Ηθική στο επάγγελμα του ειδικού παιδαγωγού

Εικόνα Χαρά

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια περίπτωση για να μου απαντήσει κάποιος ειδικός σε κάποια ερωτήματα.

Μια Ειδική Παιδαγωγός εργάζεται σε μια Ειδική Μονάδα όπου φοιτούν έξι παιδιά με διαφορετικές αναπηρίες ηλικίας 5-12 ετών.  Μια μητέρα επισκέφτηκε πρόσφατα την εκπαιδευτικό και την παρακάλεσε να φιλοξενήσει το παιδί της στο σπίτι της για ένα σαββατοκύριακο, μια και η ίδια εδώ και 8 χρόνια από τη γέννηση του παιδιού και μετά δεν έχει περάσει ούτε ένα σαββατοκύριακο με το σύζυγό της στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια αυτή έχει ακόμη ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Ο συγκεκριμένος μαθητής είναι παιδί με συγκεκριμένο σύνδρομο και του χορηγούνται αντιεπιληπτικά φάρμακα. Δεν έχει λεκτική επικοινωνία, επικοινωνεί με pecs και επίσης δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί στο θέμα της τουαλέτας.

1)      Ποια θα ήταν κατά τη γνώμη σας η ενδεδειγμένη στάση της Ειδικής Παιδαγωγού και γιατί;

2)      Μήπως η επαγγελματική της στάση απέναντι στη μητέρα ήταν αυτή που οδήγησε στο να της ζητήσει η μητέρα τη συγκεκριμένη χάρη;

3)      Σε περίπτωση που αποδεχτεί την πρόταση της μητέρας, νομίζετε ότι αντιβαίνει τον Κώδικα Ηθικής Δεοντολογίας του επαγγέλματός της;

4)      Ποιός θα είναι ο ρόλος της στη συνέχεια απέναντι στη συγκεκριμένη οικογένεια; 

Ευχαριστώ πολύ!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.