Ομοιοπαθητική και αυτισμός

Εικόνα Anonymous
Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει κάτι για το θέμα και αν μπορεί να μου συστήσει κάποιον ομοιοπαθητικό γιατρό να απευθυνθώ. Είμαι πατέρας ενός παιδιού 3,5 ετών με ΔΑΔ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους κάνουν το κόπο να μου απαντήσουν.

Σχόλια

Σκοπός της επίσκεψης;

Εικόνα D.Mariliza
Υποθέτω ότι πολλά προβληματίζουν ένα γονέα παιδιού με αυτισμό, αλλά γιατί ομοιοπαθητικός ως ειδικός; Την προσωπική μου άποψη εκφράζω και ίσως και το φόβο μου... Απλά ρωτήστε, σκεφτείτε, επισκεφτείτε, ακούστε και ξανασκεφτείτε προτού αποφασίσετε. Μακάρι να σας πούνε και άλλοι τη γνώμη τους, αλλά κάποιοι π.χ. που ξέρω κατέφυγαν και εκεί (σε ομοιοπαθητικό) ξόδεψαν μία περιουσία, έδωσαν σκευάσματα στο παιδί τους αλλά δεν είδαν αυτό που τους υποσχέθηκαν... Μάλλον για να το πώ καλύτερα: πήγαν, άκουσαν αυτό που θέλανε αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Επιστημονική τεκμηρίωση: μηδέν. Αυτά. Καλή συνέχεια. Φιλικά :)
like1

Έχω έναν γιο με Asperger, 6 ετών, κάνουμε ομοιοπαθητική 2 χρόνια

Εικόνα maria maxaira
Οσον αφορα στην ομοιοπαθητική, εχω κι εγω ενα γιο 6χρονο με Ασπεργκερ και κανουμε ομοιοπαθητικη εδω και 2 χρονια, η ομοιοπαθητικη τον βοηθησε κατ αρχην να μην αρωσταινει συχνα ετσι μπορει και ακολουθει τα θεραπευτικα του προγραμματα( εργο-λογοθεραπεια) καλυτερα και χωρις διακοπες. Βοηθησε την υπερκινητικοτητα και την διασπαση που εχει. Η ομοιοπαθητικη δεν θεραπευσε τον αυτισμο του αλλα ναι βλεπω διαφορες και τον βλεπω να κατακταει γρηγοροτερα και ευκολοτερα αυτα που δουλευουν οι θεραπευτες του. Η κλασική ιατρική στον αυτισμο σηκωνει τα χερια ψηλα δεν μπορει να σου προσφερει καμια βοηθεια, η ομοιοπαθητικη δεν εχει παρενεργειες, δοκιμαζεις κι οτι κερδισεις προς οφελος του παιδιου σου ειναι. Θαυματα παντως δεν κανει. Η επιλογη του ομοιοπαθητικου ειναι κατι που θελει ψαξιμο αλλα δυστυχως δεν μπορω να προτεινω καποιον γιατι μενουμε στα Γιαννενα. Ελπιζω να βοηθησα.
like2

Σχετικά με την ομοιοπαθητική

Εικόνα D.Mariliza
Η οικογένεια στην οποία αναφέρομαι έχει παιδί με αυτισμό αγόρι ηλικίας 7,5 ετών. Απευθύνθηκε σε ομοιοπαθητικό για τα χαρακτηριστικά της διαταραχής. Τι εννοώ; Ο μικρός δεν αρρώστησε ποτέ, μα ποτέ όμως! Οι γονείς του θέλανε όμως λύση (;) στην υπερκινητικότητα, στην απουσία λόγου και τις στερεοτυπίες των χεριών του... Ε, ναι τους μίλησαν για θεραπεία (κι όμως...) και του έδιναν να πίνει κάτι χαπάκια από πέτρωμα των Ιμαλαΐων (!) που δεν έπρεπε να εκτεθεί σε φως, ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και άλλα. Τους πήρε λίγο χρόνο αλλά κατάλαβαν το παραμύθι. Τελοσπάντων, έχετε δίκιο. Θέλει ψάξιμο και πρέπει να έχεις στόχους που μπορούν να επιτευχθούν.
like0

Dmariliza, για την άμυνα εναντίον των ιώσεων

Εικόνα Ιωάννα
Καλημέρα. Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα της άμυνας εναντίον των ιώσεων και για την κόρη μου (η οποία έχει σπαστικη τετραπληγια κάνει φυσιο- έργο- λόγο- θεραπεία και φέτος θα παει νήπια και δεν θέλω πάλι λόγω ιώσεων να χάνει θεραπείες, αλλα και επειδή οι ιωσεις με τους πυρετους και τον κίνδυνο να κάνει κρίσεις Ε -ήδη έχει κάνει εδω κ ένα χρόνο και περνει διπλή αντιΕ αγωγή- την πηγαίνουν πίσω ...θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με το πως μπορει να βοηθήσει στην άμυνα του οργανισμού έναντι των ιώσεων η ομοιοπαθητικη ...η αλήθεια είναι ότι δεν την πολυαποδεχομαι επειδή βασικά δεν την γνωρίζω κιόλας ...αλλα αν υπάρχει περίπτωση να την βοηθήσει στο θέμα της άμυνας της έναντι των ιώσεων θα ήταν παρα πολυ σημαντικο για την βελτίωση της γενικοτερης κατάστασης της. Επειδή το παιδι κατανοεί τα πάντα είναι πολυ συνεργασιμο πλασματακι και έχει πολυ καλο λόγο -άψογο θα έλεγα για την κατάσταση της-με στεναχωρεί όπου μια ίωση την πηγαίνει τόσο πίσω ....είναι ΚΡΊΜΑ...εκει που κάνει σε όλα εν βήμα μπροστά η παλιοιωση την παει πάλι πίσω απο την αρχή χάνοντας πολύτιμο χρόνο!!! Μπορει να τα γράφω λίγο πιο τραγικά αλλα στην ια ότι θα αρρώστησει τρελενομαι!!! Απο την μια λέω παιδάκι είναι θα περάσει απο την άλλη γίνομαι νευρική όταν συμβαίνει αυτο γιατί ταλαιπωρείται περισσότερο απο τον καθένα και μου την δίνει γιατί μου έρχονται στο μυαλό όλα πάλι απο την αρχη που συνέβησαν και μου φταίνε πάλι οι πάντες!!! Κάνω υπομονή λέω θα περάσει αλλα αν υπάρχει έστω κ μια πιθανότητα να γίνει πιο ανθεκτική θα το ήθελα!!! Με εκτίμηση, Ιωαννα
like0

Ιωάννα

Εικόνα D.Mariliza
μάλλον αυτό που έγραψα δεν έγινε κατανοητό. Εννοώ ότι το παιδάκι τους ήταν προικισμένο από τη φύση και δεν αρρώστησε ποτέ. Έτσι απλά... είναι αυτιστικός αλλά έχει καλή άμυνα. Μακάρι να σε βοηθήσει κάποιος που διαβάζει την ανησυχία σου. Ίσως όμως, όντως επειδή προσέχεις τι καταναλώνουν τα παιδιά σου κ.λπ., μεγαλώνοντας να είναι πιο δυνατή. Σου το εύχομαι ολόψυχα. Φιλικά :)
like0

Περί ομοιοπαθητικής

Εικόνα dimitris_1970
Δεν απαξιώνουμε την ομοιοπαθητική επειδή υπάρχουν κάποιοι τσαρλατάνοι στο χώρο όπως και σε κάθε χώρο υπάρχουν κακοί επαγγελματίες. Η κλασική ιατρική στον αυτισμό σηκώνει τα χέρια ψηλά και δεν προτείνει τίποτα. Μην ξεχνάμε ότι και μια μικρή βελτίωση σε κάποιο τομέα σε ένα παιδί με ΔΑΔ είναι πολύ σημαντική. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και όσοι περισσότεροι μοιραστούν τις εμπειρίες τους τόσο το καλύτερο.
like2

Ομοιοπαθητική και αυτισμός

Εικόνα El
Έχω ένα παιδάκι 7 χρονών με αυτισμό και κάνει ομοιοπαθητική εδώ και 4 μήνες περίπου...Και εγω πολύ διστακτικά ξεκίνησα να την εφαρμόζω στο παιδί γιατί δεν είμαι υπερ... Κάποιες αλλαγές έχω δει στο παιδί όσο αφορά την υπερκινητικότητα και την διάσπαση... Στις στερεοτυπίες δεν είδα πολύ μεγάλη αλλαγή.. Είναι βέβαια και θέμα οργανισμού και θέμα γιατρού... Θα συνεχίσω για περίπου δυο μήνες ακόμα και μετά θα το σκεφτώ αν θα συνεχίσω.. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες θα είμαι στην διαθεση σας...
like1

Σχετικά με την ομοιοπαθητική

Εικόνα Anonymous User
Hi, sorry my Greek is writing is not wonderful, but I can read it if you reply. I have a son 4 years old who has Autism. We live in Crete. I have been on contact with a wonderful woman in England. She uses homeopathy and vitamin therapy. I have heard alot of good things so thought it was worth a try. We are just beginning but if you would like me to send you her e-mail address it would be no problem. Καλή τύχη, Charlotte http://www.facebook.com/profile.php?id=657863645
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.