Παράλληλη στήριξη, τμήμα ένταξης ή ειδικό νηπιαγωγείο; Θετικά - αρνητικά; (διαγράφηκε)

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής της συγκεκριμένης ανάρτησης και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

Σχόλια

Του χρόνου πάμε κι εμείς νήπιο σε τμήμα ένταξης

Εικόνα didyma1103

Παναγιώτα καλημέρα! Εγώ έχω δίδυμα με ΔΑΔ. Του χρόνου πάμε κι εμείς νήπιο σε τμήμα ένταξης κι ο θεός βοηθός! Πήραμε αξιολόγηση από το ΚΕΔΔΥ και μας πρότειναν αυτή τη λύση. Ο ένας ο μικρός πολύ ζόρικος ,μας κάνει τελευταία έντονες κρίσεις θυμού! Άστα να πάνε! Κι εμείς δεν έχουμε δυνατότητα για ιδιωτική παράλληλη. Δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω κι εγώ χαμένα τα έχω. Αν προσπαθούσατε τμήμα ένταξης και ερχόταν ένα ταξί να πάει το μικρό όταν δεν θα μπορούσαν?? Δοκιμάστε λίγο στο κανονικό με τμήμα ένταξης του χρόνου και βλέπετε. Βήμα, βήμα κι ο Θεός μαζί σας!! Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς.

like0

Οι ειδικοί τι λένε;

Εικόνα Αλεξάνδρα

Φανταζομαι οτι κανετε θεραπειες. Οι ειδικοι που γνωριζουν το παιδι και τις αναγκες του, τι σας συμβουλευουν να κανετε; Καταλαβαινω οτι σας προβληματιζει το θεμα της μετακινησης αλλα πιο σημαντικο ειναι το τι χρειαζεται το παιδι, κατα τη γνωμη μου. 

like0

Κι εγω για αυτο ρωταω

Εικόνα panayota

Δεν ξερω ακομα τι θα αποφασισουν τα ΚΕΔΔΥ. Αλλα θα ηθελα να ξερω τα συν και πλην της καθε επιλογης. Για να δω αν μπορω πχ να κανω καποια θυσια του στυλ. ΟΚ ας ειναι μακρυα αφου θα βοηθηθει το παιδι. Αλλα για την παρσλληλη στηριξη εχω ακουσει τα χειροτερα. Οτι δεν ερχεται ή αργει πολυ κτλ. Οπως και να 'χει σε ευχαριστω που μοιραστηκες τη περιπτωση σου. Εχεις δικιο, θα δουμε του χρονου πως θα ειναι... ο Θεος βοηθος.

like1

Εγω γενικότερα είμαι υπέρ της παράλληλης στήριξης

Εικόνα Σταυρούλα Βεργοπούλου

Εγω γενικοτερα ειμαι υπερ της παραλληλης στηριξης αρκει οντως να ειναι ενα υπαρκτο προσωπο! Το μεγαλο πλεονεκτημα της παρ.στηριξης είναι οτι γινεται ατομικη δουλεια, αλλα αν το παιδι σας εχει τασεις φυγης θα προτεινα το τμήμα ένταξης..

Θα σας συμβουλευα βεβαια να ψαξετε περισσοτερες λεπτομερειες για το τμημα ενταξης! Να γινεται οντως δουλεια!

Ειμαι ειδικη παιδαγωγος και δυστυχως γνωριζω οτι σε πολλα δεν γινεται η προσαρμογη που θα πρεπε! Παντως το σχολικο ειναι πλεονεκτημα! Και καποιες μερες να παει κατι ειναι σε καμια περιπτωση μην αφησετε το παιδι σας χωρις εκπαιδευση! Οσο καλυτερα δουλευτει τωρα τοσο το καλυτερο για το μελλον του! Ελπιζω να σας βοηθησα!

Καλη συνεχεια σε μια γλυκια μαμα που ενδιαφερεται στην Ελλαδα!

like1

Εμπειρία από παράλληλη στήριξη στο νηπειαγωγειο

Εικόνα ρενάτα

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να απαντήσω σε σένα Παναγιώτα ως μαμά αγοριού 6 ετών ΔΑΔ που φέτος τελειώνει το νηπιαγωγείο με ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Πέρσι τέτοια εποχή περάσαμε ΚΕΔΔΥ εγκρίθηκε παράλληλη στήριξη (ήταν κάτι που θέλαμε) η οποία δεν ήρθε ποτέ. Αποφασισμένοι εγώ και ο σύζυγός μου να προσφέρουμε ότι μπορούμε καλύτερο στον μικρό μας βάλαμε αγγελία στο νόηση και μετά απο πολλές συνεντεύξεις καταλήξαμε. Ξεκίνησε η χρονιά - ο μικρός μας με την βοήθεια της παράλληλης πλησίαζε τα παιδάκια αλλά και τα παιδάκια επειδή έπαιζαν με την κοπέλα της παράλληλης έπαιζαν και με τον μικρό. Να αναφέρω ότι έχει λόγο (συνεννοούμαστε) εκτελεί εντολές και δεν έχει κρίσεις. Πήγε καλά στο γνωστικό (γράφει), σε όλες τις γιορτούλες της χρονιάς με τα ποιήματά του, στις εκδρομές και γυρνάει χαρούμενος. Στο τμήμα του είναι επίσης παιδί στο φάσμα χωρίς παράλληλη. Δεν συντονίζεται, δεν υπακούει, δεν διορθώνει την συμπεριφορά του  (άλλωστε ποιός θα ασχοληθεί; Η Νηπιαγωγός που έχει 22 παιδιά;) Ποιά από τις επιλογές που έχεις είναι η καλύτερη για το παιδί; Αν εγκριθεί παράλληλη προσπάθησε να βρεις τρόπο να του την παρέχεις. Δεν μπορείς να φανταστείς το δώρο που θα κάνεις στο παιδί σου. Χωρίς να θέλω να στεναχωρέσω γονείς που τα παιδάκια τους πάνε σε ειδικό σχολείο αν το παιδί σου έχει τις δυνατότητες να βελτιωθεί μην το στείλεις εκεί.Το πλαίσιο είναι διαφορετικό γιατί στο τυπικό Νηπιαγωγείο μιμείται συμπεριφορές τυπικών παιδιών. Να ξέρεις λόγω εμπειρίας αλλά και καλού αποτελέσματος μέχρι τώρα μην λυπάσαι χρόνο και κόπο γιατί μόνο η οικογένεια μπορεί να βοηθήσει πραγματικά το παιδί σου. Όλοι οι θεραπευτές των λίγων ωρών τη εβδομάδα είναι ναι μεν απαραίτητοι αλλά δεν επαρκούν. Η πορεία που θα ακολουθήσει ένα παιδί δεν θα πρέπει να ταιριάζει με το πως θα πηγαίνει στο σχολείο του .....

like1

Σας ευχαριστώ

Εικόνα panayota

Οποιαδήποτε πληροφορία ή εμπειρία πάντα μας βοηθά :)

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.