Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις!!!

Εικόνα Kari

Καλησπερα και παλι, επανέρχομαι στο μπλογκ οποτε εχω καποιο σημαντικο γεγονος να αναφερω με την εξελιξη της κορης μου..

Χαιρομαι οταν εχω καλα νεα, θελω να δωσω κουραγιο στους γονεις που πρωτοσυναντουν ορους οπως ΔΕΠΥ και αυτισμος και θελω να τονισω πως μερικες φορες μετα τον κατακλυσμο ερχεται και η λιακαδα.

Ο καιρός περνάει... μεγαλώσαμε!!!

Εικόνα Kari
Ο καιρος περναει...μεγαλωσαμε!!! Εχω πολλα χρονια να γραψω στο βιολογιο μου... Εμπνευσμενη απο το βιολογιο του φιλου Almak και συν το γεγονος πως μετα απο τοσα χρονια ακομα επικοινωνουν γονεις μαζι μου για την αισθητηριακη, αποφασισα να πω δυο λογια. Η ελευθερια εγινε κοριτσακι σχεδον 10 χρονων και μεγαλωσε, περασαμε δια πυρας και σιδηρου ...ομως ο χρονος ηταν καλος μαζι μας, παλεψαμε... θυμωσαμε... κουραστηκαμε... στεναχωρεθηκαμε αλλα δικαιωθηκαμε!!! Εγινε μια λαμπρη δεσποινιδουλα... αριστη μαθητρια... καλο παιδι παρολες τις δυσκολιες που κουβαλουσε!!! Σαφως καταλοιπα υπαρχουν αλλα τα παλευει ...τα παλευουμε και προχωραμε!!!

Ημέρα δικαίωσης...

Εικόνα Kari
Φιλοι μου καταρχην να σας ευχηθω ολους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, ευχομαι σε ολους μας με το νεο ετος να δουμε τα παιδακια μας οπως ακριβως επιθυμουμε!!! Εχω παρα πολυ καιρο να γραψω στο blog μου, ο λογος που αποφασισα να το κανω μετα απο πολυ καιρο ειναι για να δωσω κουραγιο σε ολους τους γονεις!!! Θελω να αναφερω για την προοδο της κορουλας μου και να εμψωχωσω ολους μας, να παρουμε δυναμη και κυριως να καταλαβουμε πως ουδεν κακο αμιγως καλου!!!

Διαγνώσεις... και άλλα...

Εικόνα Kari
Αγαπητοι μου φιλοι καιρο ηθελα να γραψω για αυτο το θεμα αλλα ειχα καποιες επιφυλαξεις, τωρα ομως με αφορμη το βιολόγιο της Ginka "Οφθαλμαπατες" [ διαβάστε τη δημοσίευση με τίτλο "Οφθαλμαπάτες" ] μου δινεται η ευκαιρια να επισημανω αυτο που ηθελα εδω και καιρο!!! Τα περισσοτερα μελη εχουν παιδακια με αυτισμο και καποια αλλα μελη των οποιων τα παιδια εχουν καποια συνδρομα οπως Angelman, Williams κλπ δεν σας λεει κατι ομως αυτο;

Μακάρι νά 'ξερα...

Εικόνα Kari
Φιλοι μου γεια σας, αυτο τον καιρο ειμαι σε μεγαλη ενταση μια και καποια πραγματα μαλλον προκειται να αλλαξουν στην ζωη μου. Εγω εργαζομουν απο 17 χρονων ωσπου ηρθε η μερα που γεννησα την κορη μου και σταματησα να εργαζομαι προσωρινα ή τουλαχιστον ετσι νομιζα. Η υγεια της κορης μου, η φαρμακευτικη της αγωγη αλλα και οι δυσκολιες της ηθελαν παντα να ειμαι διπλα της, εξαλλου η πραγματικοτητα ειναι σκληρη και η αληθεια ειναι πως κανεις δεν καταφερνε να την προσεχει οπως εγω ωστε η υγεια της να βρισκεται σε μια ικανοποιητικη κατασταση.

Ένας χρόνος μετά...

Εικόνα Kari
Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που άρχισα να μπαίνω στα γρανάζια της Ειδικής Αγωγής... Από τότε που πήραμε την πρώτη διάγνωση πως η κόρη μου έχει υπερκινητικότητα. Πέρασε ένας χρόνος περίπου από τότε που μιλούσα στο παιδί μου και δεν με άκουγε, από τότε που το μόνο που έκανε καλά ήταν να σκαρφαλώνει σε καναπέδες και να πηδά από το ένα έπιπλο στο άλλο, ένας χρονος οπου καθε προσπαθεια στο να βαλει ρουχα ηταν ενας αγωνας δρομου που εμοιαζε τοσο μακρινος... Ενας χρονος οπου η λεξη βολτα ακουγοταν σαν ονειρο θερινης νυκτος, ενας χρονος οπου η λεξη μπανιο ηταν ενα μαρτυριο και η λεξεις βουρτσισμα των δοντιων και χτενισμα ακουγοταν αγνωστες στο παιδι μου.

M.O.R. και άλλες αισθητηριακές ασκήσεις...

Εικόνα Kari
Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκίνησα να γράψω τις ασκησούλες για τον λόγο με βάση την αισθητηριακή ολοκλήρωση δεν περίμενα τόσο άμεση ανταπόκριση, απλώς το έκανα διότι μου ζητήθηκε. Εκτός της Αγγέλας μου ζήτησαν μερικά μέλη ακόμα να γράψω και άλλες ασκήσεις με βάση την Α.Ο. (ενν. αισθητηριακή ολοκλήρωση) για τον κορμό, όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο να τα περάσω αυτά σε μερικές γραμμές αλλά τουλάχιστο θα προσπαθήσω να δώσω μερικές ιδέες για πιο εποικοδομητικό παιχνίδι με τα παιδιά μας.

M.O.R. (οπτικοακουστικός συγχρονισμός)

Εικόνα Kari
Καταρχην να ευχηθω σε ολα τα μελη του "Νόηση" καλη χρονια και κατα δευτερον να ζητησω συγνωμη απο μερικα μελη οπου εδω και καιρο τους ειχα υποσχεθει να τους στειλω καποιες σημειωσεις μου απο το σεμιναριιο της Ελιζα Μαγκλαρη για την αισθητηριακη ολοκληρωση σε σχεση με τον λογο. Αποφασισα να το γραψω στο "βιολογιο" μου ωστε να μπορουν να εχουν ολα τα μελη να εχουν αυτες τις πληροφοριες. Ειναι μικρες απλες ασκησουλες που εχουν σχεση με την ενδυναμωση των στοματικων μυων ωστε να βοηθηθουν τα παιδια στην παραγωγη ηχων και ολα αυτα εννοειται με μοναδικο μεσο το παιχνιδι.

Και όμως το έζησα και αυτό...

Εικόνα Kari
Φιλοι μου, ειναι καιρος να πω τις εξελιξεις στην ζωη μας... Λοιπον, μεσα απο ενα τεραστιο Γολγοθα πηραμε την διαγνωση απο το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο (σημειωτέον, πως εχω μεινει εκπληκτη απο το προσωπικο, το ενδιαφερον και την ανθρωπια τους). Η διαγνωση της κορης μου ειναι "δυσπραξια" και ισως βρισκεται στο φασμα του διευρυμενου φαινοτυπου [δεν μπορουν να το πουν ακομα με σιγουρια διοτι καναν εκτιμηση σε ενα παιδακι που ηταν ηδη δουλεμενο απο εργοθεραπειες, πρεπει να δουλεψουν μαζι της και αλλο για να καταληξουν].

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.