πολύ ωραίο

Εικόνα panayota

Πολύ ωραίο... Δικό σας είναι;

like1

Δήμητρα ευχαριστώ...

Εικόνα Μαριαλεξ

Δήμητρα και Παναγιώτα ευχαριστώ πολυ!!! Παναγιώτα δικό μου είναι. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!

like1

Κι εμάς μας άρεσε πολύ!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Και εμάς μας άρεσε πολύ, να μην ξεχνιόμαστε :)

like0

Μαρία μου, θερμά συγχαρητήρια

Εικόνα Λι Πα

Μαρία μου, θερμά συγχαρητήρια!!!!! Ειλικρινά, δεν μπορώ να σταματήσω να το διαβάζω... ξανά και ξανά... Είσαι μοναδικός Άνθρωπος, καταπληκτική Μητέρα και απίστευτο Συγγραφικό Ταλέντο.... Συνέχισε στον ίδιο δρόμο... 

Με εκτίμηση, 
Λίλα

like0

Υπέροχο

Εικόνα Αλεξάνδρα

Πραγματικά υπέροχο το κειμενο σου, συγχαρητήρια!! Με συγκίνησες πολύ! 

like0

Μπραβο Μαρια!!

Εικόνα Ρήνα

Τα ειπες ολα, συγχαρητηρια!

like0

Πολύ ωραίο...

Εικόνα Dimi Bor

Πολυ ωραιο... Ειμαι καινουργια στην παρέα σας και μου έδωσε δυναμη που τοσο χρειαζομαστε ολοι...

Να εισαι γερή και δυνατη.. Και να συνεχισεις να γραφεις.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.