Μακρύ, καφτό καλοκαίρι

Εικόνα Ρήνα

Αγαπητοι συνοδοιποροι επικοινωνω τα νεα μας και ελπιζω ολοι να εισαστε σε μια τροχια ελπιδας και προοδου.

Η Ρηνουλα τελειωσε την Α΄Δημοτικου αριστευοντας, ναι εκπληκτικο αν σκεφτω με ποση αγωνια ξεκινησαμε το Σεπτεμβρη. Η κοπελα της παραλληλης στηριξης-προς τιμην της-ομολογησε πως λιγα πραγματα εκανε. Επενεβαινε περισσοτερο σε θεματα συμπεριφορας παρα σε μαθησιακα. Διαβαζουμε με ανεση διαφορα παραμυθια, παρακολουθουμε ολοκληρες ταινιες αλλα και σηριαλς χωρις διακοπη, γραφουμε μικροεκθεσουλες με πολυ ωραια γραμματα και στην αριθμητικη αστερι!

Οι γυρω πια δεν καταλαβαινουν τιποτα. Εμεις που ξερουμε βλεπουμε τις μικρες εμμονες, τις "ξεσυνεριες" με την αδελφη της ΑΛΛΑ βλεπουμε και την μεγαλη προοδο ιδιως οταν δε βρισκεται στο περιβαλλον του σπιτιου. Εκει ισως να "χαϊδευεται" λιγακι αλλα οταν γινουν οι συστασεις πριν απο καθε σημαντικο εγχειρημα εχουν αποτελεσμα. Ακομα την κουραζει η πολυκοσμια για πολλες ωρες, προτιμαει να παρακολουθει η να απομονωνεται με το ταμπλετ αλλα ρωταει πια και μαθαινει αφηρημενες εννοιες, πχ οταν τη ρωτησα πως ενοιωσε σε καποια κατασταση στο σχολειο, μου απαντησε και με αφησε αφωνη: "ενοιωσα αμηχανια"......,

Λιγο αργοπορει στις δουλειες της, προφανως γιατι κατι αλλο τρεχει μεσα στο μυαλουδακι της και αυτο το δουλευουμε. Ολες της οι μικροτιμωριες ειναι με στερηση λιχουδιων, απιστευτο αν σκεφτω πως πριν 2 χρονια παιρναμε σιδηρο για να αντιμετωπισουμε την επιλεκτικοτητα στο φαγητο.

Την ενδιαφερουν πολυ η εμφανιση της, το ντυσιμο της και τα μαλλια της. Παρακολουθει τα αλλα κοριτσια, την αδελφη της και ξεσηκωνει. Χορευει και τραγουδαει πολυ καλα! Οταν κολλαει σε κατι, πχ τι να φορεσει τη συγκεκριμενη μερα, θελει με υπομονη να της προβαλλεις την αντιρρηση σου και υποχωρει, ιδιως αν εχεις κερδισει το σεβασμο της. Μελεταει με ενδιαφερον τα μαθηματα και οχι σαν αγγαρεια, ο,τι καινουργιο μαθαινει το χρησιμοποιει συντομα. Το οτι εχει μαθει να διαβαζει την βοηθαει στο να διαβαζει μονη της παραμυθια και να πλουτιζει το λεξιλογιο της.

Το βλεμμα της σε.....σκαναρει. Προσεχει αμεσως τι καινουργιο φορας απανω σου, οποιαδηποτε αλλαγη σε μαλλια και αναλογα σε κοπλιμενταρει! Οταν μπει σ εναν καινουργιο χωρο τον σαρωνει με το βλεμμα της και δεν τον ξεχνα ποτε. Υποθετω οτι ειναι αριθμομνημων και γι αυτο εχει τοση ευκολια στις αριθμητικες πραξεις. 

Στα ξαφνικα μπορει να εχει εκρηξη αγαπης και να αρχισει να σε χαϊδολογει και να σε φιλαει, οπωσδηποτε παντως στο τελος της ημερας που καληνυχτιζομαστε.....Γενικα ειναι ενα πολυ αξιαγαπητο παιδι και μετα τη κουραση των πρωτων χρονων βλεπω οτι τωρα αποδιδονται καρποι. Μπορεις να την αφησεις μονη και να κανεις κατι αλλο και να συνεννοηθεις απο μακρυα χωρις να ανησυχεις αν κανει κατι επικινδυνο. Ειναι δε και πολυ προσεχτικη στο δρομο, κοιταει οπως της εχουμε μαθει δεξια και αριστερα και μετα περναει...Το οτι ειναι υπακουη τη βοηθαει πολυ στο να εξελιχθει. Στη θαλασσα ....δελφινι!

Αυτα τα νεα μας και θυμιζω οτι το μοτο μας ειναι: αποφευγουμε τις εντασεις, τις εκπληξεις και το στρες.

Ελπιζω να κυλησει κι αυτο το καλοκαιρι ομαλα για ολο το κοσμο, για τη πατριδα αλλα και για τα παιδια μας που γι αυτα ζουμε κι αναπνεουμε....Η Παναγια μας να μας σκεπαζει ολους.

Σχόλια

Όχι για δημοσιευση

Εικόνα Ρήνα

Αγγελε πάλι έκανα το λάθος μου. Βγήκε σαν σχόλιο ή ανάρτηση. Εσύ ξέρεις,  διόρθωσε το, βάλτο πάνω πάνω στο βιολογιο μου. Συγγνώμη. ....

like0

Με χαρά :)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Έγινε η διόρθωση :)

Πάμε, λοιπόν, να διαβάσουμε το νέο "βιολόγιό" σας εδώ: 
http://www.noesi.gr/blog/allos-enas-hronos-perase

Να είστε καλά,
Άγγελος

Υ.Γ. Αλήθεια δεν το έχω διαβάσει ακόμη, αλλά θα το διαβάσω σε λίγο, με το καλό, ποδαρικό για τη νέα χρονιά :)

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.