Εναλλακτική επικοινωνία για παιδιά με αυτισμό

Εικόνα Nonota21

Εναλλακτική επικοινωνία στον αυτισμό. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2020 εύχομαι σε όλους. Διάβασα προ ημερών σχετικά με μια εφαρμογή εναλλακτικής επικοινωνίας για παιδιά με αυτισμό. Έχει δημιουργηθεί από κάποιο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και αναμένεται να κυκλοφορήσει ως εφαρμογή για ηλεκτρονικά μέσα (tablet, κ.α). Το πρόβλημα είναι ότι δεν συγκράτησα το όνομα του Κέντρου και της εφαρμογής (που νομίζω ότι ταυτίζονται). Αν κάποιος γνωρίζει κάτι θα ήθελα πολύ να με ενημερώσει. Ευχαριστώ πολύ!

Βλαστοκύτταρα στον αυτισμό

Εικόνα Nonota21
Έχω πολύ καιρό να μάθω κάποιο νέο σχετικά με τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε παιδιά με αυτισμό. Πριν έναν χρόνο περίπου μιλούσαμε πολύ για αυτό το θέμα και γνωρίζω ότι έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Γιατί δεν έχει δημοσιευτεί κάτι νεότερο σχετικά με τα ως τώρα αποτελέσματα; Όποιος γονιός ή ειδικός γνωρίζει κάτι, ας μας δώσει πληροφορίες γιατί είμαστε πολλές οι οικογένειες που μας αφορά το θέμα αυτό.

Δίλημμα

Εικόνα Nonota21
Στην επιτροπή που πέρασε η κόρη μου μας είπαν (ψυχολόγος και ειδική παιδαγωγός), ότι το παιδί είναι στο φάσμα της ΔΑΔ με καλό δυναμικό (συναίσθημα, απαντητικότητα, στοιχειώδη λόγο). Γνωστά όλα αυτά. Τα άγνωστα είναι ως εξής: καλύτερα να μη πάει στο ειδικό σχολεό για αυτισμό στο Αιγάλεω, γιατί έχει πολύ πιο βαριά περιστατικά. Τί επιλογές έχουμε;

Αισθητηριακή ολοκλήρωση, Κέντρο δυτικά προάστια, ή κέντρο Αθήνας;

Εικόνα Nonota21

Θα ήθελα και πάλι τη βοήθεια των φίλων που γνωρίζουν σχετικά με την αισθητηριακή ολοκλήρωση. Μας προτάθηκε από την ψυχολόγο για την κόρη μας να κάνει τέτοια μαθήματα. Είναι στο φάσμα της ΔΑΔ, 6,5 ετών, βελτιώνεται κάπως στην επικοινωνία και στο λόγο, αλλά έχει μεγάλη διάσπαση προσοχής. Μας προτάθηκε γνωστό κέντρο στον Α. Στέφανο, αλλά είναι πολύ μακριά από εμάς που μένουμε Πετρούπολη. Γνωρίζει κανείς κάτι για δυτικά προάστια, ή κέντρο; Ακόμη, ψάχνουμε για κάποια ασχολία για το παιδί. Κολύμπι γιατί της αρέσει, ή κάτι που έχει σχέση με γυμναστική, όπου έχει κλίση.

Παράλληλη στήριξη

Εικόνα Nonota21
Αν υπάρχουν γονείς που έχουν παιδί με ΔΑΔ το οποίο πρέπει να φοιτήσει από το Σεπτέμβριο σε δημοτικό σχολείο και θέλουν να κάνουν αίτηση για παράλληλη στήριξη, ας απαντήσουν εδώ και κατόπιν θα επικοινωνήσουμε.

Αγαπητοί γονείς

Εικόνα Nonota21
Κάναμε χθες αίτηση στο ΚΔΑΥ για να περάσει η κόρη μας από αξιολόγηση. Είναι στα πλαίσια της ΔΑΔ, για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε παραπάνω στο "βιολόγιο". Μας είπαν ότι δεν ξέρουν αν θα προλάβουν να την περάσουν και μέσα στο καλοκαίρι ακόμα! Είναι ήδη 6,5 ετών και χρειάζεται να ξέρουμε ως την άνοιξη τί θα κάνουμε.

Ο γολγοθάς του σχολείου

Εικόνα Nonota21
Αγαπητοί φίλοι, έχω πολύ καιρό να γράψω κάτι. Πιστεύω ότι τώρα ήρθε η στιγμή να ζητήσω τη βοήθεια γονέων παιδιών με αυτισμό και ειδικών παιδαγωγών-δασκάλων. Η κόρη μου είναι τώρα 6,5 ετών και πηγαίνει για δεύτερη χρονιά νηπιαγωγείο (ιδιωτικό, αφού στο δημόσιο ενταξιακό δεν υπήρχαν θέσεις!). Το Σεπτέμβριο τί θα κάνουμε; Σε τι σχολείο θα πάμε; Το παιδί είναι σε μια κατάστση ενδιάμεση του κανονικού και του ειδικού σχολείου. Χρειάζεται καθαρά ενταξιακό σχολείο. Πού θα το βρούμε αυτό;

Βαρέα μέταλλα και άλλες εξετάσεις

Εικόνα Nonota21
Ευχαριστώ την κυρία Ζαρίφη για τις πληροφορίες και έχω κάποια πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που οι απαντήσεις τους ίσως με βοηθήσουν πολύ, όπως και πολλούς άλλους.

Βαρέα μέταλλα

Εικόνα Nonota21
Σας παρακαλώ πολύ θα ήθελα μέσω του NOESI.gr να μου αποστείλλετε τα στοιχεία του ινστιτούτου στην Ιταλία στο οποίο αναφέρεται η κυρία Κατερίνα Ζαρίφη για να μπορέσω να επικοινωνήσω μαζί τους. Ευχαριστώ πολύ, Νοnota

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.