Σχολείο Αυτισμού Θεσ/νίκης: επιτομή ανευθυνότητας, αδιαφορίας, βλακείας

Εικόνα markthem

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο ξεκινάει ή το ξεκινάνε από το μηδέν, δηλ. για να είμαι πιο ακριβής από το -400 και βάλε.. Θαρρείς και κάθε Σεπτέμβρη το συγκεκριμένο σχολείο θα ανοίξει για πρώτη φορά και θα δεχτεί μαθητές. Ελλείψεις σε κάθε επίπεδο: δάσκαλοι, αναπληρωτές, βοηθητικό προσωπικό, μεταφορά μαθητών.

Τα αυτιά των καθιερωμένων ανευθυνο/υπευθυνων αρμοδίων δεν ιδρώνουν καθόλου, ενώ οι γονείς έχουμε αγανακτήσει πια να ακούμε "έχετε απόλυτο δίκιο, σας καταλαβαίνουμε". Πηγαίνουμε να διαμαρτυρηθούμε στην Περιφέρεια, μας λένε "είναι θέμα του σχολείου και της διευθύντριας". Η διευθύντρια λέει "δεν είναι θέμα σχολείου, αλλά της Διεύθυνσης ή της Πρωτοβάθμιας"..  Κατά ένα μαγικό τρόπο, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα, δεν φταίει ποτέ κανένας, δεν λύνεται κανένα πρόβλημα και οι γονείς συνεχίζουμε να κυνηγάμε την σκιά μας. 

Συγχαρητήρια σε όλους που συνέβαλαν για μία ακόμη χρονιά στην συνέχιση της ίδιας και χειρότερης κατάστασης του σχολείου. Συγχαρητήρια στον Υπουργό κι όλο τον συρφετό για τα αποτελέσματα της "δουλειάς" τους.. Απορώ, τόσοι άνθρωποι - εκπαιδευτικοί ως επί των πλείστων - που εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες, δεν μπορούν να συντονιστούν και να ξεκινήσει έστω για μία χρονιά το συγκεκριμένο σχολείο χωρίς προβλήματα; Μιλάμε για σχολείο ειδικής αγωγής, θα έπρεπε να εξυπηρετείτε κατά προτεραιότητα.

Υπενθυμίζω ότι με την έλλειψη βοηθ. προσωπικού (μάλιστα οι θέσεις τους είναι οργανικές στο συγκεκριμένο σχολείο), δεν έρχονται τα παιδιά που δεν είναι αυτόνομα στο θέμα της τουαλέτας ή αν θα έρθουν στο σχολείο, θα πρέπει ο γονιός να είναι επίσης μαζί του (θα περιμένει δηλ. πότε και αν θα λερωθεί για να το αλλάξει). Η έλλειψη μεταφοράς κάνει αρκετά παιδιά να παραμένουν στα σπίτια τους ή όπου αλλού βολεύει, αφού δεν είναι εφικτό από τον γονιό να το μεταφέρει από το σπίτι στο σχολείο και ξανά το μεσημέρι από το σχολείο στο σπίτι. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Οι ελλείψεις δασκάλων κι αναπληρωτών, μόνιμο θέμα κι αυτό στο σχολείο, δεν επιτρέπουν την λειτουργία ολοήμερου τμήματος κι έτσι τα παιδιά σχολάνε στις 12.25. 

Θα ήθελα να μάθω αν και άλλα σχολεία της Θεσ/νίκης και όχι μόνον αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και τι μπορούμε να κάνουμε, όχι μόνον σαν μεμονωμένοι γονείς, αλλά και σαν σύλλογος γονέων.

Μπορώ να συνδράμω;

Το NOESI.gr είναι ένας οικονομικά βιώσιμος οργανισμός, που αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία και Συλλόγους Γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Βλέπετε θετικά τη συμβολή του NOESI.gr; Μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή της δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Eπισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr, Μιστράλ 4, Τ.Κ. 154 51, Ν. Ψυχικό Αττικής.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi θα βρείτε μία αναλυτική παρουσίαση των σκοπών που υποστηρίζονται δωρεάν από το NOESI.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;