Σχετικά με το επίδομα αναπηρίας

Εικόνα Διεγραμμένο Μέλος

Καλησπέρα σας,

Είμαι ενήλικη με σύνδρομο Άσπεργκερ και διπολική διαταραχή απο παιδί έξι ετών. Έχω νοσηλευτεί σε ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα και σε δημόσιες στο εξωτερικό όσο είχα την στήριξη από την πατρική μου οικογενεια​. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει στο οικονομικό θέμα και δυσκολεύομαι να το διαχειριστώ αφού πλέον δεν κάνω ούτε ψυχοθεραπεια σε ιδιώτη γιατρό με συνεδρίες. Θέλω να αιτηθω για το επίδομα αναπηρίας αφού δε μπορώ να εργαστω αν και είμαι πτυχιούχος. Τωρα συνεχίζω τις σπουδές μου σε νέο πτυχίο αφού δε μπορώ να ασχοληθώ με κατι άλλο, μολονότι δυσκολεύομαι με την δυσλεξία μου.

Υπάρχει κάποιο μέλος ενήλικος που να έχει πάρει το επίδομα για αυτή τη πάθηση?

Εύχομαι σε όλα τα μέλη και ιδιαίτερα τους νέους γονείς υπομονή γιατί ξέρω πόσο δύσκολο ειναι να αντινετωπιζουν παρόμοια θέματα υγείας με τα παιδιά τους η και οι ίδιοι τους.

Σχόλια

Ειρήνη γεια σου! Καλώς ήλθες στη παρέα μας!

Εικόνα didyma1103

Ειρήνη γεια σου! Καλώς ήλθες στη παρέα μας! Είμαι μαμά δυο παιδιών πέντε ετών που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Νομίζω ότι πια έχει καταργηθεί ο όρος Άσπεργκερ. Εμείς σε λίγες μέρες θα υποβάλουμε το φάκελο μας στα ΚΕΠΑ για αξιολόγηση με σκοπό τη λήψη του επιδόματος.

Χρειάζεσαι γνωμάτευση που έχει του μορφή εισηγητικού φακέλου απο παιδοψυχίατρο Δημοσίου Νοσοκομείο και μια Αίτηση που θα σου δώσουν από τα ΚΕΠΑ και θα συμπληρώσεις εσύ  με τη βοήθεια τους.  Ο/η γιατρός στην εισηγητική έκθεση θα σημειώσει την κατηγορία της πάθησης σου και θα την περιγράψει. Τέλος μπορείς να επισυνάψεις ότι άλλο έγγραφο έχεις που να αποδεικνύει την αναπηρία . Όπως εργαστηριακές εξετάσεις, νοσηλείες σε νοσοκομείο , γνωματεύσεις για θεραπείες, ιατρικό ιστορικό κλπ. 

Ότι δηλ. ισχύει για εμάς νομίζω ότι ισχύει και για σένα που είσαι ενήλικας πια. Οι γονείς σου υποθέτω ότι δεν ήθελαν να διεκδικήσουν το επίδομα και θέλεις εσύ τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Επίσης γράφεις ότι έχει διαγνωστεί με διπολική. Δεν ξέρω πως αυτό σχετίζεται με το φάσμα του αυτισμού. Υποθέτω ότι συνυπάρχουν και τα δυο στη περίπτωση σου. Εμείς γαι παράδειγμα έχουμε διάγνωση αυτισμού και λεκτικής αφασίας και είμαστε μόλις πέντε. 

Μακρύς ο δρόμος Ειρήνη μου και συγχαρητήρια στους γονείς σου που σε στήριξαν και μπορείς και σπουδάζεις!! 

like1

Διαγραφή σχολίου

Εικόνα Διεγραμμένο Μέλος

Έχουμε λάβει αίτημα διαγραφής όλων των σχολίων και αναρτήσεων που έγιναν από αυτόν τον λογαριασμό μέλους. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τα αιτήματα διαγραφής αναρτήσεων και λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκαλούν στη ροή της συζήτησης και τις ανταλλαγής απόψεων στις ιστοσελίδες μας. Προσβλέπουμε, πού αλλού, στην κατανόησή σας. 

--ομάδα noesi.gr :)

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.