Αφιερωμένο σε όλους τους γονείς

Εικόνα Lenak
Το είδα και με τάραξε συνθέμελα. Το είδα και κυριολεκτικά και μεταφορικά και αξίζει να δείτε το και εσείς έτσι. Στιγμή δεν λυπήθηκα, αλλά θαύμασα το αποτέλεσμα. Απίστευτη ψυχική δύναμη, τέλεια επικοινωνία ψυχική και σωματική. Τελικά ποιός δίνει αυτή την δύναμη σε ποιόν από τους δύο;... Μάλλον ισχύει αμφίδρομα.

Πόσο ακόμα;

Εικόνα Lenak
Φίλοι μου σας χαιρετώ, μετά από μια μακρά απουσία μου, κατά την οποία όμως μεγάλες αλλαγές και ανακατατάξεις έχουν συμβεί. Η ζωή μας έχει πάρει νέα τροπή και τίποτε δεν έχει μείνει ίδιο. Και δυστυχώς όλα προς πιο δύσκολες καταστάσεις.

Άλλη μια υποχώρηση

Εικόνα Lenak
Καλημέρα φίλοι μου, μαζί σας και πάλι μετά από μια σχετικά μακράν απουσία μου. Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μικρούς μαθητές μας, και καλή δύναμη για όλους εμάς τους γονείς. Και την χρειαζόμαστε στο έπακρον!!

Απoρίες

Εικόνα Lenak
Αγαπητοί φίλοι, αυτή την φορά θα επικαλεστώ την βοήθειά σας. Μήπως γνωρίζει κανείς να μου εξηγήσει τι σημαίνει ο όρος: ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΑ; Η απορία αφορά το "ΜΠΑ". Όσο κι αν προσπαθώ να βγάλω νόημα...δεν δύναμαι! Είναι η τελική διάγνωση της μικρής μου από το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο.

Το μέλλον των παιδιών μας...

Εικόνα Lenak
Μόλις διάβασα ένα άρθρο που με άφησε κυριολεκτικά άφωνη... Είναι απίστευτα τα όσα συμβαίνουν σε αυτή την χώρα. Λες και όλοι έχουν βαλθεί να κάνουν την ζωή των ήδη καταταλαιπωρημένων γονιών και των παιδιών τους ακόμα πιο δύσκολη.

Φύγε τέρας - Φύγε τέρας!!!

Εικόνα Lenak
"Φύγε τέρας" - "Φύγε τέρας"!!!!! ήταν τα πρώτα λόγια ενός παιδιού που άκουσε η κόρη μου χθες το απόγευμα με το που μπήκε σε έναν παιδότοπο. Το σοκ ήταν μεγάλο. Με κοίταξε όλο απορία με τα καταγάλανα ματάκια της..."Μανούλα...είμαι τέρας; Δεν είμαι παιδάκι; Γιατί μου το είπε αυτό;" Το σοκ το υπέστην εγώ σε μεγαλύτερο βαθμό. Νόμιζα οτι έχω καταφέρει να προσπερνάω τα όποια σχόλια ακούω, αλλά γελάστηκα. Αυτό μου τρύπησε την καρδιά. Ξέρω καλά πως τα παιδιά είναι πολύ σκληρά, αλλά σε τέτοιο βαθμό; Μάλλον έχω πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου.

Όσο μεγαλώνει θα είναι πιο δύσκολα;

Εικόνα Lenak
Αυτό είναι ένα ερώτημα φίλοι μου που με προβληματίζει πολύ τον τελευταίο καιρό. Διαπιστώνω αλλαγές στην συμπεριφορά της μικρής μου σε σχέση με πράγματα που παλιότερα ήταν πιο δεκτική παρότι δουλεύεται με αισθητηριακή ολοκλήρωση εδώ και 5 χρόνια περίπου.

Σας αφιερώνω έναν δικό μου πίνακα!

Εικόνα Lenak
Ζωγραφιά του μέλους Lenaκ. Κλικ για μεγέθυνση.Θέλω να ανεβάσω και έναν δικό μου πίνακα, και να τον αφιερώσω σε όλους τους γονείς και φίλους του "Νόηση". Τον έκανα σε μια δύσκολη χρονική περίοδο της ζωής μου και για μένα σημαίνει πολλά. Έχει μεγάλη συναισθηματική αξία. Θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.
"Νοογραφίες": Νόηση χωρίς λόγια (και κάτι παραπάνω!)

"Νοογραφίες": Απογειώνονται οι ζωγραφιές τους!

Εικόνα Lenak
Ζωγραφιές του Γιάννη στο υπολογιστή με θέμα τους αριθμούς.Τρεις ζωγραφιές της κόρης της Lenak από πέρσι που ήταν 6,5 χρονών και πήγαινε στο νηπιαγωγείο!
Συνεχίστε να μας στέλνετε "Νοογραφίες"! Δίνετε νέο... νόημα στο NOESI.gr

Ο κόσμος με τα μάτια τους!

Εικόνα Lenak
Κάπως έτσι βιώνουν τον κόσμο μας τα παιδιά μας. Κάπως έτσι προσπαθούν απεγνωσμένα να μας ζητήσουν να τα βοηθήσουμε αλλά τις περισσότερες φορές δεν τα καταλαβαίνουμε. Κάπως έτσι νιώθουν αλλά δεν ξέρουν πως να μας το δείξουν. Κάπως έτσι καμιά φορά οι ειδικοί κάνουν λάθη και ερμηνεύουν λάθος σημάδια.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.