Ενα μήνυμα για τους αυτιστικούς

Εικόνα marmar
Με πολύ ενδιαφέρον διαβάζω τις δημοσιεύσεις των ανθρώπων που είναι οι ίδιοι αυτιστικοί και μιλάνε για τον ευατό τους και τον τρόπο που κατανοούν τον κόσμο μας. Από όλη την βιβλιογραφία που διάβασα - οι μόνοι που μου δώσανε να καταλάβω πως σκέφτονται τα παιδιά μου ήταν δημοσιεύσεις αυτιστικών ατόμων.

Η εμπειρία μου με την ένταξη του Γιάννη στο νηπιαγωγείο

Εικόνα marmar
Ό Γιάννης (6 χρονών τώρα) πάει σε δημόσιο νηπιαγωγείο με ιδιωτική συνοδό ("παράλληλη στήριξη"). Ήταν πολύ πιο εύκολο από ό,τι νόμιζα από αυτά που είχα ακούσει και διάβαζα.

Σχετικά με την αξιολόγηση του ΚΔΑΥ

Εικόνα marmar
Επειδή ενδιαφέρει και άλλους γονείς, θα σας πω κατά την γνώμη μου τι νομίζω ότι αξιολογούν για την φοίτηση σε νηπιαγωγείο.
  • Έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι πήγε σε δημόσιο παιδικό σταθμό - μου το ρωτούσαν συνέχεια ακόμα και στο Υπουργείο Παιδείας.

Επιτέλους καλά νέα για τον Γιάννη μου

Εικόνα marmar
Επιτέλους, μετά από πολύ καιρό αισθάνθηκα κάποιος να γεμίζει την δεξαμενή του κουράγιου μου. Και δεν είναι άλλος από τον όμορφο και έξυπνο γιό μου, τον Γιάννη. Είναι η δεύτερη φορά που ο Γιάννης μου έπρεπε να πείσει για τις δυνατότητες του και τα κατάφερε. Θυμάμαι με πόση αγωνία πήγα στο Παιδικό Σταθμό πριν 2 χρόνια, να εξηγήσω το πρόβλημα του παιδιού και να ζητήσω να του δώσουν μία ευκαιρία ένταξης και άδεια παρουσίας της συνοδού του. Μου την έδωσαν τότε-να είναι καλά η διευθύντρια και οι νηπιαγωγοί και το προσωπικό.

Κάποιες σκέψεις από αυτά που γράφετε

Εικόνα marmar
Εδώ και αρκετό καιρό ο υπολογιστής μου ήταν σε κώμα, συνήλθε όμως και ξαναβρίσκω την παρέα σας. 'Εχω πολλά να διαβάσω και να μοιραστώ μαζί σας. Από Τρίτη θα φανώ συνεπής, συγχωρέστε με αλλά μαζί με τον H/Y αποσυντονίστηκα κι εγώ λόγω διαφόρων προβλημάτων. Το σημερινό σχόλιο είναι αφορμή του σκεπτικισμού για το αν πρέπει να κάνεις δεύτερο παιδί αν το πρώτο είναι αυτιστικό. Επειδή ζω με αυτόν τον εφιάλτη, ούτε στον χειρότερο εχθρό μου, δεν θα το ευχόμουν.

Πληροφορίες (γ')

Εικόνα marmar
Συγγνώμη, παιδεύομαι και κάτι δεν κάνω σωστά στην επισύναψη του αρχείου. Στείλτε μου e-mail και θα κάνω την επισύναψη εκεί και ίσως να είναι καλύτερα να μπορώ να σας περνάω ό,τι χρήσιμο νομίζω από την βιβλιογραφία ή αριθμό φαξ (ακόμα και εξωτερικό). Ισως δεν είμαι καλή στα μηχανήματα αλλά μόνο στο μπλα-μπλα.

Κάποιες πληροφορίες

Εικόνα marmar
Καλημέρα, θερμά ευχαριστώ για τα σχόλια. Έχετε όλες δίκιο που ανυσυχείτε, ιδίως εσείς που έχετε ένα παιδί. Με πολύ επιφύλαξη θα σας πω, ότι επίσημα κανείς δεν έχει διατυπώσει μία αποδεδειγμένη και έγκυρη αιτία του αυτισμού. Η βιβλιογραφία αναφέρει ότι υπάρχει κληρονομικότητα. Αλλά από τη στιγμή που οι έρευνες δεν είναι σε θέση να τεκμηριώσουν θεωρία, τί να πει κανείς στους γονείς; Έχω διαβάσει διάφορα, έχω μία άποψη αλλά δεν είμαι η αρμόδια. Υπάρχουν διάφορες και διαφορετικές περιπτώσεις για τα παιδιά με ΔΑΔ.

Ένα μεγάλο "ευχαριστώ"!

Εικόνα marmar
Μέσα από αυτό τον φιλόξενο χώρο, θέλω να ευχαριστήσω την θεραπευτική ομάδα των παιδιών μου που 3 χρόνια τώρα συν-πορευόμαστε στον αγώνα τους για βελτίωση. Έχω κάνει φίλους που μαζί μου προσπαθούν, χαίρονται και στεναχωριούνται.

Η διαφορετική καθημερινότητα του Γιάννη και του Μάριου

Εικόνα marmar
Η καθημερινότητα (παιδιών και γονέων) είναι διαφορετική γιατί είναι δυο παιδιά με ΔΑΔ (αυτισμό) τα προβλήματα και ο τρόπος ζωής μας ίσως μόνο ένας άλλος γονέας ή συγγενείς παιδιού με το ίδιο πρόβλημα μπορεί να καταλάβει και δευτερευόντως οι εξειδικευμένοι διάφορων ειδικοτήτων θεραπευτές. Αυτο το τελευταίο το επισημαίνω γιατί είναι τελείως διαφορετική εμπειρία να μεγαλώνεις ένα τέτοιο παιδί και τελείως διαφορετικό να το βλέπεις για μια ώρα κάθε τόσο σε ένα περιβάλλον που ξέρει ότι πάει να κάνει κάτι συγκεκριμένο και να φύγει.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.