Νέος παιδονευρολόγος στην Ελλάδα

Εικόνα Alexatagalaki

Σήμερα πραγματοποίησα την επίσκεψη - γνωριμία με ένα καινούργιο στην Ελλάδα παιδονευρολόγο, με τον οποίο μιλούσα ηλεκτρονικά αφού ήταν στην Αμερική. Σε κάποιους φίλους του "Νόηση" έχω μιλήσει για αυτόν. Η αποψινή μου επίσκεψη στο ιατρείο του μας άνοιξε νέους δρόμους αναζήτησης της διάγνωσης της Δαμασκηνής μου η οποία μέχρι σήμερα παραμένει αδιάγνωστη (ΨΚΚ). Έτσι μετά το ιστορικό και την κλινική εικόνα της μικρής, μας υπέδειξε και κάποιες άλλες εξετάσεις, όπως κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις χρωμοσωμάτων (παρόλο που έχουμε κάνει τον καρυότυπο )όπως και κάποια άλλη εξέταση που αν βρεθεί κάτι θετικό μπορεί να παρέμβουμε και θεραπευτικά. Να και μια άλλη αντιμετώπιση των πραγμάτων και περαιτέρω αναζήτηση και ένα διαφορετικό πρίσμα στο πρόβλημα.

Τού μίλησα για τις παρεμβάσεις που κάνουμε στο παιδί, την ειδική δίαιτα, το πρόγραμμα Doman Delacato και είναι πολύ θετικός με όλα αυτό. Πιστεύει πως ότι μπορούμε να κάνουμε επικουρικά έχουν μεγάλη σημασία. Οι εντυπώσεις μου άριστες και από την πλευρά επιστήμονας και άνθρωπος (με είχε βοηθήσει πολύ από την Αμερική). Το ευχάριστο είναι ότι σε λίγο καιρό θα είναι στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και ετοιμάζει να οργανώσει την Παιδονευρολογική κλινική.. Στην Αμερική διεύθυνε την Νευρογενετική Κλινική όπου η παρακολούθηση των παιδιών ήταν πλήρης (από την διάγνωση μέχρι την διατροφή αυτών των παιδιών).

Ονομάζεται Αργύρης Ντινόπουλος, λέκτορας Παιδιατρικής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Adjust Assistant Professor Cincinnati Children's Hospital Medical Center, USA). Το τηλέφωνό και η διεύθυνσή του είναι [...] 

Σημ. από το NOESI.gr: Tα στοιχεία επικοινωνίας είναι στη διάθεση του NOESI.gr - ζητήστε τα μέσω αυτής της σελίδας, με E-mail προς το NOESI.gr.

Εύχομαι να φανεί χρήσιμη αυτή η πληροφορία σε κάποιους γονείς. Μαίρη μου αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες πάρε με στο τηλέφωνο, έχω χάσει το νουμερό σου. Επίσης να ξέρετε πως το ΑΤΤΙΚΟ έχει πλήρως εξοπλισμένη παιδιατρική κλινική με πολύ καλούς παιδιάτρους.

Αλεξάνδρα Ταγκαλάκη

Σχόλια

Kαι μετά;

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Σιγά σιγά τα πράγματα βελτιώνονται στη χώρα μας (ή μόνο στην πόλη μας;) για μια ποιοτική (state of art, όπως λέμε εμείς οι γιατροί) εξέταση του παιδιού. Δεν γνωρίζω τι έχει το παιδί σας, αλλά κάθε νοητικό έλλειμμα, όπως και κάθε αυτιστικής φύσης διαταραχή, είναι συνέπεια μιας εγκεφαλοπάθειας, αρκετά απροσδιόριστης. Είναι δηλαδή νευροψυχιατρικές καταστάσεις (νευρικό σύστημα και συμπεριφορά). Κι είναι θετικό να αποκτούμε όλο και πιο ενήμερους νευρολόγους! Γιατί έχει σημασία να έχουμε ειδικούς για τον εγκέφαλο, που να μπορούν να μας προσανατολίζουν στις πλέον σκόπιμες εξετάσεις, ώστε να μπορούμε να μάθουμε πιθανές αιτιολογίες για κάποιο παιδί. Τελικά, προς το παρόν, αυτό επιτυγχάνεται για ελάχιστα από τα εξεταζόμενα παιδιά. Οι σήμερα υπάρχουσες εξετάσεις δεν ανιχνεύουν κάτι αξιοποιήσιμο... Όπως και να 'χει, κατόπιν προκύπτει το ερώτημα "και τώρα τι;". Εδώ δεν θα μπορέσει να βοηθήσει ο νευρολόγος. Οι παιδονευρολόγοι έχουν ελάχιστη πληροφόρηση πάνω σ' αυτή τη διαταραχή και πρακτικά άγνοια των αναγκαίων παρεμβάσεων. Έτσι ο ρόλος τους περιορίζεται στην διερεύνηση τυχόν ανιχνεύσιμης παθολογίας στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Ιγνάτιος Καφαντάρης-Ζεϊμπέγλου Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων
like0

Παιδονευρολόγος Ντινόπουλος

Εικόνα Κική Χριστοδούλου
Ευχαριστώ για την πρωτοβουλία σας. Είναι μεγάλη βοήθεια για μας τους γονείς να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις απόψεις μας σχετικά με τους γιατρούς. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τον Κο Ντινόπουλο και έχω κλείσει ραντεβού να δει το γιο μου στις 25/2/2009 στο Αττικό Νοσοκομείο. Θα σας πω κι εγώ τη γνώμη μου σε λίγες μέρες. Εύχομαι καλή δύναμη και όλα να πάνε καλά.
like0

Προς Κική Χριστοδούλου

Εικόνα -Aναστασία
Καλησπέρα! Εύχομαι να είστε καλά. Τελικά τί έγινε με το ραντεβού σας στον κ. Ντινόπουλο; Επειδή σκεφτόμαστε να τον επισκεπτούμε, με σκοπό να ακούσουμε και κάποιον που δεν είχε καμία επαφή και σχέση με τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύτηκε το παιδί κατά τη φάση της εγκεφαλίτιδας και επίσης γιατί ενημερώθηκα από άλλους γονείς ότι είναι πιο ανοιχτός με το θέμα των βλαστοκυττάρων & γενικότερα ότι ανήκει στη νέα γενιά γιατρών,που δέχονται να συζητήσουν ή ακόμη και να προτείνουν καινούρια πράγματα. Ευχαριστώ
like2

Αν και άργησα πολύ να επανέλθω στο θέμα

Εικόνα Anonymous
Καλησπέρα, αν και άργησα πολύ να επανέλθω στο θέμα πρέπει να σας πω ότι πήγαμε στον κο Ντινόπουλο (σήμερα ήταν η 5η φορά από πέρυσι τον Μάιο!) και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Η θεραπεία που μας πρότεινε είναι τελικά η πιο αποτελεσματική, η πιο σύγχρονη (εφαρμόζεται στην Αμερική) & η πιο ανώδυνη από όσες μας είχαν προτείνει οι άλλοι γιατροί που είχαμε επισκεφτεί. Είμαι σίγουρη ότι η όποια βοήθειά του θα είναι σημαντική. Είναι εξαιρετικός επιστήμονας, ενημερωμένος, σεμνός, ήρεμος και αφιερώνεται στην κάθε περίπτωση με όλη του την ψυχή. Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Εάν θέλετε το τηλέφωνό του στείλτε μου μήνυμα. Θα επανέλθω για τα νεώτερα.
like0

Προς Κικη Χριστοδουλου

Εικόνα -Aναστασία
Καλησπέρα! Τελικά πηγαμε και εμεις πέρυσι, τα είπαμε, μας προτεινε μια θεραπεια με κορτιζονη σαν εσχατη λυση,την οποια και πραγματοποιησαμε με 3ημερη εισαγωγη στο νοσοκομειο για ενδοφλεβια χορηγηση και στη συνεχεια από το σπιτι για 2 μηνες περίπου. Ξαναπήγαμε τελη Οκτωβρη για νεοτερη αξιολόγηση. Δυστυχώς δεν υπηρξε καποιο σημαντικο αποτελεσμα... κ το θεμα με τα βλαστοκυτταρα ουτε που θελει να το ακουει... τι να πω... πριν λιγες μερες μιλησαμε τηλεφωνικα και τωρα ειμαστε σε σκεψη με το συζυγο για το επομενο ραντεβού. Εσείς τι προβλημα αντιμετωπιζετε... Αν σας ειναι ευκολο να πειτε.. Ευχαριστώ, Αναστασία
like1

Ο γιός μου Γιάννης, τώρα είναι 20 ετών

Εικόνα Anonymous
Ο γιός μου Γιάννης, τώρα είναι 20 ετών, πάσχει από οζώδη σκληρυνση. Η νόσος είναι εξελικτική και δημιουργόύνται βλάβες σε πολλά όργανα. Έχει νοητική στέρηση, αυτισμό και κρίσεις Ε'. Το πρόβλημα τώρα είναι στα νεφρά του όπου έχουν αναπτυχθεί αγγειολιπώματα μεγέθους 55 χιλιοστ. Με την φαρμακευτική θεραπεία που έδωσε μειώθηκαν στα 22,5 χιλιοστά μέσα σε 6 μήνες και έχουν σταθεροποιηθεί. Επιπλέον βελτιώθηκε η συμπεριφορά του, η διάθεσή του, (είναι πιο ευδιάθετος, πιο χαρούμενος)΄. Αποφύγαμε τα χειρουργία που οι άλλοι νεφρολόγοι / γιατροί, πρότειναν. Την αγωγή μας την έδωσε αφού φυσικά πρώτα επικοινώνησε με τους καθηγητές του στην Αμερική, όπου η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια. Εύχομαι καλή δύναμη
like4

Κινητό τηλέφωνο Ντινόπουλου

Εικόνα Leo1987

Καλησπέρα, αντιμετωπίζω ένα επείγον πρόβλημα, Θα μπορούσα να έχω το κινητό τηλέφωνο του κ. Ντινόπουλου;; (παιδονευρολογος)

like0

Μούδιασμα

Εικόνα Fani

Καλησπέρα σας,

Αντιμετωπίζω το τελευταίο χρόνο ένα πρόβλημα με την κόρη μου ξαφνικά μουδιάζει το χέρι και το στόμα της για λίγα δευτερόλεπτα, και η μαγνητική για το εγκεφαλογράφημα είναι καλά!

Δεν ξέρω αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος!

Η κόρη μου είναι 14 ετών!

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.