Και τώρα;;;; (λήξη παράτασης για συμβάσεις ΕΟΠΥΥ)

Εικόνα Ντίνα

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με το τι γίνεται από εδώ και πέρα... Ακούστηκε εδώ και καιρό ότι το θέμα της Ειδικής Αγωγής παίρνει άτυπη παράταση ως το τέλος της σχολικής χρονιάς... Έχει ακούσει κανείς κάτι αντίστοιχο; Αν ναι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει επίσημη ενημέρωση; Στο πρακτικό της υπόθεσης: η κόρη μου αύριο έχει συνεδρία, τη χρεώνομαι εγώ ή το κράτος;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Σχόλια

Την ίδια ενημέρωση έχουμε

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Άτυπα, βεβαίως, έχουμε την ίδια ενημέρωση με εσάς, ότι δηλαδή θα δοθεί παράταση περίπου 6 μήνες, αρχικά, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και, έπειτα, και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Η παράταση αυτή βάζει πολύ μεγάλο φόρτο στις επιστροφές των δαπανών προς τους γονείς, καθώς όπως ήδη διαβάζουμε σε βιολόγια άλλων γονέων, τα τοπικά καταστήματα ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ αρχίζουν να ανακοινώνουν ότι η εκκαθάριση θα πάρει πολλούς μήνες!

like0

Mε όλο το σεβασμό κύριε Κουτουμάνο

Εικόνα Ντίνα

Mε όλο το σεβασμό κύριε Κουτουμάνο, γιατί έχει γίνει κόμπος το στομάχι μου (και φαντάζομαι όχι μόνο το δικό μου!)... Μου λέτε ότι αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, εμείς τους επόμενους μήνες θα πηγαίνουμε τις αποδείξεις στους αρμόδιους φορείς... σωστά;;;

like0

Αυτό λέω αλλά μη το πάρετε τοις μετρητοίς

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Η πληροφόρηση που έχουμε είναι άτυπη και βασίζεται στις πληροφορίες ότι το σύστημα του ΕΟΠΥΥ δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει με το καθεστώς των νέων συμβάσεων. Επίσης η ίδια πληροφόρηση κάνει λόγο για παράταση μεγάλης διάρκειας όχι μερικών ημερών (μήνα) όπως η πρώτη. 

Αν ο ΕΟΠΥΥ δεν κάνει κάποια άλλη προσωρινή ρύθμιση, αυτή τη φορά, θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην εκκαθάριση. Η λογική λέει ότι θα κάνουν κάποια σχετική ρύθμιση του θέματος, ώστε η παράταση που θα δοθεί δε θα σημαίνει παίρνω δανεικά από τους γονείς

Πραγματικά, εύχομαι να μη επαληθευτεί αυτή η πληροφορία, άλλωστε δεν είναι η καν επίσημη πληροφόρηση του NOESI.gr. Αύριο ο Υφυπουργός, κος Πολλάκης, μιλά στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου Αττικής. Ίσως εκεί ή στο μεταξύ να μάθουμε, τι θα γίνει με την παράταση που λήγει σήμερα. 

Πάντως από μέρους μας, ως NOESI.gr μιλώ, βλέπουμε εντελώς εκτός θέματος τη μεγάλη κινητοποίηση των επαγγελματιών (που δεν είναι μεγάλη με απόλυτους αριθμούς) και τη μικρή κινητοποίηση των γονέων. Κανονικά, οι πρώτοι δεν θα έπρεπε καν να ασχολούνται -- εφοσον θεωρούν τον ΕΟΠΥΥ χρεωκοπημενο Οργανισμό -- και απλά ας παρέχουν τις υπηρεσίες τους ιδιωτικά (εμπορικές εταιρείες είναι άλλωστε) αφήνοντας τις θεραπείες των ασφαλισμένων στις ΜΚΟ ή σε όσα Κέντρα Ειδικών Θεραπειών κάνουν συμβάσεις ή στα μεγάλα Ιατρικά Κέντρα που ίσως αναπτύξουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής. 

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις νέες συμβάσεις -- και θα πάρει καιρό να λυθεί -- αφορά κατά βάση τους γονείς, την κάλυψη των αναγκών των παιδιών τους, το κόστος της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή και τη λειτουργία του "προνοιακού κράτους". Εμείς αυτό λέγαμε εξ αρχής.

like0

Συμφωνώ απόλυτα, το πρόβλημα μεταφέρθηκε σε εμάς

Εικόνα Fofo

Εχετε πολυ δικιο, το προβλημα μεταφερθηκε σε εμας τους γονεις. Μας εχουνε βαλει μπροστα και αυτη τη στιγμη πολλοι απο εμας ειμαστε σε απογνωση.  Εγω προσωπικα απευθυνθηκα στον Προεδρο του ΕΟΠΥΥ, στο τοπικο υποκαστημα, στην ομοσπονδια ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και ειμαι ετοιμη να παω στον Συνήγορο του πολιτη. Δυστυχως δεν εχω καταφερει τιποτα ακομη.

Αυτο που εγω ρωτω ειναι πού αλλου μπορω να απευθυνθω ή ακομη καλυτερα ολοι μαζι οι γονεις να θεσουμε το προβλημα; Αυτη τη στιγμη απο την αρχη της σχολικης χρονιας εχω πληρωθει μονο τον Σεπτεμβριο. Μου οφειλει ο ΕΟΠΥΥ 4 μηνες!

like1

Αυτό που λέτε θα ήταν καταστροφικό για την επαρχία

Εικόνα Ντίνα

Όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ απαράδεκτη την προωθούμενη σύμβαση. Όπως επίσης έχω ξαναπεί, έχω την τύχη να συνεργάζομαι με ένα Λογοθεραπευτικό Κέντρο - παράδειγμα προς μίμηση. Ζω στην επαρχία, εργάζεται μόνο ο σύζυγός μου και η συμφωνία με τη Διεύθυνση του Κέντρου ήταν ότι μόλις θα μπαίνουν τα χρήματα στο λογαριασμό μου θα πληρώνω και το κόστος των θεραπειών.

Καλώς ή κακώς, οι περισσότεροι επαγγελματίες έμαθαν να εργάζονται υπό την δικλείδα των ταμείων. Σε περίπτωση που φερθούν ως εμπορικές εταιρίες θα χάσουν τους μισούς τους πελάτες. Επιπλέον, εδώ στην επαρχία δεν υπάρχουν ούτε ΜΚΟ ούτε μεγάλα Ιατρικά Κέντρα. Οπότε σας διαβεβαιώνω ότι ακόμη κι ένας μήνας επιπλέον για εμάς είναι σημαντικός.

Δυστυχώς δε ζούμε στο μακρινό  2010 όταν, ακόμη και αν τα παιδιά αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες, υπήρχε πάντα η σύνταξη των γονέων / παππούδων να αμβλύνει την κατάσταση...

Φιλικά...

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.