Παιδοδοντίατρος για παιδάκια με ειδικές ανάγκες

Εικόνα Angela Papastavrou

Μαζεύω εδώ ότι μάθαμε σε προηγούμενα ποστ για τους παιδοδοντίατρους για παιδάκια με ειδικές ανάγκες. 


Ντιντιτσή Δέσποινα MSc Παιδοδοντίατρος
Βρυούλων 18 & Ν. Τρυπιά 48 Ν. Φιλαδέλφεια 14341
τηλ. 210 2584102 κιν. 978111815 με ραντεβού απόγευμα 4:00 - 9:00 (από μέλος Almak)


Κων/νος Καλογήρου Παιδοδοντίατρος (μέλος του ΔΣ της οδοντοιατρικής εταιρείας για ΑΜΕΑ) 
Θησέως 3 Κορωπί
τηλ.: 2106620344 κιν.: 6937124113 (από μέλος Angela)


Γκέκη Σοφία
Γρ. Λαμπράκη 19 (γωνία με την Ι. Μεταξά) Γλυφάδα
τηλ.: 2108985589 Aπογεύματα καθημερινά απο τις 16:00 (από μέλος Angela)


Οποιος γνωρίζει και άλλους γιατρούς, όλων των ειδικοτήτων, που μπορούν με τον τρόπο τους να βοηθήσουν τα παιδιά μας, είτε να κάνουν ανώδυνα ένα σφράγισμα, είτε να τα εξετάσουν οφθαλμολογικά για γυαλιά, ή οτιδήποτε άλλο, παρακαλώ να μας το γράψει εδώ στην φιλική σελίδα του "ευχαριστώ γιατρέ μου"!!!

Σχόλια

Παιδοδοντίατρος "άνθρωπος"

Εικόνα Angela Papastavrou
Λοιπόν, είχαμε ένα θεματάκι με τα ούλα του Νεκτάριου αυτές τις μέρες που μάτωναν παρα πολύ κάθε βράδυ και είχαμε τεράστιες κηλίδες αιματος στα σεντόνια. Την πρώτη φορά υπέθεσα ότι ίσως μάτωσε η μύτη του το βράδυ και αφού δεν είδα κάτι το πρωί το προσπέρασα, το ίδιο βράδυ όμως το αίμα ήταν ακόμη πιο πολύ και ανησύχησα πολύ, επίσης ανακάλυψα ότι μάτωναν τα ούλα απο τα μπροστινά του δόντια. Έντρομη πήρα τηλέφωνο μια μαμά φίλη μου που έχει παιδάκι με αυτισμο και την ρώτησα για το τηλέφωνο της γιατρού που είχε και εκείνη επισκεφτεί την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν ενθουσιαμένη μαζί της. Ραντεβού υπήρχε ελέθερο για την επόμενη εβδομάδα, αλλά επειδή η γραμματεας με ακουσε πολύ ανήσυχη, μου έκλεισε ραντεβού εκτάκτως άμεσα, το ίδιο απογευμα στις 9 το βράδυ. Πήγαμε και η αγωνία μας μεγάλη για την αντιδραση του παιδιου ως προς την ποδιά, τη ίδια την γιατρό, το χώρο κ.λπ.. Λοιπόν ολα άψογα!!! Η γιατρός δεν φόραγε ποδιά, το σαλονάκι γεμάτο παιχνίδια απο κούκλες, βιβλία, επιτραπέζια μέχρι 2 οθόνες TV playstation κ.λπ.. Ο μικρός αν και κουμπωμένος στην αρχή, σιγά σιγά έπαιξε και διάβασε βιβλία, όταν τα υπόλοιπα παιδάκια έπαιζαν με το playstation ξεθάρεψε και τα πλησίασε, μάλιστα πήρε μόνος του το καρεκλάκι του και το έβαλε δίπλα τους. Ηρέμησα τότε λιγάκι!!! Ενα παιδάκι έκανε μέσα στο ιατρείο σφράγισμα (ακουγόταν ο τροχός) όμως ακούγονταν μόνο γέλια και παιδικά τραγουδάκια!!! Οταν έφυγαν τα παιδάκια απο τα ραντεβου και μειναμε μόνοι μας δεν πίστευα ότι ήμουν σε ιατρείο και μάλιστα με τον Νεκτάριο να κάθεται με χαρά στην ιατρική καρέκλα που είχε ένα υπέροχο πράσινο χαρούμενο χρώμα, οι τοιχοι ζωγραφισμένοι με καλοκαιρινά μοτίβα (ψαράκια, βαρκούλες κλπ). Η βοηθός και η γιατρός χαρούμενες, ευγενικές και προσχαρες, πλησίασαν και κατάφεραν να εξετάσουν τον μικρό, μεσα απο το παιχνιδι, τα δόντια του (άθλος σας λεω) και οι οδηγίες που μας έδωσαν παντα βασισμένες στην ιδιαιτερότητα του αυτισμού!!! Καθήσαμε εκεί περίπου μισή ώρα δίχως το παιδί να δυσανασχετίσει, (ήταν λες και ήταν σε συνεδρία με ειδική παιδαγωγό και έπαιζαν)!!! Επίσης ως γνώστης, η γιατρός, του αυτισμού, μας σύστησε να ξεκινησουμε επισκέψεις εκεί απο Σεπτέμβριο ανα μια ή δύο εβδομάδες με την οδοντόκρεμα και την οδοντόβουρτσά μας, για να εξοικειωθεί ο μικρός με τον χώρο και μεσα απο το παιχνίδι που θα κανουν θα μαθει να πλένει τα δόντια μόνος του!!! Το κόστος τώρα της επίσκεψής μας ήταν... δωρεάν (ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω) και οι μελλοντικές μας επισκέψεις για να συνηθίσουμε το περιβάλλον επίσης!!! Για όποιον ενδιαφέρεται σας παραθέτω τα στοιχεία του άξιου επαίνου αυτού "ανθρώπου" - γιατρού , μαζί με την απεριόριστη έκφραση θαυμασμού μου και την ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου...!!! Αγγελική
Γκέκη Σοφία Γρ. Λαμπράκη 19 (γωνία με την Ι. Μεταξά) Γλυφάδα Tηλ.: 2108985589 Aπογεύματα καθημερινά απο τις 16:00
like0

Οδοντίατρος & Οφθαλμίατρος για ΑμεΑ (Θεσ/νικη)

Εικόνα Evangelos

Χαιρετω ολο τα μελη..Θα ηθελα πληροφοριες για Οδοντιατρο και Οφθαλμιατρο, για παιδι με αυτισμο στη Θεσσαλονίκη. Εαν καποιος γνωριζει παρακαλω στειλτε μου  πληροφοριες. Ευχαριστω εκ των προτερων.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.