Αφιερωμένο στην Μαριαλεξ

Εικόνα Kyriaki Fili
Ήταν μια από τις δύσκολες μέρες. Πήγαμε σε ένα εστιατόριο το μεσημέρι μαζί με φίλους. Δεν το πολύ-τολμάμε γενικά… Η Μαριτίνα ήταν αποσυντονισμένη. Ηχολαλούσε συνεχώς, μιλούσε μόνη της. Δεν είχε καθόλου καλή βλεμματική επαφή με τους άλλους. Κάποια στιγμή άρχισε να ενοχλεί κάτι άλλα παιδάκια, χωρίς βέβαια να «νιώθει» ότι τα ενοχλεί… Αυτή η ενσυναίσθηση που σχεδόν πάντα απουσιάζει…

Ερώτηση για την κατάλληλη περιοχή των ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Kyriaki Fili

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα μία βοήθεια από όποιον γνωρίζει. Η κόρη μου πηγαίνει στο νήπιο και θα το επαναλάβει του χρόνου, κατά πώς φαίνεται, χωρίς παράλληλη στήριξη. Όμως, μας έχουν συμβουλεύσει να κάνουμε αίτηση στα ΚΕΔΔΥ από τώρα, για την πιθανότητα που θα χρειαστεί παράλληλη στήριξη στην Α΄Δημοτικού. [Σημ. Έχουμε διάγνωση αυτισμού από το ΕΘΜΑ]. Το νήπιο που πηγαίνει υπάγεται στα ΚΕΔΔΥ Ν. Ιωνίας. Δεν θα συνεχίσει όμως Δημοτικό στην ίδια περιοχή, αλλά πιθανότατα στην ανατολική Αττική.

Για τη μάνα...

Εικόνα Kyriaki Fili
Για τη μάνα που επιστρέφει στους 4 τοίχους και πρέπει να πάρει βαθειά ανάσα να ξαναρχίσει απ’ την αρχή...

ΔΑΔ: απουσία συναισθηματικής νοημοσύνης (συνέχεια)

Εικόνα Kyriaki Fili
Επανέρχομαι για το θέμα της συναισθηματικής νοημοσύνης [διαβάστε την πρώτη δημοσίευση με τίτλο: ΔΑΔ: απουσία συναισθηματικής νοημοσύνης και επιθετικότητα]. Μήπως κάποιος θα μπορούσε να μου συστήσει κάποια βιβλία (όχι παραμύθια) που να αφορούν την προώθηση της συναισθηματικής νοημοσύνης στα νήπια; Διάβασα ένα της Βασ. Πλωμαρίτου για ένα πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί και σε σχολεία, αλλά είναι για μεγαλύτερες ηλικίες, δεν είναι για τη μικρή μου που είναι 5.

ΔΑΔ: απουσία συναισθηματικής νοημοσύνης και επιθετικότητα

Εικόνα Kyriaki Fili
Αφού για πολύν καιρό περιηγούμαι στις ιστοσελίδες της Νόησης, αποφάσισα κι εγώ να ζητήσω τη βοήθεια και τη στήριξη ανθρώπων που κατανοούν και συντρέχουν... Συγχαρητήρια για τον ιστότοπο αυτό, είναι πάρα πολύ σημαντική η ύπαρξή του! Έχω μία κόρη 5 ετών, τη Μαριτίνα, στο φάσμα των ΔΑΔ. Κάνει παρεμβάσεις εδώ και ένα χρόνο, λογοθεραπείες και εργοθεραπείες. Παρακολουθείται από αναπτυξιολόγο. Έχει κάνει προόδους, πηγαίνει σε κανονικό παιδικό σταθμό και είναι λειτουργικό παιδί σε μεγάλο βαθμό.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.