Η μεγάλη σημασία της ασφάλισης ζωής

Εικόνα Κωνσταντίνος Λουίζος

Θα ήθελα να εκθέσω ένα μεγάλο ζήτημα, του οποίου την σημασία πολλοί λίγοι έχουν παρουσιάσει, αλλά και πολλοί λίγοι έχουν σκεφτεί.

Είμαι γονιός 2 μικρών παιδιών. Ο αγώνας μας είναι μεγάλος, όπως υποθέτω των περισσοτέρων εξ ημών, προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έχουν την καλύτερη υποστήριξη στην προσπάθειά τους να σταθούν στην κοινωνία και στις "παράξενες" και δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται. Παρόλα αυτά, όντας επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος από το 2000,  θα ήθελα να προβληματίσω όλους τους γονείς.

Είναι αλήθεια πως το θέμα που θα αναφέρω αμέσως παρακάτω, δεν έχει τύχει της ανάλογης προσοχής, ίσως λόγω λαθών πολλών εξ ημών των ασφαλιστικών συμβούλων και της ελλιπούς ενημέρωσης προς τους ασφαλισμένους-πελάτες μας, αλλά κι ίσως της νοοτροπίας που υπάρχει στην χώρα μας και με την οποία έχω έρθει αντιμέτωπος ουκ ολίγες φορές.

Ξεκινώ την μικρή μου περιγραφή ρωτώντας όλους τους γονείς: Σε περίπτωση που κάποιο δυσάρεστο κι απρόβλεπτο γεγονός σας καταστήσει ολικά ή μερικά ανίκανους ή ακόμη χειρότερα σας αφαιρέσει την ζωή, έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι θα απογίνουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας;

Πέραν του τεράστιου ψυχολογικού βάρους στην ζωή της οικογένειας, θέλοντας και μη, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, ανατρέπεται κι όλος ο οικονομικός σχεδιασμός της οικογένειας, το οποίο ιδιαίτερα στις μέρες μας με την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς, την οικονομική ανασφάλεια, αλλά και την κατάρρευση στην ουσία των Κοινωνικών Ταμείων, είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πάρα πολλά και πολύ σοβαρά προβλήματα στην οικογένεια.

Ίσως πολλοί από εσάς θα σκεφτείτε πως σας μιλάω για άσχημα πράγματα, πως δεν θα συμβεί σ΄εσάς κλπ… Αλλά, αγαπητοί μου, κάνω αναφορά σε έναν πιθανό σε όλους μας κίνδυνο. Προσωπικά, δεν θα ήθελα με τίποτα στον κόσμο, ο αγώνας που δίνουμε για τα παιδιά μας να πάει στράφι ή να ακυρωθεί, επειδή δεν έχω φροντίσει να εξασφαλίσω όσες περισσότερες επικίνδυνες παραμέτρους μπορώ.

Στην επαγγελματική μου πορεία, δυστυχώς, έχω έρθει αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις που βίωσαν οικογένειες και πραγματικά το ψυχολογικό κι οικονομικό βάρος είναι τεράστιο. Ακόμη κι αν εσείς δεν έχετε παρόμοιες περιπτώσεις στο οικογενειακό ή φιλικό σας περιβάλλον (που πολύ το εύχομαι να μην σας συμβεί ποτέ), εντούτοις δεν μπορείτε να παραβλέψετε την πιθανότητα αυτή για κάθε έναν από εμάς.

Τι θα απογίνουν τα παιδιά μας κι ο/η σύζυγος; Πώς θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην πολύ μεγάλη μείωση του οικογενειακού εισοδήματος; Πώς θα συνεχιστούν οι θεραπείες των παιδιών μας και πώς στο μέλλον θα μπορέσουν να έχουν ό,τι καλύτερο για να σταθούν στα πόδια τους στις δύσκολες αυτές εποχές που ζούμε;

Οι ασφαλίσεις τέτοιου είδους, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οικονομικές και σίγουρα η προστασία που παρέχουν είναι ανεκτίμητη.

Πολλοί από εσάς, ίσως έχετε κάποιον ασφαλιστικό σύμβουλο για να σας ενημερώσει πάνω στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

Από την άλλη, είμαι στην διάθεση όλων σας (ως επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος) να σας ενημερώσω χωρίς καμία δέσμευση ή επιβάρυνση από την πλευρά σας, για τις καλύψεις τέτοιων ασφαλιστικών προγραμμάτων, καθώς και για τα κόστη τους. Η ενημέρωσή σας μπορεί να γίνει με προσωπική επαφή ή τηλεφωνικά ή μέσω skype ή τέλος μέσω email.

Σκεφτείτε με την ησυχία σας κι υπεύθυνα το θέμα αυτό που σας θέτω. Δεν θέλετε να αισθάνεστε πως το παιδί σας ό,τι κι αν σας συμβεί, θα έχει τους πόρους να συνεχίσει την ζωή του;

Δεν είναι πλέον καιρός να μιλήσουμε για πραγματική ασφάλιση / εξασφάλιση;

Κωνσταντίνος Λουίζος
Κινητό: 6976 001 557
Email: konlouizos@gmail.com
Skype: konstantinos.louizos

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.