Πάσο ΑμεΑ για Asperger - Παθογολοανατομική αναπηρία 67%;

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Είμαι μητέρα αγοριού 23 ετών με Asperger. Αναρωτιόμονα αν δικαιούται πάσο ΑμεΑ έχοντας από τα ΚΕΠΑ γνωστοποίηση αναπηρίας που οφείλεται στην πάθηση Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος - Σύνδρομο Asperger Π.Α. 67% και λέει παρακάτω που οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση! Στο έντυπο που πήρα από το ΚΕΠΑ αναφέρει ανάπηρους με παθογολοανατομικό ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Παλιά ήξερα ότι το φάσμα του αυτισμού έπαιρνε πάσο ΑμεΑ αλλά δεν το πήραμε ποτέ. Τώρα το χρειαζόμαστε...

Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία;

Σχόλια

Πασο ΑΜΕΑ για άτομα με Ασπεργκερ

Εικόνα Μαργαριτα Λούζη

Χαιρετώ..Είμαι η μαργαρίτα , νέο μέλος εδώ, μητέρα αγοριού με Ασπεργκερ, 17 ετών. Εχει διάγνωση απο ψυχίατρο και ποσοστό απ τα ΚΕΠΑ 67 τις εκατό και άνω.Πριν 20 μ έρες περίπου του έβγαλα το πα΄σο για τη δωρεάν μετακίνηση με τις συγκοινωνίες απο την Κοινωνική Πρόνοια- περιφέρεια βορείου Τομέα αφού κατέθεσα τα σχετικά δικαιολογητικά.

Ναστε καλα, εύχομαι να αλληλογραφήσουμε... .

like0

Ευχαριστώ Μαργαρίτα

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Ευχαριστώ Μαργαρίτα. Κι εγώ νέα στο χώρο είμαι.

Όταν θα το βγάλω κι εγώ (στο ΚΕΠ) με βολεύει θα σου πω!

Αλεξάνδρα

like0

Κι εμείς βγάλαμε πάσο

Εικόνα Όλγα Χρονοπούλου

Γειά σας! Κι εγώ έχω ένα γιό περίπου 19 ετών με Asperger  >67% και με τη γνωμάτευση ΚΕΠΑ βγάλαμε πριν λίγες μέρες κάρτα μετακίνησης ΑΜΕΑ. Καλό απόγευμα και καλή δύναμη!

Όλγα από Πάτρα (μονογονέας)

like0

Ναι, τελικά εύκολο ήταν

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Ναι, τελικά εύκολο ήταν κι εμείς το βγάλαμε! Σας ευχαριστώ όλες σας!

Θα είμαστε σε επαφή!

Αλεξάνδρα από Θεσσαλονίκη

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.