Το "αδύνατο" από το "δυνατό"... μια συλλαβή μακριά

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου

Αγαπητοί μου φίλοι,

θα ήθελα να σας μιλήσω ή καλύτερα να σας γράψω για κάτι που μου έχει δώσει απίστευτη χαρά και αισιοδοξία, πως τελικά το νόμισμα έχει δύο όψεις.

Εδώ και 10 χρόνια που έχουμε εντοπίσει την ιδιαιτερότητα του γιού μας Λάμπρου, η ανησυχία μας πάντοτε ήτανε τι θα απογίνει όταν εμείς ως γονείς είτε δεν θα υπάρχουμε έιτε δεν θα είμαστε παραγωγικοί ή λειτουργικοί.

Ώρες - ώρες με πιάνει ένα παράπονο...

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου

Είναι 21.14μμ... τα παιδιά κοιμήθηκαν και κάθομαι με τις σκέψεις μου για την μέρα που μας πέρασε... κάτι τέτοιες ώρες είναι που με πιάνει το παράπονο και λέω "γιατί εγώ οφείλω να είμαι δίπλα σε αυτούς που το ζητάνε κι εγώ τις περισσότερες φορές να είμαι μόνη μου?"... Μετά σκέφτομαι "καλύτερα ρε Κατερινιώ να μην έχεις και υποχρέωση"... Προσπαθώ να κάνω κάθε μέρα κάτι για το όποιο στο τέλος της ημέρας θα είμαι περήφανη ...και μετά σκέφτομαι "γιατί να μη είμαι περήφανη? Έχω 3 άντρες (άντε μαζί με τον σκύλο 4) και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα καταφέρνω μια χαρά"... οπότε well done Kathrin... καληνύχτα φίλοι μου... 

Πότε ακριβώς ξυπνάμε και σταματάμε να μοιρολογάμε?

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου

Αναρωτιέμαι μερικές φορές...

Οδυσσέας Ελύτης
1911 - 1996

Είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά, πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν Ν' αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές. Να περιμένεις μεγάλες στιγμές. Να μην τις επιδιώκεις, να τις περιμένεις. Κι ύστερα να λες πως είσαι άτυχος και πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου.

Καλημέρα...

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου
Κουράστηκα... Βαρέθηκα... Τους σιχάθηκα όλους...Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα λεφτά... λεφτά... λεφτά... Άντε να μην πω καμιά βάρια κουβέντα πρωί - πρωί... Άντε, καλήμερα και για να δούμε τι μας ξημέρωσε και σήμερα...

Δυνατότητες στην Κέρκυρα

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου
Καλημέρα και πάλι!!! Θα ήθελα την βοήθειά σας - όποιος γνωρίζει να μου πει κάτι υπεύθυνα - σχετικά με το ειδικό Δημοτικό Κέρκυρας. Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά με τον άντρα μου να μετακομίσουμ εκεί. Ψάχνοντας στο Ίντερνετ, βρήκα τα πάντα (λογοθεραπεία, ιππασία, κολυμβητήριο, δραστηριότητες κλπ.) αλλά διάβασα κάπου ότι το ειδικό Δημοτικό Κέρκυρας έχει τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Καλοκαίρι 2011... Πάλι με τη γιαγιά;

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου
Καλημερα και πάλι μετά από πολύ καιρό. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να αποφασίσω τι θα κάνει το παιδί μου, 3 ολόκληρους μήνες, που είναι κλειστά τα σχολεία και εμείς εργαζομαστε.

Κατερίνα

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου
Χρόνια τωρα, που είμαστε "ζωντανοι νεκροι" με τον αντρα μου λόγω του προβλήματος της υγείας του Λάμπρου, αναρρωτιομαστε τι είναι τελικά καλύτερο για το παιδί μας.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.