Μίνι αφιέρωμα σε ένα μεγάλο ζήτημα (υποστηριζόμενη διαβίωση)

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Η Έμμα ουσιαστικά (κι εγώ σε ρόλο μεταφραστή) ξεκινάμε μια συζήτηση γι’ αυτό το άτιμο το «μετά» των παιδιών μας. «Μετά» δε σημαίνει αναγκαστικά όταν περάσουμε στην αιωνιότητα, αλλά και όταν δεν θα έχουμε πια δυνάμεις να τα φροντίσουμε εμείς.

"George and Sam", το βιβλίο της Charlotte Moore

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Για όποιον έχει κέφια να διαβάσει στα αγγλικά, το βιβλίο της Charlotte Moore, χρονικό της ζωής της με τους δυο αυτιστικούς γιους το George και το Sam και τον μη αυτιστικό Jake είναι ιδιαιτέρως απολαυστικό ανάγνωσμα.

Δεν είναι προβοκάτσια

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Είναι πραγματική απορία προς ειδικούς και γονείς - αν έχει δοθεί απάντηση κάπου αλλού στη Νόηση, παρακαλώ παραπέμψτε με. Ο Ρίκος έχει στοιχεία αυτισμού και ΔΑΔ. Για να καθίσει στο τραπέζι καμιά ωρίτσα να δουλέψουμε, τα πρώτα 10-15' είναι μαρτυρικά για τα συκωτοπνεύμονά μου που διαστέλλονται μέχρι σκασμού, αλλά η υπόλοιπη ώρα θα είναι αποδοτική.

Αποδελτίωση κυριακάτικων εφημερίδων ~ για τη Λυγερή

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Όταν διαβάζω τη Λυγερή μού δημιουργούνται αντικρουόμενα συναισθήματα που δύσκολα μπορώ να κατατάξω. Οι αναρτήσεις της είναι πάντα καλογραμμένες, αληθινές, αλλά πολύ συχνά με καταβαραθρώνουν, μού θυμίζουν ενίοτε το νιτσεϊκο με την άβυσσο που αν την κοιτάζεις πολλή ώρα επιστρέφει το βλέμμα σου.

Ούτε η NASA

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Φώτο του Ρίκου. Κλικ για μεγέθυνση.Πριν την εκτόξευση τέτοια διεξοδική προετοιμασία, recovery plan και διπλοτσεκάρισμα! Σακίδιο checked, νερό checked, χυμός και μαζί ποτήρι - επ' ουδενί καλαμάκι! - checked, φαγητό μέσα, πρόγραμμα και κάρτες double checked, συνοδός δηλώνει πανέτοιμη και η αυτοκινητοπομπή για το νηπιαγωγείο ξεκινά εν χορδαίς και οργάνοις.

Ιστορικού συνέχεια

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Αφού διαγνώστηκε η ύπαρξη όγκου είδαμε χειρουργούς εδώ, στείλαμε τη μαγνητική έξω και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αφαίρεση του όγκου στο Νοσοκομείο Παίδων "Necker" στο Παρίσι - λέω αποφασίσαμε διότι άλλες εναλλακτικές που μας είχαν αναφέρει ήταν να το αγνοήσουμε, καθότι μπορεί να μη ήταν όγκος αλλά δυσπλασία, ή να κάνουμε βιοψία και αναλόγως να προχωρήσουμε σε εγχείριση.

Editorial: O αυτισμός είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ!

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Κλικ για να διαβάσετε το βιολόγιο της Mkilan.Ο Ρίκος του "βιολογίου" αυτού είναι σήμερα 5,5 χρονών (2007). Πέρασε δύσκολες στιγμές από 11 μηνών καθώς γεννήθηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Σήμερα, η μητέρα του γράφει (αλλά "γράφει"!) και εμείς διαβάζουμε (αλλά "διαβάζουμε") για το ποιος και πού είναι και πάει ο μικρός μας (η)ρ(ω)ίκος. To "βιολόγιο" Mkilan βρίσκεται σε αυτή τη σελίδα: noesi.gr/blog/mkilan

Ποιος, αλήθεια, είμαι εγώ και πού πάω

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
(Το Σαββοπούλειο άσμα έπαιζε για κάποιο λόγο μέσα στα κεφάλι μου από το πρωί, έτσι το χρησιμοποιώ ως τίτλο για το σύντομο ιστορικό του κ.Ρίκου). Ο Υψηλός Μικρός λοιπόν, γεννήθηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Έχω βάσιμες υποψίες ότι δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, αλλά απόρροια του περιβάλλοντος εργασίας μου, καθώς ίδιο τύπο όγκου εμφάνισε αργότερα και συνάδελφος.

Ο κ. Ρίκος και οι συν αυτώ

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Καλημέρα σας, Ο κ. Ρίκος είναι ο Θοδωρίκος-Ρίκος [DOB(*) 26.3.2002], τουτέστιν το μικρό μου τέκνο και ο λόγος που είμαι στην παρέα σας. Ο μικρός είναι στο φάσμα ΔΑΔ με στοιχεία αυτισμού, πρόκειται για μια συγκεχυμένη διάγνωση.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.