Παρέμβαση για ΔΑΔ - Θεσ/νικη

Εικόνα markthem
Γειά σας, είμαι πατέρας ενός 3χρονου αγοριού, με διάγνωση ΔΑΔ. Έχω ξεκινήσει εργοθεραπείες 1 φορά την εβδομάδα (45 λεπτά), ενώ παράλληλα η γυναίκα μου εφαρμόζει εντατική αλληλεπίδραση τουλάχιστον για μία ώρα κάθε μέρα. Παρακαλώ θα ήθελα να επικοινωνήσω με γονείς που έχουν παρόμοια εμπειρία και να μάθω για τον τρόπο παρέμβασης ή φαρμακευτικής αγωγής - αν υπάρχει. Ο γιος μου δείχνει να μην επικοινωνεί, δεν μιλάει, εμφανίζει στερεοτυπικές κινήσεις (περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του), περπατάει στις μύτες των ποδιών. Είναι κατάλληλες οι εργοθεραπείες; Ποια βήματα πρέπει να κάνει ο γονιός, ώστε να βοηθήσει το παιδί του, αφού έχει γίνει η διάγνωση; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας.

Σχόλια

Ιδια περιπτωση

Εικόνα nikio
Γειά σας κι εγώ έχω ένα αγοράκι 3 χρονών απ το γενάρι έχουμε αρχίσει εργοθεραπεία 2 φορές την εβδομάδα και αλλες 2 λογοθεραπεία. <αν δεν έχετε ξεκινησει καντε το αμεσα> τα ιδια κάνει και ο γιός μου απλά με τους θεραπευτές έχουμε καλήτερη επικοινωνία και βλεμματική επαφή. Αναπτιξιολόγοι τον παρακολουθούν κάθε 4 μήνες περίπου. Πάμε και στον παιδικό για να κοινωνικοποιηθεί. Οσο για φαρμακευτική αγωγή το παιδί σας δεν είναι άρρωστο για να τα παρει και να γίνει καλά. Νομίζω σε ειδικές περιπτώσεις κάνουνν αγωγή. καταλαβαίνω πως αισθάνεστε πρέπει να κάνετε φοβερή υπομονή και να του δείχνετε συνεχώς την αγαπη σας. Και όπως λέω και με τον άντρα μου δεν τον αλλάζω με δεκα φυσιολογικα παιδια!!!
like1

Ευχαριστώ για την απάντησή

Εικόνα markthem
Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Είστε σίγουρη ότι η εργοθεραπεία και λογοθεραπεία βοηθούν την κατάσταση; Μπορεί ένα παιδί που δεν ξέρει καλά καλά να πιάσει το κουτάλι, να κάνει πάζλ; Επικοινωνεί το παιδί σας; Όχι λεκτικά, έστω με τον δικό του τρόπο. Είστε ευχαριστημένη από τους θεραπευτές; Έχω την εντύπωση ότι όλοι κοιτούν το πορτοφόλι μας και όχι την εξέλιξη που μπορεί να έχουν τα παιδιά μας. Σκεφτόμαστε κι εμείς να στείλουμε το παιδί μας σε παιδικό σταθμό, αλλά δεν θέλουμε απλά να το "παρκάρουμε", θέλουμε αυτό ακριβώς που μας είπατε: να κοινωνικοποιηθεί - αν βέβαια κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Μπορείτε να μας συστήσετε κάποιους, ή ακόμη και τον δικό σας; Ευχαριστώ πολύ.
like0

Η εργοθεραπεία βοηθαει την λογοθεραπεία!

Εικόνα nikio
Η εργοθεραπεία βοηθαει την λογοθεραπεια! το παιδι μας πριν ξεκινησει εργοθεραπεια δεν καθοταν στο καρεκλακι του μεσα σε δυο εβδομαδες τον εμαθε αλλιως δεν θα μπορουσε να ξεκινησει τα μαθηματα λογοθεραπειας. Λογο δεν εχουμε καθολου αλλα μετα την λογοθεραπεια εχει ξεκινησει << μα μα, κα κα, πα πα >> παμε αργα και σταθερα δεν ειναι ευκολα τα πραγματα δυστυχως. Οσο για το παζλ που ειπατε αυτη τη στιγμη φτιαχνη 15 κομματια μονος του. Να του παρετε σφινωματα να προσπαθη να τα φτιαχνει θα τον βοηθησει πολυ. Η εργοθεραπεια εχει να κανει με την λεπτη κινηση και πιστεψτε με βοηθαει παρα πολυ. Οσο για τον παιδικο τα παιδια μιμουντε γιαυτο τους κανει καλο. Θα του μαθουν πολλα πραγματα. Μην ξεχνατε οτι προσπαθουμε να τους κανουμε ανεξαρτητους. Εγω ειμαι απο Κρητη, δεν μπορω να σας βοηθησω, ψαξτε το. Ειστε γονεις και εχετε ενστικτο θα βρείτε τους καταλληλους αλλα μην αργείτε γιατι χανετε πολυτιμο χρονο. Ευχομαι τα καλύτερα στα παιδια μας
like0

Έχω κι εγώ ένα αγοράκι 4 ετών με ΔΑΔ

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα
Γεια σας! Έχω κι εγώ ένα αγοράκι 4 ετών με ΔΑΔ. Να είστε σίγουροι πως αργά και σταθερά και κάποιες φορές με μικρά αλματάκια το αγοράκι σας θα προχωρήσει. Στην ηλικία των 3 ετών και ο δικός μου δεν έκανε σχεδόν τίποτα, ωστόσο με πολλή υπομονή , αγάπη, αγκαλιές, φιλιά και φυσικά με τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις της λογοθεραπείας και εργοθεραπείας έχουμε δει μεγάλη βελτίωση. Τώρα λέει απλές λεξούλες, ξεκινώντας από τις ανάγκες του, δηλ ζητώντας γάλα - γιαούρτι, ....απλές λεξούλες που σε μας φαίνονται προτάσεις ολόκληρες. Να έχετε πίστη και εμπιστοσύνη στο αγοράκι σας και μέσα απο τη δική σας αγάπη και αποδοχή θα γίνουν "θαύματα". Θα σας πρότεινα να κρατάτε ένα είδος ημερολογίου, αν όχι καθημερινού , κατά τακτά χρονικά διαστήματα, καταγράφοντας τις κατακτήσεις σας μέρα με την μέρα, αυτό - πιστεύω- θα σας βοηθήσει πολύ, γιατί έτσι θα δείτε τις προόδους σας και θα παίρνετε θάρρος να συνχίσετε! Να έχετε κοντά σας θετικούς ανθρώπους και να μην το βάζετε κάτω. Περιηγηθείτε και στην ιστοσελίδα ERGOTHERAPEIA. COM. θΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΥΛΙΚΟ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ
like0

Αγαπητε Θεμη, ο γιος σου θα βελτιωθει αρκει να εχεις υπομονη

Εικόνα katerina n.smyrni
Αγαπητε Θεμη, Ο γιος σου θα βελτιωθει προς το καλυτερο αρκει να εχεις υπομονη. Η μια ωρα εργοθεραπεια μου ακουγεται πολυ λιγη. Φανταζομαι οτι στην κατασταση που βρισκεται τωρα, δεν μπορεις ουτε να παιξεις μαζι του ουτε να επικοινωνησεις ευκολα. Αυτες τις κατευθυνσεις θα τις παρεις απο την εργοθεραπεια. Μην την υποτιμας. Το παιδι, οσο πιο πολυ δουλευτει, τοσο καλυτερα. Μην μπεις στη διαδικασια να δεις τα παντα καχυποπτα. Ειναι μια παγιδα που μπορει να σας παει πισω. Κρατα τα ματια σου ανοιχτα, ενημερωσου ειτε μεσω του ιντερνετ ειτε απο αλλους γονεις και θα διαπιστωσεις οτι ολοι κανουν τον ιδιο αγωνα. Στην πορεια αν δεν σε ικανοποιει αυτο που βλεπεις μην διστασεις να αλλαξεις και θεραπευτη. Προσωπικα εμεις εχουμε αρχισει να το ψαχνουμε πλεον και μεσω της διατροφης κανοντας προηγουμενως καποιες εξειδικευμενες εξετασεις και παιρνοντας διαφορα συμπληρωματα οπως βιταμινη Β12 και D, ωμεγα 3 λιπαρα και προβιοτικα. Ακομα υπαρχει η θεραπεια με βλαστοκυτταρα, που γινεται στο νοσοκομειο Μετροπολιταν, καθως και ο υπερβαρικος θαλαμος που τον εχει φερει ενας τουρκος γιατρος στην Ελλαδα, ο οποιος ισχυριζεται οτι θεραπευσε το γιο του, ετσι. Βεβαια να ξερεις οτι δυστυχως ολα αυτα εχουν μεγαλο κοστος και ειναι σε πειραματικο σταδιο. Αλλα, ολοι ξερουμε οτι στον αυτισμο δεν υπαρχει θεραπεια, οποτε βαδιζουμε, ψαχνοντας. Προσωπικα, εχουμε βαλει σκοπο της ζωης μας να κανουμε οτι ειναι δυνατον για την κορη μας, με οποιο κοστος. Ειναι γεγονος οτι καποια παιδια εχουν φτασει σε εξαιρετικα καλο επιπεδο. Αυτο δεν σημαινει οτι θα συμβει και σε μας, αλλα οπως λεει και η γιατρος μας, "αμα δεν πιστεψουμε οι ιδιοι στο παιδι μας, τοτε δεν προκειται να γινει τιποτα". Τελειωνοντας, πιστευω οτι ο καθενας μας οσο περναει ο καιρος, αποκτα εμπειριες και καταλαβαινει απο μονος του ποιο ειναι το επομενο βημα που πρεπει να κανει. Αρκει να ενημερωνεται. Δοξα το θεο, εχουμε το ιντερνετ, που αποτελει κατα τη γνωμη μου, τη σημαντικοτερη πηγη πληροφορειων. Επισης καλο ειναι να μπαινεις και σε ξενα sites, ωστε να εχεις μια πιο σφαιρικη εικονα των πραγματων.
like0

Επιπροσθετα, θα σε συμβουλευα μακριά από φάρμακα

Εικόνα katerina n.smyrni
Επιπροσθετα, θα σε συμβουλευα μακρια απο φαρμακα!!! Δεν υπαρχει φαρμακο που θα θεραπευσει τον αυτισμο. Αν μελλοντικα χρειαστειτε κατι οπωσδηποτε, ειτε γιατι ειναι υπερκινητικος, ειτε εχει πολλα νευρα, απευθυνθειτε καλυτερα σε ομοιοπαθητικο. Ευχομαι να μην με παρεξηγησεις για τον τροπο μου, δεν ειμαι γιατρος, αλλα εχω μια κορη 5,5 ετων και κανουμε θεραπειες απο τα 2,5. Ειχαμε φτασει στο τσακ να παρουμε φαρμακα, αλλα για καλη μας τυχη καποιοι αλλοι γονεις μας απετρεψαν. Οτι θελετε, ειμαστε στη διαθεση σας!!!
like0

Αγαπητή Κατερίνα, σ'ευχαριστώ

Εικόνα markthem
Αγαπητή Κατερίνα, σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Πριν κάνω εγγραφή στο forum, διάβασα αρκετές από τις απαντήσεις που έχεις δώσει σε άλλα μέλη και θα ήθελα να σε συγχαρώ για την στάση σου και την υπομονή σου στο δικό σου θέμα. Συμφωνώ ότι τα φάρμακα δεν είναι λύση, ενώ η διατροφή σαφώς και παίζει σημαντικό ρόλο. Την προηγούμενη εβδομάδα επισκεφθήκαμε τον παιδονευρολόγο Ευαγγελίου (διευθυντής τμήματος στο Παπαγεωργίου Θεσ/νίκης), ο οποίος είναι απόλυτος στο θέμα της διατροφής. Όχι μόνον για τα παιδιά μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Απαιτεί την πειθαρχία στην δίαιτα με τις κατάλληλες τροφές και την αποφυγή κάθε άχρηστης τροφής, όσο βέβαια αυτό είναι δυνατόν (ζάχαρη, αναψυκτικά, πατατάκια, γαριδάκια κ.α.) Θα ακολουθήσουμε κι εμείς συγκεκριμένη δίαιτα αφού προηγηθούν κάποιες εξετάσεις, αν και για να πώ την αλήθεια δεν περιμένω και τρομερή βελτίωση, αφού έτσι κι αλλιώς προσέχαμε και προσέχουμε τι τρώμε. Πολύ καλή υποστήριξη μας προσφέρει ο λογοπαιδικός Γιάννης Βογινδρούκας, ο οποίος μας προέτρεψε για την παρέμβαση της εντατικής αλληλεπίδρασης και ήδη βλέπουμε μια μικρή βελτίωση. Στο θέμα εργοθεραπεία, τι να πω... Εκμετάλευση σε βαθμό κακουργήματος.. Θα αναφερθώ σε ονόματα, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πάζλ.. Αν ξέρει κάποιος σωστό εργοθεραπευτή στη Θεσ/νίκη, παρακαλώ ας μας ενημερώσει. Για το θέμα του Internet, δυστυχώς θα διαφωνήσω μαζί σου. Είναι πράγματι μια καλή πηγή ενημέρωσης, αλλά από την στιγμή που ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα έκφρασης της γνώμης του, μπορείς να ξεχωρήσεις ποιός πραγματικά ενημερώνει και ποιός είναι ράδιο αρβύλα; Τελικά, μόνο εμείς οι γονείς είμαστε οι γιατροί και θεραπευτές των παιδιών μας και όπως πολύ σωστά λες, το ένστικτό μας είναι ο μπούσουλας στην τρικυμία που περνάμε. Εύχομαι "καλό ταξίδι" σε όλους τους γονείς, με ούριο άνεμο στα πανιά τους..
like0

Θέμη

Εικόνα Λένα Γκαντιά
καλησπέρα, για εργοθεραπευτή που ρωτάς,λέγεται Άννυ Σαμψωνίδου-Συνεργασία,ήταν δασκάλα του δικού μας υπέροχου εργοθεραπευτή και μου λέει τα καλύτερα!Ελπίζω γρήγορα να βρείτε τον ''δρόμο'' σας, Ευχαριστώ, Λένα
like0

Σ' ευχαριστώ Λένα,έχω ήδη συστάσεις για το συγκεκριμένο Κέντρο

Εικόνα markthem
Σ'ευχαριστώ Λένα, έχω ήδη συστάσεις για το συγκεκριμένο κέντρο, είναι όμως κλειστά λόγω καλοκαιριού. Θα επικοινωνήσω προς το τέλος του Αυγούστου. Να'σαι καλά.
like1

Κατερινα γεια σου! Ειμαι κι

Εικόνα eletzo
Κατερινα γεια σου! Ειμαι κι εγω μια μαμα που θελει να βοηθησει την κορουλα της. Θα ηθελα να ρωτησω για το θεμα της διατροφης κατα ποσο εχει βοηθησει το δικο σου παιδι. Επειδη κανουμε ηδη θεραπειες «εργοθεραπειες, λογοθεραπειες, ειδικη αγωγη σε παιδοψυχολόγο, και γυμναστικη) και εχουμε μια μικρη αλλα σταθερη βελτιωση, χωρις να πισογυριζουμε, πιστευω οτι και η θεραπεια με την διατροφη θα βοηθουσε ακομα περισσοτερο. Θα ηθελα να σου δωσω το e-mail μου να μου δωσεις καποιες οδηγιες.eleni_tzo@yahoo.com. Πιστευω οτι οι συμβουλες σου θα μου φανουν χρησιμες για βλεπω οτι το ψαχνεις πολυ. Σ' ευχαριστω παρα πολυ, σου ευχομαι οτι καλυτερο!
like1

Θέμη, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

Εικόνα katerina n.smyrni
Αγαπητε Θεμη, Ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Τι να σου πω και γω, πειραματα κανουμε. Προς το παρον(τους τελευταιους 2 μηνες)εχουμε κοψει τη ζαχαρη. Θα ηταν ψεματα να σου πω, οτι εχουμε δει τρελη βελτιωση. Ισως η πιο εξειδικευμενη διαιτα να ειναι η πιο αποτελεσματικη γι'αυτο ειμαστε κοντα στο να ξεκινησουμε τη διαιτα γλουτενης-καζεινης, η οποια δεν ακουγεται καθολου ευκολη, οταν μαλιστα εχεις ενα παιδι που γουσταρει το φαγητο. Μπορουμε να μην δοκιμασουμε, ομως? Εμεις καναμε μια σειρα εξετασεων. Το μονο που εδειξαν ειναι οτι χρειαζεται μια ενισχυση σε βιταμινες, προβιοτικα και καποια αλλα στοιχεια, που ηταν οριακα. Ομως μας ειπαν οτι κατα τ'αλλα, ειναι εξαιρετικες. Τωρα περιμενουμε και αυτες που θα δειξουν αν η γλουτενη και η καζεινη, επιρρεαζει αρνητικα τον οργανισμο της. Εργοθεραπεια-λογοθεραπεια, κανουμε απο τα 2,5. Δεν ξερω, ισως να ηταν τα πραγματα πιο δυσκολα χωρις αυτες τις θεραπειες. Αλλα, βαθια μεσα μου νιωθω οτι βοηθηθηκαμε κυριως τον πρωτο χρονο. Καλα για το ιντερνετ, δεν εχεις αδικο, αλλα φαντασου να μην υπηρχε και αυτο? Θα ειμασταν 30 χρονια πισω. Δεν θα ειχαμε ουτε τη δυνατοτητα αμφισβητησης οσων ακουμε, ουτε την τυχη να μιλαμε με αλλους γονεις και να μη νιωθουμε μονοι. Καλο κουραγιο σε ολους μας!!!
like0

Όπως το είπες..

Εικόνα markthem
Κι εμείς πειράματα κάνουμε, και με ενοχλεί πολύ αυτό. Ότι δηλ. δεν υπάρχει κάποιος να μας δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το πως μπορεί ένας γονιός να βοηθήσει το παιδί του. Ακούμε για τον έναν γιατρό που υποστηρίζει την τάδε θεραπεία, ο άλλος γιατρός είναι κατά της συγκεκριμένης θεραπείας, αλλά προτείνει την δική του.. Νιώθω χαμένος και ότι ξεκινάω πάλι από το μηδέν. Ο αναπτυξιολόγος Καρδαράς μας είχε πει "είναι ένας εχθρός χωρίς πρόσωπο" και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός, μάλλον είχε δίκιο.. Σ'ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, σε νιώθω κοντά μου όπως και όλους τους άλλους γονείς που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. Να είστε όλοι καλά.
like0

Ομοιοπαθητική

Εικόνα Annap
Για την Κατερίνα Ν. Σμύρνη θα ήθελα πληροφορίες για το αν σε βοήθησε η ομοιοπαθητική στην υπερκινητικότητα και στις εκρήξεις θυμού. Ο μικρός μου(3 ετών στο φάσμα) εδω και ένα δίμηνο δείχνει να μη συνεργάζετε όταν είμαστε εκτός σπιτιού, για να τον βάλουμε στο αυτοκίνητο και να τον δέσουμε στο καθισματάκι "παλέυουμε" δύο άνθρωποι, είμαι απελπισμένη ! Αν έχεις να μου συστήσεις κάποιον ομοιοπαθητικό ειλικρινά θα με βοηθούσε πολύ Σε ευχαριστώ, Αννα
like0

Αννα, μην απελπιζεσαι και μεις τα ίδια βιώνουμε

Εικόνα katerina n.smyrni
Αννα, μην απελπιζεσαι και μεις τα ιδια βιωνουμε κατα περιοδους. Για να ειμαι ειλικρινης, στην υπερκινητικοτητα δεν ειδαμε διαφορα, αλλα εχουμε πολυ λιγοτερες εκρηξεις θυμου, σχεδον μηδαμινες. Ομως, δεν ειμαι βεβαιη αν οφειλεται στα ομοιοπαθητικα η στην αλλαγη της δικης μας συμπεριφορας. Προσπαθουμε πλεον να ειμαστε πιο θετικοι απεναντι της, πιο ψυχραιμοι σε σημειο καποιες φορες να το παιζουμε αδιαφοροι. Στη δικη μας περιπτωση αυτο εχει λειτουργησει. Ομως εκει που της βαζουμε ορια ειμαστε καθετοι, οποτε τελικα τα δεχεται. Παντως οσον αφορα το καθισματακι του αυτοκινητου, εκει παντα θα διαπληκτιστουμε, γιατι δεν καθεται ευκολα. Μερικες φορες εχω φτασει στο σημειο να τη βγαλω απο το αυτοκινητο και να την παω πισω στο σπιτι στερωντας της τη βολτα. Φανταζομαι ομως οτι αν και σε αυτο ημουν πιο καθετη, θα ειχαμε καλυτερα αποτελεσματα. Απο την αλλη, θα σε συμβουλευα να το συζητησεις και με τον εργοθεραπευτη σας. Μπορει να υπαρχει και αλλη εξηγηση, που να εχει να κανει και με το αισθητηριακο κομματι. Παντως ο ομοιοπαθητικος μπορει να σας βοηθησει δινοντας σας και καποιες εξτρα συμβουλες. Ο δικος μας ονομαζεται Παναγιωτης Πρανταλος και βρισκεται στο Περιστερι. Το τηλεφωνο του ειναι 2105778248. Ευχομαι τα καλυτερα!!!
like0

Είχατε αποτέλεσμα με την διατροφή

Εικόνα Μαρία Κατσαρο

Καλημέρα, είχατε αποτέλεσμα με την διατροφή? Πως είναι το παιδάκι σας τώρα? 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.