Το πρόβλημά μου, παρατηρώ μια σπαστικότητα και υπερτονία

Εικόνα Stavros

Γεια σας..

Λοιπον ειμαι 21 χρονων απο θεσσαλονικη και λογω μιας επιπλοκης στην γεννα γεννηθηκα με εγκεφαλικη παραλυση και εχω ημιπληγια σε δεξι χερι και ποδι.. Οταν ημουν μικρος πηγαινα στο ΕΛΕΠΑΠ στην θεσσαλονικη και για αυτο δεν ειχα προβλημα. Ομως απο την τριτη γυμνασιου και μετα που μετακομισα στην Ξανθη και σταματησα τις φυσιοθεραπειες αρχισα να παρατηρω μια σπαστικοτητα και υπερτονια.

Δεν εχω καταλαβει πως συμβαινει... Μπορει να φταιει το αγχος μου ή το οτι το πολυσκεφτομαι αλλα καποιες φορες το δεξι μου χερι σφιγγεται και δεν μπορει να χαλαρωσει... Οποτε μου συμβαινει αυτο κρυβω το χερι μου στο μπουφαν μου.

Μου την δινει οσο σκεφτομαι το πως ημουν. Μεχρι την δευτερα γυμνασιου χωρις προβλημα και το πως κατεληξα τωρα...

Σχόλια

Γεια σου Σταύρο!! Καλώς ήρθες στην παρέα μας!!!

Εικόνα didyma1103

Γεια σου Σταύρο!! Καλως ήρθες στην παρέα μας!!! Γιατί σταμάτησες τις φυσιοθεραπείες?  Το συζήτησες με τους γονείς σου? Είμαι μητέρα δυο παιδιών με άλλα θέματα αλλά δεν μπόρεσα να μην σου απανήσω. Μην στενοχωριέσαι δεν είναι κάτι φοβερό. Φαντάζομαι θα υπάρχει λύση. Ελπίζω άλλοι γονείς με παιδιά με παρόμοια θέματα ή άλλα παιδιά στην ηλικία σου να σου απαντήσουν γιατί εγώ δεν γνωρίζω σχετικά. 

Δήμητρα

like0

Δεν είμαι σίγουρος...

Εικόνα Stavros

Δεν ειμαι σιγουρος...

πρεπει να ηταν οικονομικο το θεμα μαλλον που σταματησαμε... μερικα χρονια αργοτερα μετακομισα κιολας με την μητερα μου και νομιζω οτι αυτο αλλαξε την νευροπλαστικοτητα του εγκεφαλου μου γιατι τοτε αρχισαν ολα τα προβληματα... οι δρομοι εκει που μετακομοισα με την μητερα μου ηταν λιθοστρωτοι και πιστευω οτι μου χαλασαν ολη την καλη δουλεια που ειχα στο ΕΛΕΠΑΠ... με απορρυθμισε...

Τελος παντων εχω καταληξει στο να παρω καποιο φαρμακο οπως την μπακλοφενη... πρεπει καποια στιγμη να επισκεφτω νευρολογο.

like0

Γεια σου Σταύρο!

Εικόνα Αλεξάνδρα
Θα συμφωνησω με τη Δημητρα οτι καλό θα ηταν να το συζητήσεις με τους γονεις σου. Ίσως χρειαστείς φυσικοθεραπείες παλι. Τα ταμεία καλύπτουν ενα συγκεκριμένο ποσο κάθε μήνα. Επίσης, χωρίς παρεξήγηση, δε βλέπω τον λογο να κρύβεις το χερι σου και να αισθάνεσαι άσχημα για κάτι που στο κάτω κάτω δεν το επελεξες και δεν είναι και ντροπή! Φιλικά...
like0

Δεν κρύβω το χέρι μου

Εικόνα Stavros

Δεν κρυβω το χερι μου επειδη ντρεπομαι για αυτο... Απλα ειναι το πως αισθανομαι εκεινη την στιγμη που αγχωνομαι... Οταν κρυβω το χερι στο μπουφαν νιωθω πιο ανετα...

Για παραδειγμα ειχε αρχισει να σφιγγεται το χερι μου μεσα στο αστικο εκει που καθομουν και οταν εκρυψα το χερι στο μπουφαν μετα απο λιγο ηρεμησα και χαλαρωσε.

like0

Προς Σταύρο

Εικόνα Γιάννης_1970

Σταυρο,

Εχω τον μεγαλο μου γιο 8 χρονων με ημιπληγια δεξια οπως εσυ. Πολλες φορες σφιγγει το χερι του, οταν  τρεχει, οταν φωναζει κλπ. Απλα του θυμιζω να το χαλαρωνει. Κανει φυσιοθεραπεια απο 1 ετους. Μεχρι 18 δικαιουται το επιδομα εγκεφαλικης παραλυσης. Ειναι σημαντικα λεφτα για να πληρωνουμε ολα οσα κανει. Εχεις ποσοστο αναπηριας απο ΚΕΠΑ?

Πηγαινε με χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο και κανε αιτηση. Αν σου δωσουν ποσοστο αναπηριας μπορεις να διεκδικησεις επιδομα ελαφριας αναπηριας ή βαριας, δεν ξερω την περιπτωση. Ετσι ξαναρχιζεις φ/πιες που σιγουρα θα βελτιωσουν το χερι.

Εμας η νευρολογος μας ειχε πει οτι και μτεα το τελικο του υψος θα πρεπει να κανει καποια μορφη ασκησης ως συντηρηση. Η κολυμβηση ειναι το καλυτερο, ποδοσφαιρο δεν βοηθαει γιατι επιτεινει τη σπαστικοτητα.

Να εισαι καλα.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.