Σύνδρομο Arnold Chiari μετά την εγχείριση

Εικόνα λεγκω

Ο μικρός μας από επτά μηνών έκανε κρατήματα αναπνοής (μελάνιασμα, τινάγματα στο σωματάκι και λιποθυμία) πάντα (ή σχεδόν πάντα) με λόγο. Για ένα διάστημα έκανε μέχρι τρεις λιποθυμίες την ημέρα. Κάποια στιγμή αραίωσαν πολύ και  κοντά στα 2,5 άρχισε να κάνει όποτε ήταν πολύ κουρασμένος κυρίως μετά από χτύπημα.

Στους 15 μήνες έκανε μία άτυπη επιληπτική κρίση με 5λεπτη αφαίρεση αλλά θεωρήθηκε τυχαίο γεγονός. Η μαγνητική που έκανε τότε δεν ανέφερε κάτι. Μας μιλήσανε για κρυμμένη επιληψία αλλά ότι το παρακολουθούμε.

Σύνδρομο Chiari (δυσπλασία στον εγκέφαλο)

Εικόνα λεγκω
Ο μικρός μου είναι τριων χρονών. Εχει αυτή τη δυσπλασία στο κάτω μέρος του εγκεφάλου, αυτός είναι και ο λόγος που έκανε τελικά τα κρατήματα αναπνοής, και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα μια και το κιαρι επιδεινωθηκε και φοβούνται μην πάθει ανακοπή. Θα με ενδιέφερε να μάθω οποιαδήποτε πληροφορία απο όποιον έχει αντίστοιχη εμπειρια. Επίσης αν γνωρίζετε κάτι για τον κ. Σφακιανό και τον κ. Σγούρο, και οι δύο είναι παιδονευροχειρουργοι ο ένας στο Αγία Σοφία και ο άλλος στο Μητέρα.

Σύνδρομο κατακράτησης αναπνοής και επιληψία

Εικόνα λεγκω
Μου πήρε καιρό να αποφασίσω αν πρέπει να γράψω ή όχι. Δεν θέλω να απασχολήσω γονείς που έχουν να παλέψουν με τα παιδια τους με πολύ σοβαρά ζητήματα υγείας. Όμως επειδή προσπαθώ να βγάλω άκρη, το πήρα αποφαση να γράψω. Ο μεσαιος μου πιτσιρικάς, 2χρ. και9μ., ξεκίνησε να κάνει κρατήματα αναπνοής απο 7 μηνών.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.