Σχέση με έναν Άσπεργκερ

Εικόνα Κατερίνα Καρακατσάνη

Χρονια πολλα σε ολους! Αναρρωτιεμαι αν γινεται να σε αγαπαει καποιος χωρις να σου το δειχνει με τους κλισε τροπους που αγαπαει ενας συντροφος, χωρις ρομαντισμο (μια ζεστη αγκαλια, ενα φιλι), την πρωτοβουλια για ερωτικη επαφη και αλλα μικρα πραγματα που δε λεγονται με λογια τα οποια διακρινεις στη καθημερινοτητα... Δεν ξερω αν ειμαι παραπανω συναισθηματικη αλλα ενιωθα τα κοκκαλα μου να σπαζουν από την αδιαφορια του οταν του ελεγα οτι ειναι αδιαφορος, οτι δε με αγαπα πια, οτι δε με θελει στη ζωη του κι αυτος αντι να με αμφισβητει επεφτε για υπνο αγνοουσε εντελως τη συναισθηματική φορτιση στην οποια βρισκομουν..

Μπορει καποιος να με βοηθησει? Μπορω να ειμαι σιγουρη αν εχει το συνδρομο? Μιλησα με καποιους ειδικους και ειπαν οτι εχει τα κλασσικα συμπτωματα του Άσπεργκερ..

Σχόλια

Σχέση με έναν Ασπεργκερ

Εικόνα Ρήνα

Κατ αρχάς να διευκρινίσω ότι σου μιλάει μια μεγάλη γυναίκα.

Όλα αυτά τα θέματα χρήζουν μεγάλης διακριτικοτητος γιατί μπορεί να προξένησεις ανεπανόρθωτες βλάβες. Μια συζήτηση και να προσπαθήσεις να καταλάβεις πόσο εμβαθύνει στα διάφορα θέματα θα ήταν χρήσιμη. Πόσο ενδιαφέρεται για αυτά που τον αφορούν. Μια διακριτική ματιά στην οικογένεια επίσης. 

Αν μετά από αυτά που θέλουν τον καιρό τους και προσεκτική παρατήρηση,  συνεχίζεις να .....βλέπεις πράγματα,  πρόσεξε πολύ πως θα το χειριστείς. Οι άνθρωποι αυτοί πληγωνονται και ερμηνεύουν λάθος. 

Υπαρχουν ευτυχισμένα ζευγάρια που έζησαν πολλά χρόνια μαζί χωρίς να κάνουν παιδιά και χωρίς να έχουν κάτι κληρονομικό,  απλά στειροτητα.  Το να αποφασίζει κανεις να τεκνοποιησει με υπόνοιες σοβαρών συνδρομων και κληρονομικοτήτων  είναι πάρα πολύ σοβαρό και επικίνδυνο.  Αυτό το λέω γενικά κι όχι για ένα απλό δεσμό νέων που μπορεί να μην καταλήξει πουθενά. 

Καλή τύχη. 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.