Η ακάλεστη σιωπή του αυτισμού...

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

Εικόνα ενός λουλουδιούΣκέφτομαι τη σιωπή του αυτισμού... είναι κι ο επίτιμος μήνας του... Aυτή την ακαλεστη σιωπη που σου σφραγίζει την ψυχή... που σε διαλύει... που δεν ξέρεις πώς να τη διαχειριστείς.

Κατάλοιπο στις επώδυνες μνήμες μου η σιωπή... σφράγισε εκκωφαντικά τον αυτισμό του παιδιού μου, ίσως γι' αυτό κι εγώ να την εχθρεύομαι τόσο... μπορεί και να τη φοβάμαι πια.

Τις θεωρώ υπερτιμημένες τις σιωπες κι οδυνηρα τραυματικες ... μια καμουφλαρισμενη μορφή αποκλεισμού...

Καρδούλα Με ένα τόσο "δυνατό" κείμενο, από ένα τόσο αγαπητό μέλος μας, τη Λίνα, ευχόμαστε σε όλους να μιλάμε δυνατά για ό,τι μας πονάει και με τον καιρό, πορευόμενοι, να βρίσκουμε καλούς συνοδοιπόρους. Διαβάστε τη (μικρή) συνέχεια στο βιολόγιο της Λίνας Παπαδοδήμα, σε ένα από τα καλύτερα κείμενα που έχουμε διαβάσει!.

Παράλληλη στήριξη για τον Γιώργο μας (Σπέτσες)

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

Και να που έφτασε ο καιρός που η καλή μας νεράιδα, η δική μας λογοθεραπεύτρια, η Γιωργία μας φεύγει απο το νησί μας. Έτσι βρισκόμαστε πάλι στην αγκαλιά του δικού μας ιστότοπου, για να βρουμε και πάλι έναν νέο άνθρωπο που με αγάπη και φροντίδα θα συνεχίσει την προσπάθειά μας. Το αγορακι μας 9 ετων πια, κανοντας το δικο του αγωνα, οπως ολα τα παιδια μας με τις ιδιαιτεροτητες και τις δυσκολιες τους, χρειαζεται εναν ειδικο που με αγαπη θα συμπορευτει μαζι του στο δυσκολο εργο της επικοινωνιας του. Μενουμε Σπετσες και η αναζητηση ειδικου καθισταται αμεση. Στο νησι μας υπαρχει η δυνατοτητα για επιπλεον εργασια, αφου στον τομεα της ειδικης αγωγης δεν υπαρχει ακομη κανενας ειδικος, παρα μονο μια κοπελα απο ΙΕΚ.

Αναζητώντας Παράλληλη στήριξη για το Γιωργή μου

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

Οι ελπίδες μου και πάλι στη μεγάλη αγκαλιά του noesi, όπως και πριν από 3 χρόνια που σχεδόν με απόγνωση ανάρτησα αγγελία για τη στήριξη του αυτιστικού μου Γιωργή και ...βρήκα εδώ στο δικό μας ιστότοπο που μας δίνει πληροφορίες, συνεχή ενημέρωση και κυρίως την αίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι, ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τα παιδιά μας, με λόγια και έργα ζωής. Στο δικό μας Άγγελο χρωστάμε όλοι μας πολλά ...και γι αυτό και πάλι εδώ θα απευθύνω εκκληση....:  Στις Σπέτσες... με το Γιωργή μου να πηγαίνει εφέτος στην 3η δημοτικού ζητούμε Λογοθεραπεύτρια ή Ειδική Παιδαγωγό με γνώσεις πάνω στον αυτισμό να συνεχίσει το έργο της μεγάλης μας προσπάθειας στη στήριξη του Γιωργή μας στο σχολείο ....μιας και το κράτος πρόνοιας αντιμετωπίζει τα παιδιά μας πραγματικά σαν τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού. 

Μετά την πρώτη μας επαφή με τον επικεφαλής της ομάδας του Metropolitan...

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

....και κάπως έτσι φτάσαμε μετά από σκέψη , μετά από την ενημέρωση του παιδοχειρουργού κυρίου Τράπαλη στην απόφαση να χορηγήσου

Ένα μεγάλο ευχαριστώ... σε όλους σας...

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

Πόση δύναμη, πόσο κουράγιο παίρνω διαβάζοντας κάθε φορά αυτά που με τόσο κόπο ψυχής κατακτάται όλοι εσεις οι "ξεχωριστοί γονείς" με τα αγγελούδια σας. Έχω πολύ καιρό να γράψω....ωστόσο στον ιστότοπο αυτό και στον Άγγελο... μας... χρωστάω όλα αυτά που με τόση προσπάθεια ο Γιωργής μου, μαζί με τη Λογοθεραπεύτριά του, τη Γεωργία μας, κατέκτησε. Θυμάμαι ήμουν απελπισμένη, εδώ στις Σπέτσες, με την οικογένειά μου σε μια μετέωρη κατάσταση, να φυγουμε, να μείνουμε; που θά πάει ο Γιωργής μας; Ποιος θά έρθει στο νησί να του κάνει παράλληλη στήριξη; Και τότε ήταν που έγραψα και ζήτησα μέσα από τον δικό μας ιστότοπο έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να έρθει και να δουλέψει με το παιδί μου... για το παιδί μου... Και βρέθηκε... και ήρθε... Διαβάστε την ωραία συνέχεια του μικρού Γιώργου στο "βιολόγιο" της Λίνας.

Καλημέρα από το νησί μας!

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα
Σήμερα και χάρη στις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες ανθρώπων όπως του Άγγελου μπορούμε όλοι μας να νιώθουμε ότι υπάρχει ένα δίκτυο επικοινωνίας, ένα δίκτυο ζωής, τελικά, που δεν μας αφήνει να διαλυθούμε κάτω από τις δυσλειτουργίες και τις ανεπάρκειες ενός κράτους που μόνο για τους πολίτες του δεν ενδιαφέρεται... ένα δίκτυο που μας βοηθάει να παίρνουμε και να μοιραζόμαστε εμπειρίες και συναισθήματα. Έτσι και εγώ, έχοντας πραγματικά απελπιστεί που δεν μπορούσα να βρω ειδική παιδαγωγό για την παράλληλη στηριξη του Γιωργούλη μου στις Σπέτσες, απευθύνθηκα στο NOESI.gr και... υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιους ειδικούς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα
Εδώ και κάποιες εβδομάδες δημοσίευσα την αγγελία μας για την αναζητηση και ευρεση - τελικά - ειδικής παιδαγωγού για τον Γιωργούλη μας. Με μεγάλη εκπληξη και ενώ με είχε εγκαταλείψει κάθε ελπίδα κάποιοι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας - πιο πολύ -για την υποστηρικτική και ουσιαστική βοήθεια που χρειάζεται το παιδί μας προκειμένου να παρακολουθήσει το νήπιο στις Σπέτσες. Και ενώ το τέρας της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει κόβοντας μας όχι μόνο τις δυνάμεις αλλά και τις ελπίδες μας έρχεται εκείνη η μαγική στιγμή που ένας ιστότοπος, όπως το NOESI.gr σου δίνει αυτό που έχεις χάσει ή τέλος πάντων κινδυνεύεις να χάσεις, τη δύναμη να προσπαθείς και να ελπίζεις. Ένα ευχαριστώ σε όλους εσάς που ανταποκρίθηκατε... σε όλους εσάς που γράφοντας τις δικές σας εμπειρίες, τις σκέψεις σας, τις απορίες σας μας κάνετε να νιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι και αυτό από μόνο του φτάνει για να συνεχίσεις. Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Αναζήτηση ειδικής παιδαγωγού - λογοθεραπεύτριας - εργοθεραπεύτριας

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

Μένουμε στις Σπέτσες και προσπαθούμε να βρούμε Ειδική Παιδαγωγό ή άλλη ειδικότητα π.χ. λόγου- έργου- για να στηρίξουμε το Γιωργάκη μας τη νέα σχολική χρονιά στο νηπιαγωγείο του, στο νησί μας. Το Ε-mail μου είναι li***dima@gmail.com και το τηλ. είναι 693***1737. Μπορεί να είναι δύσκολο, σίγουρα όμως δεν είναι ακατόρθωτο... Να είστε όλοι καλά!

Αναζήτηση ειδικής παιδαγωγού....

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα
Προσπαθούμε να βρούμε μια κοπέλα που να μπορεί να συνοδεύσει το μικρό μας Γιωργάκη στο προνήπιο... Τα προβλήματα με τις δασκάλες τεράστια... Αντιμετωπίζουν το Γιωργή μας σαν το παιδί από τον άλλο πλανήτη.

Σπέτσες και αυτισμός

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα
Προσπαθούμε να βάλουμε το Γιωργάρα μας στο νηπιαγωγείο των Σπετσών, με παράλληλη στήριξη. Φυσικά, επειδή θα πάει προνήπιο ούτε λόγος για στήριξη μέσω υπουργείου. Η διάγνωση των ΚΕΔΔΥ, καταπέλτης, ο Γιωργάρας για ειδικό πλαίσιο, επειδή όμως στο νησί δεν έχουμε ειδικά πλαίσια, πρότειναν παράλληλη στήριξη. Από τον προηγούμενο Μάιο που περάσαμε ΚΕΔΔΥ, μέχρι τώρα έχει περάσει αρκετός καιρός, και ο Γιωργάρας μας μαχητής και αγωνιστής πάει καλύτερα, είναι 4,5 και εδώ και 6 μήνες ανέπτυξε λόγο ηχολαλικό και - κάποιες φόρες και στοχοποιημένο.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.