Θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με το ποσοστό με τον νέο ΕΠΠΠΑ

Εικόνα Μαριαμ

Αναρωτιέμαι τι μεγάλο μπέρδεμα και τι ταλαιπωρία θα προκύψει με τισ αλλαγές που έκαναν στον πίνακα Ε.Π.Π.Π.Α. Σίγουρα όλα έγιναν εσχεμένα για να κάνουν ''οικονομία'' όμως από εκεί βρήκαν να κάνουν; Άραγε ξέρει κανείς να μου απαντήσει θα επηρεαστεί το ποσοστό όλων όσων αφορά τον αυτισμό και θα έχει τον φόβο να κατέβει ακόμη και έως 50% η μόνο είναι επίφοβο για τον Υ.Λ.Α. [Υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό]. 

Ποιος είναι ο νεότερος πίνακας ΕΠΠΠΑ;

Εικόνα Μαριαμ
SOS! Σας παρακαλώ κε Κουτουμάνο ή όποιος άλλος έχει την ευγενή καλοσύνη να με ενημερώσει. Μπαίνοντας μέσα στο διαδίκτυο έψαξα να βρω τους πίνακες ΕΠΠΠΑ και μου βγάζει δυο, ο ένας στη σελίδα 38170 δίνει ποσοστό αναπηρίας στις διάχυτες απο 35% έως και 67% και υπογράφεται στις 31/10/2011 και ο άλλος στην σελίδα 23417 δίνει ποσοστό στις διάχυτες από 67% και άνω.

Είδα την παράταση που έδωσε ο ΕΟΠΥΥ...

Εικόνα Μαριαμ

Ειδα την παραταση που εδωσε ο ΕΟΠΥΥ μεχρι τις 25/01/2017. Απο οσο καταλαβα, αν κανουμε θεραπειες και τον Ιανουάριο εως και τις 25/01/2017 θα παρουμε την επιστροφη της δαπανης. Μετα ξεκιναει η ηλεκτρονικη μορφη που ομως δεν θα ξεκινησει, αφου οι λογ- και εργο- θεραπευτες αντιστεκονται, και καλα κανουν, φτανει να μην μας διαψευσουν για την γενναιοτητα τους.

Κάλεσμα για ομαδική νομική διεκδίκηση του επ' αορίστου

Εικόνα Μαριαμ

Η ιστορια μας ειναι μακρια στεναχωρη και πολυ μπερδεμενη αφου μπερδεμενο ειναι και απο ο,τι φαινεται αν δεν δρασουμε εμεις οι γονεις θα ειναι για πολυ ακομη το πολυπλοκο συστημα που λειτουργει για να πιστοποιει την αναπηρια σε τουτη εδω την χωρα. Eχω ενα υπεροχο αυτιστικο υψηλης λειτουργικοτητας παιδι ήλικιας 8 ετων σημερα. Πηραμε γνωματευση τον Μαρτιο του 2014 [πληρει τις προυποθεσεις αφου η πιστοποιηση της αναπηριας ειναι μετα το ΦΕΚ Νοεμβριος 2013 & η παθηση ανηκει στον πινακα με τις 43 μη αναστρεψιμες] με πενταετη ισχυ, η οποια επικυρωνε την γνωματευση που με αφορμη αυτη εισηλθαμε στα ΚΕΠΑ.

Επαναφοίτηση νηπίου

Εικόνα Μαριαμ

Δεν ειναι μονο τα ΚΕΔΔΥ μονοδρομος για να δοθει μια δευτερη χρονια στο νηπιο. Εμένα προσωπικα, μου στοιχισε, που η εκπαιδευτικος μου απεκρυψε την δευτερη επιλογη, στο ποιος θα κρινει εαν το αιτημα, που εθετα να ξαναφοιτησει δηλαδη το παιδι μου στο νηπιο, ήτανε σωστο. Εκεινη μου ελεγε αυστηρα μονο μεσω ΚΕΔΔΥ. Εγω ομως σαν μανουλα το εψαξα, χαλασα τα ματια μου στον υπολογιστη να ψαχνω διαταξεις, οι οποιες με ενημερωσαν πως με συμπληρωμενη μια υπευθυνη δηλωση / και εξηγωντας τος λογους μπορουσα να αποτανθω στην σχολικη συμβουλο της περιοχης, οπως και εκανα και να ζητησω την επαναφοιτηση του παιδιου μου. 

Απόρριψη αίτησης για το επ' αορίστου / ΔΑΔ

Εικόνα Μαριαμ

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και σε εμάς απορρίφθηκε η αίτηση που κάναμε για να μας αποδοθεί το επ' αορίστου, για το παιδί μου ηλικίας 7 ετών, για πάθηση η οποία βέβαια ανήκει στον πίνακα με τις 43 που το δικαιούνται. Σημειωτέον, ότι η γνωμάτευση μας: διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή 67% παιδικός αυτισμός [σας το αναφέρω όπως ακριβώς το γράφει η γνωμάτευση] είναι μετά τον Νοέμβριο του 2013 [Υπουργική Απόφαση].

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.