ΣΚΠ με ποσοστό αναπηρίας 70% και εξωϊδρυματικό επίδομα

Εικόνα Zoi Vlachou

Καλησπέρα και καλό μήνα να έχετε. Θα ήθελα να μου πείτε αν μπορείτε εσείς από τη δική σας πλευρά να με βοηθήσετε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Η μητέρα μου πάσχει από σκλήρυνσης κατά πλάκας τα τελευταία 40 χρόνια. Πέρασε από υγειονομική επιτροπή και τις δώσανε ποσοστό αναπηρίας 70% που προκύπτει ότι δικαιούται το εξωιδρυματικό επίδομα σύμφωνα με το νόμο 1140/81, Ν3232/04 και Ν3518/06. Όταν πήγαμε να καταθέσουμε τα απαραίτητα χαρτιά στην πρόνοια μας είπαν πως δεν αναγράφεται ο όρος παραπληγική και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα (αν δεν είναι λάθος των γιατρών που δεν αναγράφεται) να της κόψουν το επίδομα.

Εδώ είναι που θέλω εφόσον μπορείτε και γνωρίζεται κάτι να μου πείτε πως μπορώ να κινηθώ. Όντως ισχύει κάτι τέτοιο; Όσες φορές έχω καλέσει στις υπηρεσίες τους δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Μήπως εσείς από την πλευρά σας γνωρίζετε κάτι παραπάνω και με κατευθύνετε; Όπως και να έχει σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σχόλια

Σχετικά με το επίδομα παραπληγίας / τετραπληγίας για τη ΣκΠ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Από κάποια ερωτήματα που υποβάλλαμε σε επαγγελματίες του χώρου και σε άτομα που έχουν σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣκΠ), προκύπτει ότι είναι σημαντικό να αναφέρεται στην βεβαίωση του ΚΕΠΑ η παραπληγία, εφόσον η μητέρα σας έχει αυτήν την εικόνα κλινικά.

Στον Οδηγό για Άτομα με ΣκΠ που θα βρείτε εδώ αναφέρονται τα εξής: 

[Ενότητα Βασικές Παροχές, αριθμός 6]
Το επίδομα παραπληγίας/ τετραπληγίας, δικαιούνται οι ασθενείς με ΣΚΠ στις περιπτώσεις εκείνες που η ΣΚΠ έχει επιφέρει παραπληγία ή τετραπληγία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, σύμφωνα με τον Ν. 3232/2004 αρ. 5, παρ.2. Οι ασφαλισμένοι που δικαιούνται το αντίστοιχο επίδομα παρα/τετραπληγίας ή εξωιδρυματικό, θα πρέπει να αποταθούν στον φορέα ασφάλισης τους ενώ οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου καθώς και οι ανασφάλιστοι μπορούν να αποταθούν στην Πρόνοια.
(Υπεύθυνος Φορέας: Ταμεία Ασφάλισης)

Τέλος, θα σας πρότεινα να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο Ατόμων με ΣκΠ. Θα βρείτε όσες πληροφορίες χρειάζεστε στον Οδηγό υπηρεσιών στην ιστοσελίδα: www.noesi.gr/pronoise/samskp

like0

Σας ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες

Εικόνα Zoi Vlachou

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου δώσατε.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.