Νευροανάδραση

Εικόνα Ευφροσύνη

Θα ήθελα τη γνώμη σας, την εμπειρία σας πιθανώς, πάνω στη νευροανάδραση. Σκέφτομαι να ξεκινήσω στον Ιάσωνα κάποιες συνεδρίες. Εχω μιλήσει με τις υπεύθυνες σε ένα κέντρο στην Πανόρμου. Θα το εκτιμούσα πολύ εαν μου μεταφέρατε δική σας παρόμοια εμπειρία, πόσο βοήθησε, πόσο διήρκησε. Επίσης ψάχνω και για την μέθοδο Τomatis. Τέλος ενδιαφέρομαι για εργοθεραπεία στο σπίτι (κάποιο άτομο που να έχει δουλέψει μαζί σας και να είναι επαγγελματικά σωστό αλλά και να πληρεί τις προυποθέσεις για καλή επικοινωνία και χειρισμό του παιδιού).

Σας ευχαριστώ,
Ευφροσύνη

Σχόλια

Νευοανάδραση, Tomatis, κατ' οίκον συνεδρίες

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Για το Κέντρο στην Πανόρμου (νευροανάδραση) δείτε αυτή τη δημοσίευση:

Tυχαίνει να πηγαίνω και εγώ σε ένα κέντρο Νευροανάδρασης στην Πανόρμου, για δικό μου θέμα με κρίσεις πανικού και έχω δει πολύ καλά αποτελέσματα. Σε λίγες φορές τελειώνω και έχω σκεφτεί να πάω και το γιο μου ο οποίος είναι διεγνωσμένος με ΔΕΠ-Υ.
Δείτε "Έχω και εγώ παιδί με ΔΕΠ-Υ": http://noesi.gr/node/4043#comment-11147

Από το Βιβλίο των παρεμβάσεων του NOESI.gr:

Το Tomatis είναι ένα σύστημα που δημιουργήθηκε τη δεκαε­τία του 1950 από τον Alfred Tomatis (1920-2001) ένα Γάλλο ωτορινολαρρυγγολόγο και το οποίο ορίζεται ως Παιδαγωγι­κή της Ακρόασης.
Δείτε "Tomatis (Τοματίς)": http://noesi.gr/book/intervention/tomatis

Από τη σελίδα "Λοιπές θεραπευτικές προσεγγίσεις": 

Η νευροανάδραση προσπαθεί να εκπαιδεύσει τα άτομα να ρυθμίζουν τα σχήματα των εγκεφαλικών κυμάτων τους, επιτρέποντάς τους να παρατηρούν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα πιο άμεσα. Στην πιο παραδοσιακή μορφή της νευροανάδρασης, ό,τι καταγράφουν τα ηλεκτρόδια του εγκεφαλογραφήματος τροφοδοτείται σε έναν υπολογιστή που ελέγχει μια οθόνη οπτικοακουστικών ερεθισμάτων, η οποία μοιάζει με παιχνίδι. Η νευροανάδραση έχει αξιολογηθεί με θετικά αποτελέσματα για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, αλλά οι μελέτες υστερούν σε ελέγχους με τυχαία επιλογή ατόμων.  
Δείτε "Νευροανάδραση": http://noesi.gr/node/2990

Για κατ' οίκον συνεδρίες προτείνω να δείτε τη σελίδα του δικτύου Specials:

Το NOESI.gr οργανώνει ένα πανελλαδικό δίκτυο επαγγελματιών στην ειδική αγωγή και την ψυχική υγεία, μέσω του προγράμματος "Specials". Σκοπός του δικτύου είναι η κάλυψη των αναγκών κατ' οίκον συνεδριών εκπαιδευτικών ή θεραπευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενηλίκους. 
Δείτε "SPECIALS ® Πανελλαδικό δίκτυο επαγγελματιών": http://noesi.gr/specials

like1

Ευχαριστώ

Εικόνα Ευφροσύνη
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
like0

Νευροανάδραση - ΚΕΨΥΠΕ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Με αφορμή τα αιτήματά σας, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παίδων & Ενηλίκων "Νευροανάδραση" στις 5/4/2013, ενημερωθήσαμε από κοντά για την μέθοδο και το συμπεριλάβαμε στο δίκτυο "Προνόησε".

Δείτε τη σελ.: "ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε. ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ" (κλικ).

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.